Następnie przy pomocy szklanki zrobić w każdej bułeczce wgłębienie, prawie aż do samej blachy. Nadzienie: 400 g malin, 4 łyżki cukru pudru, 250 g serka mascarpone, 1 żółtko, 100g białej czekolady. Serek utrzeć z żółtkiem i 2 łyżkami cukru pudru oraz ze stopioną zimną czekoladą. Masą napełniać bułeczki. Na masę nakładać po czubatej łyżce malin
Z miłości do słodkościkoniec dodać nasiona wanilii. Na blachę wyłożoną papierem wykładać łyżką okrągłe ciastka. Piec ok. 12-14min w temp. 170st. Ostudzić. Nadzienie dyniowe: 150g serka mascarpone, 150g puree z dyni, 80g masła, 80 g cukru pudru, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu. Masło utrzeć z serkiem i musem z dyni. Dodać
Z miłości do słodkości24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem: 300g obranej dyni, 500g serka mascarpone, 100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree. Czekoladę połamać na kawałki
Z miłości do słodkościtruskawkami Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami Tort Pavlova Tartaletki z truskawkami i mascarpone Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami Ucierane z truskawkami i bezą Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia
Z miłości do słodkościupiekl.Po upieczeniu i przestygniecu biszkopt nalezy przekroic na 3 rowne krazki. Najlepiej odwrocic go do gory nogami by gora tortu miala rowna powierzchnie.Skladniki na mase: 500g serka mascarpone 2 kremowki po 250 ml kazda cukier puder (ilosc wedle uznania, ja dalam 2 lyzki, bo nie lubie zbyt slodkich ciast) 200g gorzkiej czekolady olejek pomaranczowy 1 usztywniacz do smietany w proszku
Przysmaki Karolkinagrzanego piekarnika na 180C na 45-50 min.Ciasto gotowe. Po upieczeniu studzimy I przekrajamy na pół. Składniki na masę:200 ml śmietany np kremówki ( 36-50% )2 serki mascarpone-400 gr3-4 łyżki cukru pudru250 gr truskawekWykonanie:Ubijamy śmietanę, dodajemy serki I cukier puder. Ubijamy do sztywnej masy. Dzielimy na polowę. Do jednej części dodajemy truskawki. Mieszamy.Mas
Smaki EdytySkładniki :Blaty bezowe :5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny.Masa :200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody i schłodzona Wykonanie ::Blaty :Białka ubić na sztywno , dodać cukier puder i ubijać nadal aż masa będzie sztywna
Malinowa KawiarenkaPyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe
Magiczne Życie Martybrać udział. Na owej degustacji otrzymaliśmy kilka ciekawych przepisów z użyciem wina i postanowiliśmy je przetestować. Z małymi modyfikacjami powstały te oto babeczki z białym winem, udekorowane kremem z mascarpone, również z dodatkiem białego wina. Babeczki są słodkie i delikatne, rozpływają się w ustach. To nasza kolejna propozycja na nadchodzące Walentynki.Może chcesz zrobić niespodziankę swojej Ukochanej i upiec
Pora coś zjeśćnasz płat ciasta zwinąć razem z papierem do pieczenia lub ściereczką kuchenną, dzięki temu stygnące ciasto "zapamięta" kształt rolady, co ułatwi nam późniejsze zwijanie.Najlepsze masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada
Smakołyki BerenikiPost Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojepołączenie, ostatnimi czasy uwielbiane przeze mnie. Przyjemny, delikatny smaczek. Jak to przystało na prawdziwą kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową. Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się
W kuchni Karmel-itkichipsem serowym- zupa z podkarpackich kurek- schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym- bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedzielaCzas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu.. Niestety trzeba wrócić do normalności i codzienności
W kuchni Karmel-itkilaski wanilii 100 g gorzkiej czekolady startej na wiórka PRZYBRANIE: 100 g gorzkiej czekolady galaretka owoce z konfitury Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce i dodawać go po łyżce do śmietanki i szybko zmiksować. Na koniec dodać startą czekoladę. Galaretkę rozpuścić i pozwolić stężeć. Czekoladę rozpuścić na parze
Blondynka Gotujeziarenka z jednej laski wanilii PRZYBRANIE: 100 g mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach galaretka banan Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce i dodawać go po łyżce do śmietanki i szybko zmiksować. Na koniec dodać startą czekoladę. Galaretkę rozpuścić w płaskim naczyniu, poukładać banany pokrojone
Blondynka Gotuje