zapiekanka warzywna - 698 przepisów (strona:24/47)

Feta pieczona z warzywami 98

Warzywa pieczone z fetą to absolutna klasyka zapiekanek. To, że można odwrócić proporcje, żeby to ser feta grał główne skrzypce zobaczyłam jednak dopiero czytając nową książkę Sarah Britton “Naturalnie i zdrowo”. Takie połączenie jest przepyszne, soczyste i sycące. Upieczoną fetę można podawać z sałatą a w sezonie z fasolką szparagową. Składniki sosu warzywnego można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 467

zapiekanki, a później po upieczeniu całości można delektować się pysznym obiadem. Składniki: Ziemniaki – 1 kg ziemniaków – 2 łyżki masła – 2 łyżki śmietany Mięso mielone – 500 g mięsa mielonego z indyka – 1 cebula – 2 łyżki ketchupu – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki oleju – 1 opakowania mrożonki warzywnej kalafior/broku

To co kocham
Domowa ricotta 113

sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną parą, Emilka u babci toteż każdy weekend spędzam ostatnio u mojej mamy na wsi korzystając z dobrodziejstw ogródka. Już niedługo kilka warzywnych przepisów – z cukinią, szpinakiem i pomidorkami

Cooking for Emily
Chrupiące paluchy francuskie z kozim serem i ziołami 126

zapiec też z bardziej bogatym farszem - z warzywnym omletem i kiełbaskami Do przygotowania dzisiejszych paluchów użyłam sera półtwardego wyprodukowanego z pasteryzowanego mleka koziego marki Soignon zmieniającej właśnie nazwę na Merci Chef! Ten ser ma łagodny, mleczny aromat. Jest elastyczny i delikatny. Nadaje się doskonale do kanapek, jako samodzielna przekąska a także do zapiekanek. W moich paluchach sprawdził się doskonale. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Sałatka z serkiem wiejskim 3151

Sałatka ta myślę, że najlepiej pasuje na śniadanie. Jest tania i przede wszystkim bardzo prosta do zrobienia. W kilka minut możemy wyczarować coś innego, niż tradycyjne

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka z kaszy jaglanej i grzybów 127

ryzyko zatrucia – bo jestem ostrożnym zbieraczem i właściwie zbieram tylko podgrzybki i borowiki ( jak się trafią), ale ze względu na to, że są zbyt ciężkostrawne dla dziecka. Zapiekanka z kaszy jaglanej i grzybów   Drukuj Prep time 30 min Cook time 30 min Total time 1 godzina   Jesienna zapiekana z kaszą jaglaną i leśnymi grzybami z dodatkiem szałwi(...)Emily Serves: 5 Ingredients 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 500-700 g grzybów leśnych 1 szklanka kaszy jaglanej suchej 1 litr wywaru warzywnego 6 listków szałwii starta skórka z połowy cytryny sól (1/2 łyżeczki), pieprz (1/4 łyzeczki) 4 jajka garść posiekanej natki pietruszki Instructions Cebulę i czosnek posiekać, grzyby oczyścić i pokroić w plasterki

Cooking for Emily
Sałatka z ziemniakami i cebulką 358

Sałatka ta jest idealna na imprezy, zawsze znika w mgnieniu oka. Do tego jest sycąca i po prostu pyszna:) Składniki: 0,6 kg ziemniaków, 6 parówek

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka ryżowa z mięsem i warzywami 97

Zapełnijmy michę pyszną, sycącą zapiekanką :). Porcja dla 5-6 osób. Składniki: 2 torebki ryżu ( u mnie jaśminowy) 300 gram mięsa mielonego 1 średniej wielkości cukinia 2 marchewki 2 papryki jedna czerwona i żółta 1 cebula (pokrojona w kostkę) 3 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) puszka pomidorów krojonych 1 kostka rosołowa ( najlepiej warzywna) ser żółty przyprawy do smaku : pieprz, sól, papryka

Studencka Micha
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 142

Ryby Mięsa Street Food Dania Wegetariańskie Zapiekanki i Placki Wypieki Dodatki Każdy przepis oznaczony jest symbolem wskazującym na święto żydowskie związane z daną potrawą, a także opisem jak dużo danej potrawy wychodzi, czy są to dwa czy trzy chlebki, czy obiadem nakarmię dwie czy pięć osób. Bajgle, chlebki pita, chałki, kiszone cytryny, bulion warzywny, pączki, hummus, szakszuka, czy płatki śniadaniowe

Blondynka Gotuje
Zapiekanka makaronowa z wędzonym kurczakiem, brokułem i groszkiem 186

Prosta w przygotowaniu, a zarazem wykwintna zapiekanka. Dominuje w niej smak kurczaka i sosu beszamelowego. To ciekawe zestawienie smakowe, którego warto spróbować. SKŁADNIKI 2 udka z wędzonego kurczaka 1 brokuł 1 puszka zielonego groszku konserwowego 350 g makaronu pełnoziarnistego kokardki 200 g śmietany 30% 60 g żółtego sera 3 łyżki masła 3 łyżki mąki typ 500 (np. Wrocławskiej(...)odcedzony z zalewy groszek, wlać śmietanę 30%, wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego całą mieszankę mięsno-warzywną, wyrównując wierzch. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Ser zetrzeć na tarce. Do garnuszka dodać masło i podgrzewając, roztopić je. Następnie dodać mąkę (palnik ma być cały czas włączony

Passions hobbies life
Zapiekane muszle makaronowe z mięsnym farszem 144

warzywny lub kostkę rosołową rozmieszaną w gorącej wodzie. Zagotować i doprać do smaku solą i pieprzem. Sos powinien mieć wyrazisty smak. Można doprawić chilli, ale to jak lubicie. Zagotować i zdjąć z ognia. Zmielić na jednolitą masę za pomocą blendera lub malaksera. Dodać ser, wymieszać. Zostawić trochę sera do posypania na górze. Wylać sos na makaron. Pieczenie – włożyć zapiekankę

Kuchnia Pokoleń
Meksykańska zapiekanka z ryżem, mięsem i warzywami 343

które często pojawia się na moim stole. Wyjątkowe smaczne, proste w przygotowaniu, a wszystkie składniki znajdziecie w okolicznych sklepach. Idealne na obiad i wartościowy posiłek do pracy.   Meksykańska zapiekanka z ryżem: Składniki Ilość porcji: 4 Mięso mielone wołowe – 250 g Brązowy ryż – 100 g Mieszanka meksykańska HORTEX – 450 g Ser mozarella – 150 g Czerwona cebula(...)Czerwona cebula – 1 szt. Puszka krojonych pomidorów – 1 szt. Czosnek – 3 ząbki 1/2 kieliszka czerwonego lub białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 kostka bulionu warzywnego 1 papryczka chilli Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Zaczynamy od przygotowania pikantnego sosu. Oliwę rozgrzewamy w garnku i na średnim ogniu smażymy drobno posiekaną czerwoną cebulę, aż się zeszkli

ale Pysznie
Pulpety zapiekane na ryżu 1109

łyżki bułki tartej łyżka posiekanej pietruszki sól i pieprz Ponadto: 2 szklanki suchego ryżu średniej wielkości marchew 150 g sera żółtego ok. 850-900 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki musztardy kurkuma, pieprz, sól Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Całość wyrabiamy na gładką masę i formujemy pulpeciki. Ryż(...)musztardę, kurkumę, sól i pieprz. Całość mieszamy i ostrożnie wlewamy do ryżu z pulpetami. Przykryte naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około godzinę, następnie zdejmujemy przykrycie, zapiekankę posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 15 minut. Pulpety zapiekane na ryżu Artykuł Pulpety zapiekane na ryżu pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ulubieńcy stycznia 105

dealnie nadaje się do lasagne, zapiekanek oraz wielu innych dań. Mi najbardziej zasmakował z naleśnikami bolognese. Kolejnym ulubieńcem jedzeniowym jest zielona soczewica. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej jadłam tylko soczewice czerwoną. Dopiero pod koniec grudnia spróbowałam tę zieloną i bardzo mi zasmakowała. Szczególnie do gustu przypadły mi z nią pierogi, kotlety oraz potrawka warzywna. Następnym ulubieńcem jest farsz

wegujemy
SPAGHETTI Z PULPECIKAMI Z KASZY JAGLANEJ W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM – BE FIT! 146

Znów kasza jaglana – nuda? O nie nie nie! Kasza jaglana wcale nie jest nudna, bo można ją przygotować na miliony sposobów! Na blogu są już

Ostra na Słodko