Polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z jabłkami / Creamy pork tenderloin baked with apples 295Dziś przedstawiam niezwykle smaczne jesienne danie, które z pewnością zachwyci całą rodzinę. Mięciutka, długo pieczona polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z cydrem, jabłkami i pieczarkami pod
karmelowy
Pizzerinki 284Składniki ( na 8 sztuk ): Ciasto: 250g mąki pszennej + do podsypywania, 1/2 łyżki cukru ( 8g ), 7g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli ( 3g ), 1 jajko, 30g masła niesolonego
W kuchni u Moniki
Pieczone ziemniaki z piersią z kurczaka 520Pyszne domowe danie obiadowe:) Improwizowany obiad zrobiony z tego co było akurat w lodówce. Niewiele tam było ale udało się coś ciekawego zrobić, całe szczęście miałam
Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 428gryczaną pod beszamelem. Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem porcja dla 4-5 osób Składniki: sos beszamel z kaszą gryczaną: 3/4 szklanki kaszy gryczanej około 500 ml mleka 2-3 łyżki mąki jaglanej około 60 g mozarelli 3 łyżki parmezanu olej sól, pieprz biały mięso z warzywami: 500 g mięsa mielonego cielęcego 200 g fasolki szparagowej 3 pieczarki 1 duża marchewka
Jaglusia
Pęczak z tofu, Kraków 232złoto. Pokrój pieczarki i również podsmaż na oleju. Następnie pokrój suszone pomidory. Wymieszaj w dużej misce wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pierzem. Posyp natką pietruszki i podawaj ciepłe. I jeszcze Kraków w kilku odsłonach: Muzeum Bursztynu połączone ze sklepem,ul. św. Jana 2 (wstęp bezpłatny). Na Brackiej w Nowej Prowincji u Turnaua. Samoobsługa. Zapiekanki na Kazimierzu
Qlinarnie i Qlinarnie
Potrawy wegetariańskie 275W tym dziale znajdziecie przepisy na dania niezawierające mięsa i drobiu, a oparte na warzywach, owocach i zbożach z dodatkiem produktów mlecznych i jajek. Jeżeli szukacie
Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa ciabatta z podgrzybkami 192wersji zapiekanek z grzybami leśnymi. Wyszły chrupiące, pachnące lasem. ciabatta: zaczyn biga 2/3 szklanki mąki pszennej typ 650 1 dkg drożdży 1/4 szklanki letniej wody ciasto: 3 i 1/4 szklanki maki pszennej typ 650 1 i 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli 2 dkg drożdży 1 łyżka oliwy farsz: 30 dkg podgrzybków 20 dkg pieczarek 1 cebula
wesoła kuchnia
Francuskie ślimaki z salami 252Lubicie ciasto francuskie? Bo ja wprost uwielbiam :) Zarówno na słodko jak i na słono. Mając to na uwadze przygotowałam na urodziny Olka taką szybką przekąskę z
Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki 248zdrowym podłożu pieczarki są bardzo dobrym źródłem potasu (289 mg/100g ), kwasu pantotenowego ważnego dla prawidłowego metabolizmu, niacyny obniżającej poziom cholesterolu i ryboflawiny niezbędnej do produkcji przeciwciał. Należą do najsmaczniejszych grzybów. Do celów kulinarnych najlepsze są młode o białych kulistych kapeluszach i grubym trzonie. Można je spożywać na surowo. W kuchni stosuje się je jako dodatek do zapiekanek i pizzy, składnik
Wiem co jem
Zapiekanka grzybowa 204wyglądającą zapiekankę , na którą większość z Was narobiła sobie smaka! :D Obstawialiście , że to może ziemniaczana … że z kurczakiem … że z serem …A właśnie , że nie! Jest to coś o wiele mniej skomplikowanego! Robi się ją błyskawicznie , a smakuje rewelacyjnie i zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych!Do zrobienia potrzebne są czerstwe bułki , pachnąca cebulka , pieczarki
Ostra na Słodko
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 2." - podsumowanie akcji 231sałatka z ciecierzycą i fetą autorka: KOLORgotowania | blog: kolorgotowania.pl FASOLKA PO BRETOŃSKU -WEGAŃSKA autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen ZAPIEKANKA Z SOCZEWICY I RYŻU autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen Gulasz ziemniaczany z groszkiem i czerwoną fasolką autorka: Życie ze smakiem(...)ciecierzycy- podstawowa wersja. autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Zupa z soczewicy czerwonej– wersja w wolnowarze autorka: cybog | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI
Weekendy w domu i ogrodzie
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 337Dzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę
Kuchnia Pełna Pasji
30 przepisów na listopad 200gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Pomidorowa
Moja smaczna kuchnia
Tosty- z serem i pieczarkami 212położyć lubczyk, pieczarkę i pomidorka. Smacznego! Gouda to jeden z najbardziej rozpoznawalnych przedstawicieli serów dojrzewających na świecie. Wyróżnia się wyrazistym zapachem i śmietankowym smakiem. Posiada sprężysty miąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna. Gouda MSM Mońki jest cieniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego idealnie sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki. Źródło: KLIK
ClauditteMissCooking
Śmieciuchy 221bazę stanowią pieczarki i ser, a reszta to już pełna dowolność)Wszystkie składniki dodać do gorących pieczarek.Dodać również wędlinę. Ser zetrzeć na tarce.Część można dodać do letniego farszu.Farsz można nakładać na połówki bułek, bagietki lub kromeczki chleba.Na bułki nałożyć farsz, a następnie posypać serem.Zapiekać w mikrofalówce aż do rozpuszczenia się sera. Pod zapiekankę koniecznie podłożyć papier
Mix smaku