zapiekanka z serem - 4054 przepisów (strona:124/271)

Brokuły w kokilkach. 121

 Oto bardzo prosty (jak to u mnie) pomysł na śniadaniowe mini-zapiekanki. Wydaje mi się, że to dodatek bułki sprawia, iż myślę o nich w

zadanie-gotowanie
Cannelloni z mięsem zapiekane w sosie pomidorowym 110

Danie może nie należy do najzdrowszych i dietetycznych z racji ilości sera , a więc i tłuszczu, ale za to jest bardzo smaczne. Nie za często, ale

kuchnia doski
zapiekanka kalafiorowo brokułowa 423

składniki: 450 g różyczek kalafiora 450 g różyczek brokuła 100 g sera żółtego 200 ml śmietany kremówki 3 żółtka sól, pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: W osobnych

Domowy Smak Jedzenia
Makaron z białym serem na słodko 140

Taki mały powrót do smaków z dzieciństwa. Mnie makaron z serem najbardziej kojarzy się z wyjazdami na kolonie. Zawsze się cieszyłam kiedy okazywało się, że na

kuchnia doski
Zapiekanka 254

Składniki na 4 osoby: 1 duża bagietka 250dag pieczarek 300 dag żółtego sera 1 cebula Sól, pieprz pół łyżeczki Szybka 100 dag Przygotowanie; 1.   

pichciszto
Mini tarty z kurczakiem 383

Wytrawna wersja tarty na cieście francuskim do tego kurczak, ser i pomidor jednym słowem rewelacja. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do Kropki. Składniki: 1  filet

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szufladkowa zapiekanka z karkówką 121

zapiekanki , każdego rodzaju , więc ta także zdobyła ich uznanie , szczególnie że podpieczona karkówka zrobiła się miękka i aromatyczna od przypraw Składniki na 4 osoby : 0,5 kg chudej karkówki 1 czerwona papryka kawałek dyni ( np 1/2 małej Hokkaido ) 2-3 cebule 3 – 4 ziemniaki kilka plastrów boczku 1 puszka krojonych pomidorów 1 kubek gęstego greckiego jogurtu żółty tarty ser(...)czasie odkrywamy i pokrywamy jogurtem , wymieszanym z tartym żółtym serem i gałką muszkatołową . Podpiekamy około 20 minut , bez przykrycia , aż wierzch się zrumieni . Gotowe serwujemy na gorąco . Doskonale nadaje się do odgrzewania , nawet na drugi dzień , tylko zyskuje w ten sposób na smaku Smacznego !   Artykuł Szufladkowa zapiekanka z karkówką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Parmezan - skład, historia, produkcja 178

Parmezan to ser typu podpuszczkowego, twardy, leżakujący w solance. Ojczyzną parmezanu są Włochy. Początki produkcji parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga

Gotuję Testuję
Portorykańska zapiekanka 157

starej wątroby " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Z uwagi na bogate wartości odżywcze i unikalne właściwości , warto ją jednak włączyć do swojej diety , a taka zapiekanka może być dobrym początkiem . Danie smakuje naprawdę wyśmienicie i apetycznie wygląda . Polecam poszukiwaczom smaku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 szklanki frijoles negros ( ziarna(...)solą , papryką ostrą , cukrem oraz kuminem . Na koniec mieszamy jogurt z tartym żółtym serem i przykrywamy nim warzywa . W stawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 45-55 minut , w razie potrzeby przykrywamy wierzch folią , żeby nie przypalić zapiekanki . Podajemy posypaną kiełkami z rzodkiewki lub innymi Smacznego !   Post Portorykańska zapiekanka pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Koperty z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami 171

Kiedy znudziły się już zwykłe zapiekanki,  polecam spróbować zrobić je w taki sposób :D Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cebula 250 g pieczarek 100 g żółtego sera sól pieprz słodka papryka, czosnek (opcjonalnie) olej, masło mak, sezam, płatki chilli (opcjonalnie) 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej i masło, dodać

Malinowo w kuchni
Warzywa zapiekane w kremowym sosie 108

Bardzo smaczny, bezmięsny pomysł na obiad. Smaku całej zapiekance nadaje sos na bazie mleka z kremowym serkiem topionym.  5 dużych ziemniaków 10 różyczek kalafiora 50 g kalerosse 0,5 szklanki żółtego sera Sos: 1,5 szklanki mleka 3,2% 100 g kremowego serka topionego 1,5 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Szczypta gałki muszkatołowej Ostra czerwona papryka Masło

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka ziemniaczana 139

Bardzo sycąca i prosta do wykonania zapiekanka ziemniaczana. 1,5 kg ziemniaków ok. 200 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 2 średnie cebule 200 g śmietany 18% 200 g łagodnego żółtego sera sól i pieprz olej do smażenia cebuli i kiełbasy Nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym

Bullio
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 117

mnie zazwyczaj kończy się to jakąś zapiekanką. Makaron mam zawsze, jakieś dodatki też się znajdą. Do tego sos beszamelowy z mleka i mąki... czyli wszystko co większość z Was ma w swojej kuchni. Składniki: Makaron 1 opakowanie (ja zmieszałam makaron szpinakowy z pełnoziarnistym) szpinak mrożony lub świeży około 300 gram 15 dag sera mozzarella 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana 326

Bardzo sycąca i prosta do wykonania zapiekanka ziemniaczana. 1,5 kg ziemniaków ok. 200 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 2 średnie cebule 200 g śmietany 18% 200 g łagodnego żółtego sera sól i pieprz olej do smażenia cebuli i kiełbasy Nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym

Bullio
Francuska zapiekanka ziemniaczano – serowa 136

Chyba każdy lubi zapiekanki a jak wiadomo zapiekanki mogą być różne. Dzisiaj przedstawiam francuską zapiekankę ziemniaczano – serową, po prostu pycha. A podana z sałatą to już poezja. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 4 ziemniaki średniej wielkości 250 gram sera ( może być mieszanka: gouda, morski, tylżycki ) 4 ząbki czosnku Odrobina masła 1 szklanka mleka Sól, pieprz Gałka muszkatołowa Tłuszcz do wysmarowania naczynia

Smaki Ewy