Nadziewane pieczarki jak z Pizza Hut... Kapelusze świeżych pieczarek. Pysznie nadziane mozzarellą. Z plastrem chrupiącego boczku na wierzchu. Oprószone drobno posiekanym szczypiorkiem. Idealny dodatek do obiadu lub przystawka na imprezę. Polecam! Składniki: 12 dużych pieczarek (łączna waga około 500 g); 75 g startej mozzarelli; 4 plastry wędzonego boczku; 1/4 pęczka szczypiorku. Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć(...)obierać , oddzielić nóżki od kapeluszy. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno pokroić. Przygotować farsz. Nóżki pieczarek bardzo drobno posiekać. Dodać startą mozzarellę. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać kapelusze pieczarek. Każdy plaster boczku podzielić na 3 kawałki. Na każdej nadzianej pieczarce układać kawałek boczku. Tak przygotowane pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym/na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (grzałka górna
Gospodyni MiejskaSkładniki:2 szklanki mąkiłyżeczka cukrułyżeczka soli10 g drożdży3/4 szklanki letniej wody3 łyżki oliwyDodatkowomała kostka sera500 g pieczarek8 plasterków mortadelipapryka czerwonamała puszka kukurydzykoncentrat pomidorowy ok. 4 łyżekWykonanie
Moje pyszne gotowanieNawet najprostsza ale domowa pizza jest o wiele lepsza niż kupna. Co prawda takie z pizzerii tez bywają smaczne, ale co domowe to domowe. No i
Ewa w kuchnibędą żeberka. Kapusta kiszona zapiekana z dodatkami to po prostu smakowite jedzonko. Kaloryczne, ale od czasu do czasu można zaszaleć.6 białych kiełbas ( surowych )1 kg kiszonej kapusty350 g pieczarek ( takich bardziej dojrzałych, gdyż są bardziej aromatyczne )2 cebule ( lub 1 duża )ok. 500 ml bulionu ( ja użyłam rosołu )1 łyżka suszonych płatków papryki2 liście laurowe2 ziarna ziela angielskiego6 ziaren
Ewa w kuchnizdjęcie z Archiwum- jakoś tak wyszło , ze jeszcze się nie pojawiły na blogu. A , że uważam potrawę za wartą polecenia nic nie zmieniam. Smaczne kotleciki z kurczaka z pieczarkami. Pomysł na wykorzystanie mięsa kurczaka po ugotowaniu na nim zupy. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniniewskazane. Parę dni temu kupiłam seler w celu wypróbowania jaki to smak będą mieć takie placki i akurat natknęłam się na przepis u Cynamonwkuchni. Lekko skorygowałam i zrobiłam z pieczarkami na dzisiejszy obiad:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKiedyś robiłam kotlety mielone z pieczarkami i serem, a teraz zamiast sera dodałam inny składnik i nie przysmażałam ich w klasyczny sposób. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowynaleśników na takiej mące. Tym bardziej, że dawno, bardzo dawno ich nie robiłam. Ale tym razem nie miałam (wyjątkowo) ochoty na słodką ich wersję, więc powstała wytrawna z pieczarkami. Jestem zachwycona! Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowycukru pudru. W mieszance obtaczać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gwint od czystej plastikowej butelki maczać w kakao. Na środku ciasteczek robić wgłębienie, tworząc nóżkę pieczarek. Piec ok. 15min w temp. 180st. Ostudzić na kratce. Smacznego
Z miłości do słodkościświątecznym stole znalazła się pyszna, domowa, niekoniecznie dietetyczna wędlina to polecam wypróbować po raz kolejny mięso ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami. Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapraszam na nadziewany schabowy :) Szykujemy farsz. Scieramy na tarce z grubymi oczkami ok 200 gr pieczarek. Dodajemy ok 200 gr startego sera, doprawiamy sola, pieprzem, plus pokrojona drobno pietruszka lub koperek. Mieszamy. Ubijamy kotlety wieprzowe. Na ubity kotlet kladziemy farsz I zawijamy. Zapinamy kotlet wykalaczka. Smazymy kotlety ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Kotlety podalam z pieczonymi ziemniakami z maslem
Smaki Edytysmażę albo w całości , albo fileciki. Ryba ma białe smaczne mięso bez intensywnego rybiego zapach. Doskonale łączy się ze składnikami marynaty, sosów lub innych dodatków. Dziś nototeni towarzyszą pieczarki . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniTaką wersję krokietów lubimy chyba najbardziej. Właśnie z ryżem i pieczarkami a do tego koniecznie popijamy barszcz czerwony. Są bardzo syte więc ja wymiękam najdalej po trzecim, ale za to taka porcja jak poniżej wystarcza nam na dwa pyszne obiady :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPoproszono mnie o przetestowanie nowego produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała
Smaczna PyzaUdka uduszone w pieczarkach, podlane aromatyczną żubrówką to bardzo smaczna propozycja na obiad. Mięso jest mięciutkie a alkohol wyparował podczas flambirowania więc dzieci też mogą takie danie zjeść. Potrawa nadaje się na rodzinny obiad, można ją przygotować wcześniej a potem tylko podgrzać i nie tracić czasu na stanie przy kuchni. Wolisz danie bez grzybów ? Zobacz przepis na pysznego kurczaka pieczonego
Smaczna PyzaPołączenie smażonego karpia z również smażonymi/grillowanymi pieczarkami i boczkiem, a także przybraniem z sałat i cytryny, to w gruncie rzeczy jeden z popularniejszych sposobów na tę rybę. W zależności od wersji różni się on w zasadzie jedynie detalami. Zaletą tej potrawy jest m.in. łatwa dostępność składników i krótki czas wykonania. Wszystko to wcale jednak nie musi oznaczać(...)całkiem liczne i tworzą ciekawą, dobrze zgraną ze sobą kompozycję. Ja chętnie wracam od czasu do czasu do tej potrawy jako do czegoś po prostu sprawdzonego. Smażony karp z pieczarkami i boczkiem 2014-12-30 14:12:33 Popularne i sprawdzone połączenie smażonego karpia z pieczarkami i boczkiem w towarzystwie przybrania z sałat, pomidorków koktajlowych i kawałków cytryny. Zapisz przepis
Kulinarna Pokusawalorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie. Składniki: - 8 sztuk dużych pieczarek - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło - czerwona cebula- sól, pieprz- olej Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)tego pędzelka), odcięłam trzonki. Cebule pokroiłam w kostkę, zeszkliłam na maśle. Na tarce jarzynowej starłam pieczarki przeznaczone do farszu i trzonki, dodałam do cebuli razem z pokrojonym (nie przeciśniętym przez praskę, bo zdominuje smak potrawy) czosnkiem, posoliłam. Smażyłam do momentu odparowania wody z pieczarek. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę paprykę (najpierw wykroiłam 8 ładnych krążków, resztę zużyłam do farszu
mojewypiekiinietylkoBardzo często goszczą w moim domu potrawy przygotowane w tagine. Bardzo wygodne przygotowanie obiadu, bo potrzebujemy tylko jeden garnek.Lubię kuchnię marokańską za masę przypraw, warzywa
Przepisy AleksandryDo czerwonego barszczu i do zupy pomidorowej lubię zjeść paszteciki. Koniecznie pikantne i z dużą ilością czosnku. Nie potrafię robić ciasta francuskiego. Kilka prób przygotowania takiego
Przepisy Aleksandry(Recipe in English) W Wielkiej Brytanii mieszkam już 6 lat i coraz częściej gotuję tutejsze kulinarne klasyki. Ostatnio miałam wenę i przygotowałam przepis na angielski pie
Przepisy AleksandryDzisiaj zupełnie bez mięsa. Tylko warzywa i tofu. Tofu jak wiadomo smaku nie ma, ale za to bardzo fajnie wchłania wszystko co mu zaproponujemy. A my
slodkokwasnaplJuż zapewne wiecie ze często w naszym domu goszczą rożne gulasze. Lubię je robić, bo są niewymagające w składniki, z tego co akurat jest w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :)Dzisiaj w tę jakże mleczną pogodę (jeszcze chwila i nic nie będziemy widzieć za oknem :) ) zapraszam Was na pyszny omlet śniadaniowy :) Czytaj więcej » Ten i
Pora coś zjeśćCześć!Wstyd przyznać, ale niedawno spróbowałam pierwszy raz w życiu risotto.Teraz żałuję, że tyle straciłam przez wiele lat :) W risotto, które jadłam głównymi składnikami były te
Pora coś zjeść