Quiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera
Moja DelicjaW ostatnich tygodniach najczęściej gotowaną przeze mnie zupą był czysty barszcz, który gotuję z dużej ilości czerwonych buraków. Ugotowane buraki postanowiłam wykorzystać do kolejnego dania i
Moja Delicjaciasto; 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 150 g masła 1 jajko. 1 zółtko szczypta soli 1 łyżeczka cukru wkład kurkowy; 200
Gotowanie jest łatweJeśli szukasz inspiracji na obiad albo wyjątkową kolację z przyjaciółmi, makaronowe muszle z mięsem mielonym to strzał w dziesiątkę. Wszystko to za sprawą niebanalnego wyglądu na
RozdomowionaPyszna i prosta propozycja na drugie danie lub podwieczorek, na nawet i na weekendowe śniadanie. Całość jest do przygotowania w jakąś godzinkę i co najważniejsze 90
Gotowanie...to proste !Jestem wielką fanką lasagne, niestety nie jest to danie które mogłabym jeść codziennie, ze względu na kaloryczność. Eh a szkoda. Ostatnio postanowiłam zrobić klasyczne lasagne z
Do Garów!Składniki: 4 nieduże cukinie 100 g kaszy jaglanej 150 g surowego boczku wędzonego 1 cebula 200 g pomidorów (np. jojo) 2 ząbki czosnku 2 nieduże
Qchnia po prostuMeksykańskie naleśniki to danie które idealnie nadaje się do pudełka aby zabrać ze sobą na lunch do pracy. Robi się je bardzo szybko co wcale nie
Do Garów!Zbliżają się Święta Wielkanocne a z nimi kojarzy nam się najbardziej biała kiełbasa. Zaczęliśmy już trochę z nią eksperymentować, czego wynikiem jest pieczona biała kiełbasa w
Do Garów!Mam nadzieję, że lubicie białą kiełbasę tak jak i my! Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was coś szczególnego, co po prostu idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. A
Do Garów!Dostałam od wujka dużo cukinii z jego domowego ogródka, więc należało ją jakoś wykorzystać. Na pierwszy rzut padło na lasagne z cukinią. Do tego dania wykorzystałam
Do Garów!Quiche to zdecydowanie moje ulubione danie. Łatwo się je robi i można zabrać ze sobą do lunch boxa do pracy lub szkoły. Nadzienie można zrobić dosłownie
Do Garów!Klopsiki, sos pomidorowy i mozzarella to bezbłędne połączenie. Dodajemy do tego gnocchi, zapiekamy w piekarniku i mamy pyszne danie obiadowe, które równie dobrze można zabrać do
Do Garów!Parę razy robiłam cukinię faszerowaną mięsem mielonym i nie ukrywam, bardzo nam smakowała, ale przyszedł czas na zrobienie czegoś innego. W związku z tym postanowiłam przygotować
Danka PichciPizzerinki z kurkami i kabanosem i pysznym białym sosem. Polecam użyć mąkę typ 00 bo pizzerinki są lepsze. Nie oderwiecie się od nich. Z tej porcji
wesoła kuchnia