Pizza z szynką i sosem chrzanowym 244Pyszna, chrupiąca pizza z szynką i dwoma serami. Jeśli nie mamy kamienia( jak ja), warto nagrzać blaszkę, spód jest chrupiący i o niebo lepszy.
Takie tam pichcenie
Zapiekanka z kaszy bulgur i młodej kapusty 158Kasza bulgur jest bogata w substancje, które wspomagają pracę serca,obniżają poziom cukru we krwi. Zawiera bardzo dużą ilość błonnika, potasu, wapnia i magnezu.. Jak
O kuchni z uczuciem
Zapiekane ziemniaki z majerankiem 187Wykonanie banalnie proste, a smak i aromat czarujące... nasączone majerankiem...pycha! U mnie w domu zapiekane ziemniaki są takim typowym obiadem piątkowym, zaraz po ziemniakach z
Kuchenne aromaty
Pizza z tuńczykiem 221Przepis na ciasto zaczerpnęłam z bloga Dzikowiec od kuchni i muszę przyznać że wyszło faktycznie fantastyczne. Tuńczyk miał byc w sosie własnym, jak się okazało
Kuchenne aromaty
Cannelloni 257Dziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki - rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie
Kuchenne aromaty
Pizza wiejska na gotowym cieście Pudliszkowskim 194Generalnie z gotowych ciast używam tylko francuskiego, ciasto na pizzę otrzymałam od sąsiadki, wykorzystałam i powiem stanowczo, że wolę swoje. Nie żeby gotowe było beznadziejne bo
Kuchenne aromaty
Marchewka z pieczarkami i reaktywacja 193Witajcie! Wiem, wiem długa była moja nieobecność, ale mam coś na swoje usprawiedliwienie. Owe "coś" znajdziecie na jednym ze zdjęć... tak tak stos kartek w
Kuchenne aromaty
Food Truck czyli Wrocławscy Ulicożercy / Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa 209Idea objazdowego karmienia, której ojcem był Charles Goodnight - teksański farmer i poganiacz bydła, doczekała się swojej ekspansji na wschód i sukcesywnie podbija podniebienia Polaków. I choć
upichcona
Parmigiana alla romana 154My Blueberry Corner by "jagodzianka" Tą prostą potrawą zachwyciłam się od pierwszego wejrzenia . Nigdy nie przepadałam za bakłażanem, bo łatwo go popsuć (gorycz), ale … Przeczytaj
My Blueberry Corner
Kalafior zapiekany pod beszamelem 182My Blueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki …
My Blueberry Corner
Sorpresa – włoska pieczona rolada 210My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnię włoską najbardziej lubię za jej świeżość, prostotę i smak. Sorpresę polubiłam od pierwszego zrobienia. Dość proste (jednogarnkowe) włoskie danie, …
My Blueberry Corner
Kapusta pak choi zapiekana pod beszamelem 215My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kapusta pak choi urosła w naszej małej działkowej szklarni w imponującej ilości. Jedliśmy ją już na kilka sposobów. Na …
My Blueberry Corner
Quiche z cukinią, pomidorkami i trzema serami 193My Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia
My Blueberry Corner
Makaron z serem po meksykańsku 401My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje …
My Blueberry Corner
Meksykanotto 373My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały
My Blueberry Corner