Krokiety to chrupiące naleśniki z farszem, które można modyfikować na wiele sposobów. Najbardziej znane i lubiane to te z farszem z pieczarek i kiszonej kapusty. Ja takie robię zazwyczaj na święta Bożego Narodzenia, chociaż bez okazji też lubimy je zjeść. Tym razem postanowiłam coś zmienić i z racji tego, że moi domownicy lubią gyrosa w każdej postaci to zrobiłam krokiety(...)talerz, rozbełtać widelcem. Zawinięte krokiety panierować jajku, a następnie w bułce tartej. Krokiety Gyros smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Polecam wypróbować przepis na zapiekanki Gyros . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Krokiety Gyros pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka PichciSchab pieczony z młodą kapustą i pomidorami to przepis na pyszne danie, które można podać na rodzinny obiad w sezonie wiosenno-letnim. Jest prosty do zrobienia
e-PrzepisyKulinarneChyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szynka suszona). Po trzecie wreszcie, wszystkie dania były bardzo obfite i spokojnie wystarczyłyby na wyżywienie 3 osób. Część nadwyżek, jak sos al ragu, z połowę dyni makaronowej zjedliśmy z zapiekanką, z drugiej zrobiliśmy racuchy, bo połówka nafaszerowana sosem spokojnie wystarczyła dla dwóch osób. Poza tym rachunek za obiady można by jeszcze obniżyć: zamiast dorady kupić pstrągi, a polędwiczkę wieprzową zastąpić(...)/ryby 1 polędwiczka wieprzowa 12,40 zł 500 g mielonego indyka 8 zł 2 dorady 28 zł Szynka suszona 7 zł Warzywa Dynia makaronowa 10 zł Kalafior 5 zł Pieczarki 4 zł 2 cebule (lub 4 szalotki) 1 zł 2 marchewki 0,5 zł Kawałek selera 1 zł 8 ziemniaków 1,5 zł Główka czosnku 2 zł 30 g brukselek
Niedzielny kucharzJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pikantny kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Przygotowanie jest bardzo proste, szybkie, nie wymaga zbyt wielu składników. Kurczaka możecie podać z dowolnymi dodatkami, choć moim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cukinię faszeruję na różne sposoby. Dziś główną rolę pełni kurczak, a konkretnie jego piersi i kasza kuskus. Kurczak z kuskusem to bardzo smaczne połączenie. Jeśli
Kuchnia z widokiem na ogródmogą potem posłużyć jako zagęszczacz do zup albo pożywna wkładka do sałatek na ciepło Ser żółty – najlepiej zetrzeć na tarce i wrzucić do małej torebki strunowej – wykorzystać do pizzy, zapiekanek, grzanek, dobrze mrozi się też ser w plastrach, najgorzej w kawałkach – potem kruszy się przy krojeniu. Kukurydza, groszek, fasolka konserwowa – w silikonowych pojemniczkach do pieczenia babeczek – będą potem porcje(...)drożdżowe, surowe – kulę ciasta na jedną porcję pizzy owijam w folię i wrzucam do zamrażarki. Wędlinę w plastrach (każdy plaster przekładając folią) lub pokrojona w kostkę (do bigosu, zapiekanek) Włoszczyznę: marchewki, pietruszkę, seler, pora – obieramy, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do torebki – zamrażamy i mamy gotowe porcje włoszczyzny do zupy Sałatkę jarzynową , ale w formie bez majonezu
Dorota SmakujeW kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!