książki „Święta bez pszenicy” Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej. SKŁADNIKI: 230 g mąki gryczanej 90 g mąki kukurydzianej 10 g zmielonego złocistego siemienia lnianego 2 łyżki oleju z pestek winogron 3 łyżeczki sumaku 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka drożdży instant 1/3 płaskiej łyżeczki kurkumy szczypta pieprzu 450 ml letniej wody czarny sezam do posypania WYKONANIE: W misce wymieszać obie
Kuchenne zapiski Edytywątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik lub klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek winogron 4 plastry ananasa z puszki ( promocja klik lub klik ) zalewa z ananasa kilka rodzynek – u mnie duże odmiany Thomson łyżeczka mąki bezglutenowej – mieszanka uniwersalna 0,5-1 szklanka
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: kilka liści sałaty lodowej klik , klik lub klik duża garść szpinaku baby 2 pomidory garść kiełków pikantnej rzodkiewki garść kiełków lucerny SOS: 2 łyżki oliwy z pestek winogron 1- 1,5 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól ziołowa świeżo zmielony pieprz suszona bazylia WYKONANIE: Szpinak i sałatę opłukać, dobrze osączyć (robię to w wirówce do sałaty
Kuchenne zapiski Edytyowocami czy warzywami. Moje ulubione połączenie kaszy kuskus na słodko znajdziecie oczywiście na blogu! Oto niektóre polecane przeze mnie połączenia, koniecznie spróbujcie! Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem
Moja smaczna kuchniadrugim. GALARETKI OWOCOWE Na ok 12 szt czyli na ciasto-blacha prostokątna 3 opakowanie galaretki zielonej agrestowej 2 banany garść borówek amerykańskich garść malin kiść winogron (chociaż nie polecam gdyż ciężko się kroi) 2-3 nektaryny Galaretki (wszystkie) rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i wystudzić. Owoce umyć, banana pokroić na plasterki. Nektarynki w drobną
Moje Słodkie Piekiełkoorzechowego 1 łyżka naturalnego kakao odtłuszczonego 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko Do podania: ekologiczny dżem z owoców leśnych bez dodatku cukru Symbio świeże owoce (u mnie banan, winogrona, granat) płatki migdałowe, wiórki kokosowe Wszystkie składniki placka umieszczamy w misie blendera i blendujemy przez ok 1 minutę na głdaką masę. Wylewamy na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię o srednicy
Zawsze głodna!wykałaczkę. Ser i polędwicę pokroić na kwadracik. Na długą wykałaczkę nabijać po kolei oliwkę, polędwicę,ser,pomidorka, polędwicę, ser, oliwkę. Możecie jeśli akurat macie w domu dołożyć winogron. Mam nadzieję że moja propozycja Wam się spodoba :) Smacznego :) Wszystkich zainteresowanych produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://handerek.com.pl
Sama słodycz i szczypta chiliłyżeczki grubej soli 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżka miodu 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka starta z połowy pomarańczy 1/3 szklanki oliwy lub oleju z pestek winogron świeżo zmielony czarny pieprz Przygotować dressing. Na desce rozetrzeć czosnek z solą, wymieszać z musztardą, miodem i sokiem pomarańczowym oraz skórką z pomarańczy. Wlać oliwę i dobrze wymieszać. Sos przyprawić
Czerwień i błękitpolecam z czystym sumieniem...z owocami! Zawsze smakuje, szybko się robi i jest niesamowicie zdrowa! Składniki kasza jaglana ugotowana na sypko olej kokosowy virgin do podgrzania kaszy białe winogrona jeżyny 2 łyżki soku z acerola opcjonalnie kiwi gold granat Wszystkie owoce odpowiednio przygotuj, podziel. Ugotowaną kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym. Wsyp wszystko do miski. Dodaj soku z acerola. Wymieszaj
Z Kuchni Do Kuchniszklanki mąki ryżowej 150 g masła kokosowego BIO miód Składniki na krem: śmietana ryżowa, deserowa pół szklanki mleka kokosowego (gęsta część) miód 3 listki żelatyny Owoce: borówki maliny winogron Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Masę wstawiłam do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wyłożyłam do formy silikonowej, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam
nietadietamożemy zabrać ze sobą. Słońce spakować do słoika Friends of Glass i wyjść z domu. Poza domem wszystko smakuje inaczej. Składniki w nierównych proporcjach popping (amarantus eksponodowany) białe winogrono mango ziarna granatu kiwi golden banany jabłka spora ilość migdałów melasa z trzciny cukrowej Skworcu sok z acerola Owoce umyj, obierz, odpowiednio przygotuj. Wsyp popping, dodaj soku z acerola
Z Kuchni Do Kuchnitrzeba przyznać, że „amerykańska” kanapka z masłem orzechowym i kwaskowatą galaretką z winogron to mistrzowskie połączenie na miarę pomidora z cebulą (wiem, wiem podobno niezdrowe). Ja z kolei uwielbiam połączenie masła orzechowego z własnej roboty dżemem z aronii lub czarnej porzeczki. Jak mam ochotę na coś słodkiego, a akurat nic nie piekłam lub Miśki wszystko wyżarły to ratuje
greenscarfłyżeczka mielonego imbiru - łyżeczka mielonego kardamonu - 1 średnia gruszka - spora garść niesolonych pistacji - 2 jajka - 100 ml oleju o neutralnym smaku i zapachu (ryżowy, z pestek winogron) - 200 ml mleka polewa czekoladowa - 50g masła - 1/4 szklanki cukru -2 łyżki wody -2 łyżki kakao Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą ( mąka, cukier, proszek, przyprawy
Simple Dishoraz dyniami. Za kostrukcję, posłuży metalowy szkielet od tunelu foliowego, który mamy na działce (ogródek działkowy nadal mamy, bo szkoda nam owoców jakie tam są: jabłonie, brzoskwinie, pożeczki, aronia, winogrono itd.) chodzi mi o taki efekt: Po południu prace już znacznie postąpiły, Misiek w trakcie budowania obrzeża ścieżek Na dziś to tyle, będę Wam pokazywała postępy w miarę postępujących
greenscarfPrzepyszna zapiekanka na słodko z owocami. Super pomysł na śniadanie, słodki obiadek lub podwieczorek. Jestem fanem takich słodkich dań, uwielbiam je Mandarynki wyjąć z puszki i odsączyć. Winogrona, maliny umyć i osuszyć. Granata przeciąć na pół i wyjąć pestki. Owoce można dodać dowolne, nie muszą być koniecznie te które ja podałam Mleko wlać do garnka, dodać cukier waniliowy i szczyptę
Kuchnia Pokoleń