Ostatnio pokochałam gotowanie w piekarniku, a właściwie przygotowywanie w nim obiadów. Dlaczego? Bo nowy piekarnik wykonuje ze mnie 50 % pracy. Nie muszę pilnować czasu, ani temperatury
Bernika - moj kulinarny pamietnikDziś u Nas Bezmięsny Obiad 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 Pyszna Zapiekanka z Drobnym Makaronem Pieczarkami , Szpinakiem i Mozzarellą 😍 Pychotka . Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ ;)i obserwowanie na Instagram https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ #gotowaniepatki Będzie mi Bardzo miło 🌼 🌼 🌼 A teraz przepis : 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Składniki na 4 osoby: 30 dag pieczarek 2 garści świeżego szpinaku 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
Gotowanie PatkiWczoraj pisałam wam , że piekę bagietki,a dziś z nich powstały pyszne zapiekanki z farszem z pieczarek. Bardzo smaczne i pożywne. Składniki: bagietka pieczarki 400 g keczup łagodny do posmarowania przed pieczeniem i po upieczeniu sól prowansalska oregano bazylia czosnek 2 ząbki olej rydzowy ser żółty 200 g Wykonanie: Bagietki przekroiłam w poprzek i posmarowałam je keczupem,Posypałam
Różowa kuchniaminut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C, 5 - 7 minut przed końcem pieczenia można odkryć i posypać tartym serem, aby wierzch się zapiekł. Zobacz również: zapiekanka z kurczaka i pieczarek
Kuchcik gotujeI znów zaglądamy do kuchni regionalnej. Kugel choć to potrawa żydowska, to nazwa z niemieckiego znaczy piłka i to by się zgadzało. Zazwyczaj był pieczony w
Dieta moja pasjaSkładniki: 75 dag ziemniaków 10 dag sera żółtego 2 żółtka 30 dag śmietany 3 pory 20 dag pieczarek 5 dag siekanych orzechów laskowych mielona gałka muszkatołowa
Qchnia po prostuDługo miałam problem z upieczeniem dobrych bułeczek w domu. Dobrych, to znaczy: nie gumiastych, nie za twardych, ale chrupiących i mięciutkich.Wypróbowałam różne konfiguracje składnikowe i
Wiszniówkawszystkich gofry. Choć w tamtych czasach były tylko z pudrem lub dżemem i tak były najsmaczniejsze na świecie. Inną potrawą niezmiennie wakacyjną jest dla mnie zwykła zapiekanka z serem i pieczarkami oraz pizza, choć ta raczej dopiero z czasów, gdy sama zostałam mamą. Na wyjazdach smakuje jednak inaczej niż ta robiona w domu. Czasem gorzej, kiedy bywamy
I tu będę miała takie tepołączenie, o czym mogliście się przekonać w skandalizującym poście Maćka (NSA i bomba?!). Ze sporymi wyrzutami sumienia, ale jeszcze większą ochotą spróbowałbym jego dania. Moja zapiekanka to cannelloni nadziewane pieczarkami i żółtym serem, a następnie zapiekane pod beszamelem. Żeby nieco podkręcić serowy smak, dodałam też gorgonzolę. Efekt osiągnęłam, chociaż dla młodszej części rodziny najbardziej podkręciłam zapach. Nie jedli
zadanie-gotowanieSkładniki: bakłażan (2 szt.) ziemniaki (5 średnich) cebula (1 duża) mleko sojowe (2 łyżki) sól pieprz woda tłuszcz do smażenia Sos: pieczarki (25
Weganka gotujeSkładniki: por (1/2 szt.) brokuł (1/2 szt.) pieczarki (10 dag) makaron świderki (250 g) mleko sojowe (1/2 szklanki) olej kokosowy sól woda Czas przygotowania: 35 min
Weganka gotujeZapiekanki z serem i pieczarkami Składniki: - bagietki - ser żółty - pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie dodatki: - ketchup - sos czosnkowy Przygotowanie: Bagietki przekrawam na pół. Oczyszczone pieczarki ścieram na tarce i przyprawiam. Nakładam na bagietki. Na to ścieram żółty ser. Wkładam na kratce do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 10-15 minut Podaję z ketchupem lub domowym sosem
Kuchnia co dniapieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii z fetą i wiele pomniejszych pyszności. Jako danie główne wjechały chlebki mięsne – nasze ulubione danie
GRUBY WAŁEKMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki …
My Blueberry CornerSzynkę można zastąpić filetem z kurczaka a mozzarellę startym żółtym serem.Śmietanę kremówkę można zastąpić śmietanką UHT (taką do kawy) o zawartości tłusczu 12 lub 18%.Do zapiekanki można dodać podsmażone pieczarki, a wierzch polać ketchupem.Można użyć makaronu o dowolnym kształcie.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejska