Idea objazdowego karmienia, której ojcem był Charles Goodnight - teksański farmer i poganiacz bydła, doczekała się swojej ekspansji na wschód i sukcesywnie podbija podniebienia Polaków. I choć
upichconaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Tą prostą potrawą zachwyciłam się od pierwszego wejrzenia . Nigdy nie przepadałam za bakłażanem, bo łatwo go popsuć (gorycz), ale … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnię włoską najbardziej lubię za jej świeżość, prostotę i smak. Sorpresę polubiłam od pierwszego zrobienia. Dość proste (jednogarnkowe) włoskie danie, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kapusta pak choi urosła w naszej małej działkowej szklarni w imponującej ilości. Jedliśmy ją już na kilka sposobów. Na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od dawna wiem, że topinambur to samo dobro. Ale jak przekonać do niego młodych – tego nie wiem. Tym razem … Przeczytaj
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać
Marta GotujeCEBULARZE LUBELSKIE Czyli drozdzowe buleczki z duszona cebula I makiem . Jedliscie kiedys takie ?? Ja jestem z Lubelszczyzny wiec dla mnie taki cebularz to nic specjalnego
PychaDaniaFaszerowane bataty goszczą dość często na naszym stole. Robię je z dodatkiem jarmużu lub szpinaku. Czasami robię bez sera czasami dodaję ser… taki jaki akurat
UgotujmyTo.plDzień dobry wszystkim czytającym :) Nie będziemy dziś zanudzać Was rozpisywaniem się, jakie to super danie przygotowaliśmy. Po prostu zapraszamy do poczytania przepisu i wypróbowania go
vegetanieZapraszam wszystkich miłośników lasagne,szpinaku i łososia.Wiecie dobrze,że nie lubię ryb,ale to połączenie jest naprawdę boskie. Składniki: masło mleko mąka gałka muszkatołowa ( u
Wielki apetytRyba zapiekana w jogurcie z pieczarkami J eszcze kilka miesięcy temu nie przepadalam za rybami . Jedyne ryby jakie jadlam to rybe po grecku, paluszki rybne
PychaDania