Jajka faszerowane to propozycja nie tylko na Wielkanoc, ale jest to także świetna weekendowa przekąska. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldUwielbiam gołąbki. Na zmianę z pierogami mogłabym je jeść co drugi dzień :) Szkoda tylko, że ich przygotowanie jest dosyć pracochłonne i bałaganotwórcze ;) ! - Po co tyle tych
Kraina Tysiąca SmakówDrobna przekąska, zdrowa lub mniej- wersja do wyboru :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaOstatnio zatęskniłam za kuchnią mamy:) Postanowiłam zrobić placki ziemniaczane, Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaWczoraj późnym wieczorem zawitał kurier i przywiózł mi paczuszkę. W kartoniku był porządnie zapakowany ser koryciński naturalny swojski Czesławy Zarzeckiej. Po odpakowaniu go mąż spojrzał na
Ewa w kuchniObiad bardzo prosty i szybki, pod warunkiem, że polentę zrobi się dzień wcześniej :)Czytaj więcej »
bistro mamaDziś pomysł na szybki obiad. Zamiast piersi kurczaka można użyć łososia. W tym towarzystwie mile widziane byłyby również suszone pomidory.Czytaj więcej »
bistro mamaMakaron na obiad mogłabym jeść codziennie.Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać
bistro mamaOd kiedy usłyszałam, że syn znajomej na łazanki mówi "załatanki", inaczej już w domu łazanek nie nazywam. Słowa, które wymyślają dzieci warte są wszystkich
bistro mamaPod wczorajszym postem w jednym z komentarzy ABily zasugerowała, ze fajnie by było gdybym napisała co kiedy gotuję i czym się sugerowałam wybierając np. środę na
Dzieje kuchennej WiewiórySyncio zrobił mi wczoraj niespodziankę i poszedł wcześnie spać. Zrobiłam sobie kubek mojej ukochanej adwentowej herbaty, założyłam okulary, wzięłam w dłoń "Dzień miodu" i usiadłam na
Dzieje kuchennej Wiewióry