z mascarpone - 5500 przepisów (strona:313/367)

Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

cukinią i szynką parmeńską (con prosciutto e zucchine) - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiemTagliatelle z fetą i szpinakiem - Monika Piotrowska z bloga Malowane smakiem Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Tagliatelle verdi ai tre formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiemTagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak jeść po włosku, to tylko w La Traviata - recenzja 193

małżami, szparagami, pomidorkami koktajlowymi i owczym serem. Jedna Ania zrezygnowała z owoców morza i zamiennie otrzymała talerz z poduszeczkami wypełnionymi truflami i kozim serkiem podane z sosem z serka mascarpone. Po skosztowaniu jej dania żałowałam, że nie poszłam w jej ślady.Małże jednak nie dla mnie, zostawiam je innym smakoszom. Choć danie zjadłam do końca - nie zamówiła bym ponownie

kolorowotorcikowo
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 162

najbardziej ucieszyła mnie obecność szparagów.  Ania w przeciwieństwie do nas postawiła na inne danie i wybrała poduszeczki z kozim serem i truflami z sosem na bazie serka mascarpone. Podzieliła się swoją niewielką porcją razem z nami i muszę przyznać, że było pyszne! Zapytajcie o to danie podczas wizyty w La Traviacie.  Do deseru nie doczekałam, bo czas naglił

Pasja Smaku
Kandyzowane plasterki pomarańczy 256

potem do zdobienia tortów, ciast czy też deserów. Mam w planach upieczenie  na Święta  tortu marchewkowo-piernikowego przekładanego kremem na bazie mascarpone, a do jego dekoracji wykorzystam właśnie plasterki pomarańczy. Kandyzowane plasterki pomarańczy Składniki: 2 pomarańcze 2 szklanki cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Pomarańcze dokładnie myjemy, a następnie sparzamy wrzątkiem. Owoce

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowy letni deser z jagodami 201

Składniki Masa jogurtowa: 120 g zimnej śmietany 36% 400 g jogurtu typu greckiego 80 g cukru pudru 14 g żelatyny 200 g jagód Masa jagodowa: 250 g mascarpone 3 kopiaste łyżki jagód 4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowy sernik jagodowy na zimno 238

jogurtu typu greckiego 130 g cukru pudru 24 g żelatyny 200 g śmietany kremówki 30 lub 36 % 350 g jagód Jagodowy wierzch: 250 g serka mascarpone 3 łyżki jagód 4 łyżki cukru pudru Wykonanie:Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody. Pozwalamy się jej namoczyć, a następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.W misce mieszamy jogurt z cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Tunel śliwkowy 222

kawy jest idealne .  Składniki: ciasto 8 żółtek 4 białka 80 g mąki uniwersalnej 20 g maki ziemniaczanej 100 g cukry  szczypta soli masa 250 g sera mascarpone 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 300 g śliwek bez pestek pokrojonych w ćwiartki Przygotowanie: W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, cały

Niezły Młynek
Babeczki ze śmietaną i czekoladową wkładką 80

czekoladą. A reszta to już nasza wyobraźnia i dobre chęci. Trochę czasu i mamy słodkość prawie własnoręcznie przygotowaną na święta lub inną okazję:) Składniki : gotowe babeczki śmietana tortowa, serek mascarpone cukier puder i owoce do dekoracji Powodzenia

Proste Potrawy
Moje tiramisu 323

syrop do nasączenia ciasta : 6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram  szklanka śmietany tortowej 36 % około 3 łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednoltą masę Pierwszą część biszkoptu nasączamy równomiernie

Proste Potrawy
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 291

dodać ostrożnie i wymieszać całość Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam mikserem

Proste Potrawy
Naleśniki z kremem miętowym 193

Ilość składników na farsz tak trochę orientacyjna, a to dlatego, że kremu użyłam przede wszystkim do ciasta. Na taką wersję urozmaicenia naleśników wpadłam tak przy okazji :) 100 g serka mascarpone około 1/2 szklanki śmietany tortowej 36 %  truskawki krople miętowe spożywczy barwnik zielony Przygotowanie : Usmażyć naleśniki  Serek zmiksować ze śmietaną,  dodać cukier puder do smaku, wlać około łyżeczki

Proste Potrawy
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 200

szklanki nalewki z wiśni,  1/4 szklanki wody. Nalewkę zmieszać z wodą. Ponczem nasączyć wszystkie trzy blaty biszkoptu tuż przed przekładaniem kremem. Krem do przełożenia tortu: 500g serka mascarpone,  szklanka cukru pudru,  szklanka śmietanki 30%,  laska wanilii,  konfitura z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Serek utrzeć z resztą cukru pudru, dodać nasiona

Z miłości do słodkości
Pychota Inaczej 8170

rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiać do lekkiego przestudzenia. Następnie wsypujemy maliny, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce zgęstnienia.   Krem:   500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera i ubijamy końcówką do ubijania białek na puszysty krem. Należy uważać, gdyż zbyt długie ubijanie kremu może doprowadzić

Made By Mom And Son
83.Jesienne smaczki: czyli zupa krem z dynii, pomidorów malinowych i żółtej papryki! 234

wywaru mięsno-warzywnego ok.1,5kg dynii nitkowej 1kg bardzo dojrzałych, mięsistych pomidorów malinowych 1 duża żółta papryka 1 spory ząbek czosnku 2 cebule dymki pół opakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka masła do smażenia liść laurowy, 2 ziela angielskie po 1 łyżeczce kurkumy i  curry po pół łyżeczki słodkiej

Symfonia Smaków
Muffinki "Leśny mech" 967

225g mrożonego szpinaku  125g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady  Dodatkowo: coś do dekoracji wierzchu, może to być posypka cukrowa, ziarenka granatu itd. Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy

Czerwona Porzeczka