Sezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego warto wykorzystać go jak najlepiej. Nie ma co się ograniczać jedynie do lecza lub placków . Można też zrobić z
okolicepalnika.plŻółty ser, jajka, korniszon i szynka, to składniki na pyszny farsz na nasze gorące kanapki z piekarnika. To bez wątpienia jedna z lepszych, klasycznych przekąsek na
Kuchnia Na WypasiePrzepis na pizze – wersja III Uwielbiamy pizze. Przygotowuję ją najczęściej na weekend. Dziś znów naszła nas ochota na ten prosty smakołyk. Tym razem prezentuje Wam
Słodkie okruszkiJesień to oczywiście sezon na dynię. Jest to tak wszechstronne warzywo że można z niej wyczarować wszystkoe. Dzisiaj przepis na lasagne z dynia, do tego szpinak
Do Garów!Zapiekane bułki z szynką i serem. Dziś mam dla Was pomysł na szybkie i pyszne zapiekane bułki z szynką i serem. Tak przygotowane bułki śmiało
Słodkie okruszkiCzosndogi to dość świeży trend. Najprawdopodobniej po raz pierwszy przygotowany został w czerwcu tego roku. Dość szybko przepis się spopularyzował i stał się niejako HITEM internetu
Smaki Na Talerzu[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na ciasto: 250 g mąki 125 g masła, schłodzonego 2 łyżki wody 1 żółtko 1 szczypta
Domowy Smak JedzeniaPyszna i prosta w przygotowaniu focaccia, którą wykonasz z kilku podstawowych i łatwo dostępnych składników. Włoski chlebek z dodatkami oliwek i pomidorków koktajlowych to moja propozycja
Zasmakuj KuchniJesień to czas kiedy w sklepach i na straganach możemy kupić całe mnóstwo warzyw. Jednym z warzyw, które uwielbiam jest kalafior. Lekki, zdrowy i niskokaloryczny stanowi
Gotujemywdomu.plGołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych , to łatwiejsza i szybsza wersja gołąbków. Nie trzeba się męczyć z obgotowywaniem kapusty. Nie poparzymy sobie palców przy wyciąganiu gorącej
Moja DelicjaTarta ze szpinakiem to kolejna propozycja dla wszystkich tarto-smakoszy 🙂 Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere świetna jest na ciepło, ale również na zimno. S
Moja DelicjaQuiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera
Moja DelicjaW ostatnich tygodniach najczęściej gotowaną przeze mnie zupą był czysty barszcz, który gotuję z dużej ilości czerwonych buraków. Ugotowane buraki postanowiłam wykorzystać do kolejnego dania i
Moja Delicjaciasto; 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 150 g masła 1 jajko. 1 zółtko szczypta soli 1 łyżeczka cukru wkład kurkowy; 200
Gotowanie jest łatwe