posypujemy ziołami i solą. Ja używam suszonego oregano, ale można użyć także rozmarynu czy tymianku. Dodatki: pół słoiczka suszonych pomidorów oraz pół słoiczka kaparów 2 cebule oraz 250 g pieczarek parmezan oregano sól Swoje focaccie przygotowałam na 2 sposoby: z suszonymi pomidorami oraz kaparami, oregano i solą z farszem pieczarkowo-cebulowym z TEGO przepisu, oregano i solą Ten placek drożdżowy
Cooking Monsterzrobiła. Długo myślałam czym mogę zastąpić rybę bo pomysł sałatki na krakersach jest dla mnie genialny i bardzo chciałam go jeszcze wykorzystać! No i wpadałam na pomysł...rybę zastąpiłam pieczarkami i to był strzał w dziesiątkę!!! W sumie cały oryginalny przepis trochę zmodyfikowałam. Sałatka pieczarkowa a'la ciasto zrobiła ostatnio furorę wśród moich znajomych. Na pewno jeszcze nie raz pojawi
Kuchnia MagdaLenyplastry 150 g startej mozzarelli 100 g startego parmezanu Składniki na sos: 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 x 400g puszki krojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka świeżych liści tymianku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu, drobno posiekanego 1 łyżka świeżej bazylii, drobno posiekanej sól, pieprz
karmelowyzrobiła. Długo myślałam czym mogę zastąpić rybę bo pomysł sałatki na krakersach jest dla mnie genialny i bardzo chciałam go jeszcze wykorzystać! No i wpadałam na pomysł...rybę zastąpiłam pieczarkami i to był strzał w dziesiątkę!!! W sumie cały oryginalny przepis trochę zmodyfikowałam. Sałatka pieczarkowa a'la ciasto zrobiła ostatnio furorę wśród moich znajomych. Na pewno jeszcze nie raz pojawi
Kuchnia MagdaLenyobie opcje i szczerze mówiąc nie wiem, która bardziej mi odpowiada. Polecam ten przepis, na banalnie prostą sałatko-pastę... o dobrze nam znanych smakach :-) Składniki: 1 mały słoik marynowanych pieczarek (pokrojonych) 200 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1/2 słoika zielonych oliwek (ja wzięłam nadziewane ząbkami czosnku) 6 jajek (ugotowanych) 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczka
IMPRESJA SMAKUTaką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs. Składniki ok. 200 g dyni 1 czerwona papryka 2-3 pieczarki sól pieprz tymianek olej do posmarowania … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyminut. Pod tym czasie rozciągamy albo delikatnie wałkujemy, wylepiamy formę i dajemy ulubione dodatki. U mnie jest to sos pomidorowy albo majonezowy – z ziołami. Ulubiona wędlina , pieczarki , ser mozzarella. Uważajmy, by nie przeciążyć pizzy! Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180C na 17-20 minut ( z termoobiegiem ). Smacznego
Ostra na SłodkoJako fanka omletów i gotowania sezonowego - dzisiaj przedstawiam przepis na omlet z leśnymi grzybami (z braku laku możecie zastąpić pieczarkami) w towarzystwie mozzarelli i bazylii - pychotka, mówię Wam :) SKŁADNIKI (1 porcja - 294 kcal) 2 jajka 80 g grzybów leśnych 1 łyżka tartej bazylii 1 łyżka tartej mozzarelli sól pieprz 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE Grzyby czyścimy, kroimy w cienkie
Moje Kuchenne Rewelacjetradycyjnej lazanii. Zamiast makaronu użyłam cienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka kawałek dyni 2 duże pieczarki 1 czerwona papryka 1 słoik keczupu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI z natką pietruszki i parmezanem są prostym... Artykuł ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsosami z tego przepisu (klik) . Myślę, że na nadchodzący słoneczny weekend, zachęcający do grillowania, będą jak znalazł. ;) * SKŁADNIKI na 24 szaszłyki Szaszłyki: 1 kg piersi z indyka 500 g pieczarek 4 czerwone cebule 2 papryki 1 cukinia Sos czosnkowy: 400 g jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Marynata: 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej
Food SquarePieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej oraz na pizzy. Z sezamem robiłam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Czytaj więcej
Kasia Sarnamakaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1 makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić na średniej
Lubię to gotujęDanie proste w przygotowaniu - chrupiące zapiekanki na paluchach z pieczarkami. Ser topiony po zapieczeniu zachowuje nadany mu kształt i pozostaje kremowy. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarne