zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:43/201)

Ulubiona zapiekanka z cukinii,pomidorów i gnocchi 164

pomidorow - to nasz domowy hit na lato od wielu juz lat.Smakowitosci dodaja jej swieze ziola: oregano i majeranek lub tymianek.Jest przepyszna i jako danie obiadowe i kolacyjne.To zdecydowanie najlepsza zapiekanka jaka jadlam.Bardzo polecam.Moze wielu z Was zna juz ten przepis,bo istnial juz na blogu i mial pokazna liczbe odwiedzin.Nie doczekal niestety zadnego komentarza.Dzis przedstawiam go w nowej szacie graficznej(...)mleka1 lyzka maki1 lyzka maslamala cebula2 zabki czosnkukilka galazek oregano (moze byc suszony)galazka majeranku (moze byc suszony)galka muszkatalowabialy pieprzsolWykonanie:Cukinie pokroic w talarki i podsmazyc na patelni kilka minut,aby odrobine zmiekla.Kluseczki ugotowac w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.Gdy macie ochote sami zrobic gnocchi przepis znajdziecie tutaj:klik Przygotowac sos beszamelowy.Pokrojona cebule w drobna kostke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Angielska zapiekanka 127

smaczna. Część została nam na następny dzień, przed jej podgrzaniem górę ziemniaków posmarowaliśmy cienką warstwą masła, co dało dodatkowy przyjemny smak i uchroniło ziemniaki przed wyschnięciem. Składniki na angielską zapiekankę Mięsna warstwa: 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 / 2 kg mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 / 4 łyżeczki mielonego tymianku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz(...)łyżki mleka 3 szczypty mielonej gałki muszkatołowej sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mięsna warstwa: Cebulę pokroić na drobną kostkę, marchewkę na cienkie plasterki, razem wsypać na patelnię z lekko nagrzanym olejem, smażyć 10 minut. Do marchewki z cebulą dodać mięso mielone i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, smażyć 15 minut. Dodać tymianek, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru, wymieszać, doprawić

niecodziennikpary
Zapiekanki ze szpinakiem 172

sera feta – starta gałka, sól i czarny pieprz do smaku – 2 bułki pszenne – ½  łyżki masła lub oleju Przygotowanie: Cebule obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę . Zeszklić. Dodać umyte liście szpinaku, wymieszać, aż woda, która zacznie się wydzielać odparuje. Szpinak ostudzić. Przełożyć do miski, doprawiać, solą, pieprzem i gałką. Pokruszyć fetę(...)piekarniku, około 5 minut. Nałożyć farsz ze szpinaku i fety, posypać ulubionym serem lub mozzarellą. Podpiec znowu przez kilka minut. Ser musi się rozpuścić i lekko przyrumienić. Artykuł Zapiekanki ze szpinakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Sałatka z pieczonym indykiem 171

sobotę byliśmy u znajomych, było pyszne jedzonko, krem porowy, zapiekanka, ciasto kinder bueno, a ja przygotowalam sałatkę z indykiem, na którą zaraz będzie przepis i pyszny deser! Zapraszam! Składniki: 4 garście ulubionej sałaty  15 pomidorów koktajlowych 15 pomidorów suszonych  mozarella Natka pietruszki  garść nasion uprażonych na patelni Filet z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki

Trufelkowo
Zapiekanka dla łasucha 160

łasucha i nie tylko. Bardzo dobra zapiekanka, polecam. Ziemniaki oskrobać i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić i zalać gorącym mlekiem. Dodać masło i udukać na gładką masę. Przykryć i odstawić. Przygotowanie masy z mięsa mięsa – cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać mięso mielone

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 158

Takie zapiekanki uwielbiam, nic trudnego nic dziwnego a do tego pyszne. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm. Ugotować je w osolonej wodzie, ale nie rozgotować.. Odcedzić Cebulę pokroić w piórka, obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Cebulka musi być miękka, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Plastry boczku wędzonego pokroić

Kuchnia Pokoleń
Ryż zapiekany z warzywami 328

Kolejny przepis z serii "Awaryjne". Łatwa zapiekanka, która powstała wtedy, gdy akurat w lodówce nie było w czym przebierać. W innych okolicznościach można by bardziej urozmaicić skład, ale w tej prostej wersji całkiem nieźle smakuje.   2 saszetki ryżu 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię kilka łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY 2 łyżki gęstej śmietany

Praktyczna pl
Kolorowa zapiekanka bez mięsa z ziemniakami i kluskami śląskimi 302

była tak smaczna, jak powinna. W przepisie jest już odpowiednia jej ilość. Miałam jednak za mało żółtego sera, a szkoda, bo bardzo lubię go w tej formie. Podobną zapiekankę możesz zrobić z użyciem reszty warzyw z rosołu lub z innymi warzywami, np. z brokułami czy kalafiorem. Można też dodać ugotowane jajko pokrojone w plastry (tuż po ser). Smacznego! Składniki(...)najwięcej na patelni. Posyp szczypiorkiem. Kluski pokrój w plastry i ułóż na warzywach.  Do reszty sosu dodaj masło i podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając, aż wszystko się połączy. Polej sosem kluski i warzywa.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz 50-60 minut. Po około 20 minutach posyp  wierzch zapiekanki kilkoma łyżkami startego

Anioszek w kuchni
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, groszkiem i kukurydzą 112

Pyszna makaronowa zapiekanka, która swój zielony kolor zawdzięcza szpinakowi. Dodatkowo dla wzbogacenia smaku mamy tutaj groszek oraz kukurydzę z puszki. Natomiast żeby całość była nieco bardziej syta i miała mięsny element, dodałam kiełbasę krakowską oraz szynkę. 1 op. makaronu świderki 450 g mrożonego szpinaku 2-3 ząbki czosnku puszka groszku puszka kukurydzy 300 g szynki 200 g kiełbasy krakowskiej suchej(...)patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zdejmujemy z palnika. Makaron mieszamy w dużym garnku razem ze szpinakiem, groszkiem i kukurydzą. Dodajemy szynkę i kiełbasę, mieszamy. Wszystkie składniki przekładamy do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy w garnuszku razem ze śmietanką. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Zalewamy zapiekankę

Smaki Na Talerzu
Makaronowa zapiekanka z rybą i szpinakiem 249

ryby. Szpinak podsmażyć na patelni, doprawić solą czosnkową i czosnkiem, dodać dwie łyżki śmietany, dokładnie wymieszać.Zestawić z ognia i dodać garść startego sera, dobrze wymieszać aby ser się rozpuścił. Masę wyłożyć na warstwę ryby. Resztę śmietany wymieszać z wodą, resztą startego sera i dwoma łyżkami mąki, można delikatnie posolić i wylać na wierzch zapiekanki.  Zapiekać ok 30 minut

Monia miesza i gotuje
ZAPIEKANKA GYROS 184

minut. Następnie smażę na rozgrzanej patelni do momentu, aż mięso będzie soczyste, układam na ręczniku papierowym. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam. Kukurydzę osączam na sicie, paprykę i ogórki kroję w kostkę. Ząbki czosnku rozgniatam nożem i drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami sosu, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Układam warstwy zapiekanki w naczyniu do zapiekania

JejKuchnia
Zapiekanka z tortellini, kurczakiem i brokułem w kremowym beszamelu 363

Szybka w przygotowaniu i bardzo syta zapiekanka z makaronem tortellini, kurczakiem i brokułem. Całość otulona  żółtym serem oraz kremowym sosem beszamelowym. Zapiekanka palce lizać. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 250 g tortellini z szynką 1 brokuł 200 g żółtego sera Olej do smażenia Masło do formy Sos beszamelowy: 1,5 łyżki masła 2 łyżki mąki(...)pszennej Ok. 750 ml mleka Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Sok z cytryny Suszony koperek Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanej patelni. Brokuł oraz makaron tortellini gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie (w osobnych garnkach). Po ugotowaniu odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Usmażonego kurczaka, makaron, ser oraz pokrojonego

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami. 176

Konkurencja dla zapiekanki makaronowej w proszku :) Taką właśnie zapiekankę, makaronową z szynką, możecie kupić w proszku. Tylko po co? Sami możecie zrobić zdrowszą i pyszniejszą. Zamiast proszku z torebki, wystarczy użyć jajka, śmietanki i przypraw. Moje chłopaki się zajadali. Zobaczcie jakie to proste. Składniki: 250 g. makaronu rurki 1 cebula 250 g. pieczarek 200 g. szynki wędzonej 200 g. sera(...)żółtego 1 jako 250 ml. śmietanki 18 % (w kartoniku) sól, pieprz papryka słodka zioła prowansalskie czosnek granulowany masło do smażenia Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną szynkę. Podsmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze  kilka minut. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka z wołowiną i grzybami 192

Soczyste mięso, leśne grzyby i makaron - przygotuj zapiekankę wg mojego przepisu a nie będziesz żałować ;) Doskonałe i aromatyczne danie obiadowe - przepis dla smakoszy wołowiny!   Składniki na 4 porcje: krucha wołowina - łopatka (Sokołów z Biedronki) 1 szklanka mrożonych grzybów leśnych ok. 350g makaronu Farfalle (kokardki) 20 dag sera mozarella (w kawałku) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku ostra lub słodka(...)papryka sól, pieprz olej Przygotowanie: Kruchą wołowinę przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Grzyby rozmrażamy - wrzucamy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Dodajemy 3 łyżki oleju i smażymy ok. 8-10 minut - wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w cienkie plasterki - smażymy na 1 łyżce rozgrzanego oleju

Alutka-Gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami 181

wypróbowałam ten znaleziony w "Kuchni smakosza - ziemniaki" Mattiasa F. Mangolda. Warto włączyć je do diety nie tylko ze względu na walory smakowe. To bardzo zdrowe grzyby, więcej przeczytaj tutaj . Zapiekanka była wyśmienita, a przepis bardzo polecam! Składniki: 750 g zwięzłych ziemniaków 400 g boczniaków 100 g czerstwego chleba mały pęczek pietruszki 2-3 ząbki czosnku 30 ml oliwy sól, pieprz(...)ziemniaki obrać i pokroić w talarki o grubości około 3mm. Grzyby oczyścić papierowym ręcznikiem, odciąć trzonki, odrzucić. Rozgrzać piekarnik do 200`C chleb pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Pietruszkę opłukać. osuszyć i drobno posiekać. Obrać i posiekać czosnek. Podsmażone kostki chleba z czosnkiem, pietruszką i olejem zblendować na pastę naczynie do zapiekania natłuścić. Układać naprzemiennie warstwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!