pyszną, gotową przekąskę. Ja wykorzystuję je również do przygotowania łososiowych łódeczek, które nie tylko pysznie smakują ale i ciekawie się prezentują:) Składniki: medaliony z łososia mozzarella suszone pomidory oliwki świeża bazylia a sposób podania przedstawiony na zdjęciu:) mmmmm, pycha
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaTo mialo byc zupelnie inne danie, ale w trakcie przygotowan naszlo mnie na roladki. I myle, ze to byla dobra decyzja, bo takich roladek jeszcze nie
Przysmaki KarolkiTarta nie jedno ma imię. Można zrobić ją z jakichkolwiek składników. Jednak moją ulubioną jest ta łososiowa. Ale z łososiem wędzonym na ciepło. Cała tarta
Bon Appetit MałgorzatyKolejne danie z ciekawą nazwą, tym razem kuchni włoskiej. W zasadzie jest to coś pomiędzy omletem i zapiekanką. Czyli taki omlet z dużą ilością dodatków, smażony
Gotuj z Misiemnp.fasola,takze swietnie sprawdzi sie w diecie wegeterianskiej..Idealnie nadaje sie jako smarowidlo do chleba w towarzystwie np. ogorka kiszonego czy pomidora i nie tylko tego suszonego.Dzisiejszy pasztecik ciecierzycowy wzbogaca smakowo i kolorystycznie dodatek suszonych pomidorkow z zalewy.Polecam,bo jest naprawde wysmienity.Przepis na hummus tradycyjny znajdziecie tutaj:hummus-kanapkowy-pasztet.Skladniki:puszka ciecierzycy8-10 suszonych pomidorkow z zalewy2-4 lyzki pasty(...)ziola.kilka lyzek zimnej wody mineralnejspora szczypta kuminu Wykonanie:Ciecierzyce odsaczyc na sitku z zalewy .Ja dodatkowo dokladnie plucze,bo nie wiadomo co zawiera przemyslowa konserwa.Najlepiej byloby samemu ugotowac ciecierzyce.Ciecierzyce, pomidory z zalewy,obrany,pokrojony drobno czosnek i tahini zmiksowac na gladka paste.Dodac kilka lyzek aromatyzowanej oliwy z pomidorow.Jesli nasz pasztecik jest nadal za suchy dodac kilka lyzek wody mineralnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SKŁADNIKI: 3 kg pomidorów lima, 9 ząbków polskiego czosnku, sól, tymianek Skworcu, bazylia, 0,6 l oliwy Oliviana. Przygotowanie: Pomidorki myjemy i wycieramy do sucha. Przekrawamy na pół (wzdłuż). Z każdej połówki wydrążamy łyżeczką nasionka. (Wydrążony miąższ zagotowałam i przelałam do wyparzonego słoiczka- będzie jak znalazł do zupki pomidorowej. Zakręciłam na gorąco i odwróciłam do góry dnem.) Połówki(...)solą, bazylią i tymiankiem. Układamy ja na suszarce skórką do dołu. U mnie suszyły się ok. 6 godzin. Skórka musi nam się pomarszczyć, ale pomidorki muszą być miękkie, nie suszymy ich na chipsy. Do słoiczków (u mnie wyszły 3 słoiczki po 250 ml) wkładamy ciasno suszone pomidorki i po 3 ząbki czosnku. Oliwę podgrzewamy, najlepiej jak termometrem będziemy sprawdzać
Aga w kuchnidzisiaj prezentuję to wariacja na temat roladek w sosie szałwiowym , które miałam okazję Wam już kiedyś pokazać. Stworzyłam na ich podstawie całkiem nowe danie, bardzo smaczne :-). Roladki z suszonymi pomidorami świetnie smakują razem z sałatką, w której przeważają słodkie smaki, bo są i karmelizowane gruszki i szalotki, a także słodkie czerwone winogrona. Całość doprawiona aromatyczną szałwią. Nie sposób się
Pora coś zjeśćDawno nie było żołądków drobiowych, więc dziś nadrabiam zaległości. Żołądki czy też serduszka mogłabym jeść codziennie i raczej by mi się nie zbudziły. Ale i tak
Ewa w kuchniDawno nie jadłam jajecznicy i przyszła mi ochota na taką kolację. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDzień dobry! Kiedyś nie wiedziałam co to (i że istnieje) ciecierzyca, nie wiedziałam również co to jest hummus. Aż przyszedł ten piękny dzień, że trafiłam na
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj chciałabym zaprosić Was na pyszną i sycącą zupę. W sam raz na mroźne dni, kiedy chcemy być najedzeni i rozgrzani! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten
Pora coś zjeśćRolada z mięsa indyczego, którą przedstawiam poniżej to propozycja na specjalny, pyszny obiad, do którego wystarczy tylko udziec z indyka, trochę przypraw, pomysł na nadzienie i
Bernika - moj kulinarny pamietnikZdecydowanie moje ulubione pesto. Polecam użyć je jako baza sosów do pizzy i makaronów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy AleksandryKłopotów z blogiem ciąg dalszy. Przez kilka dni praktycznie nie miałam dostępu do bloga – teksty znikały, formatowanie się rozjeżdżało, a połowa widgetów działa albo nie
Gotuj z Blue RavenCzy zdarza Wam się, że czasem zostaje Wam mięso, na którym gotowaliście zupę ? W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z
Delicious Titbits