z mascarpone - 5500 przepisów (strona:304/367)

Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 170

miękkiego masła 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao Krem i dekoracja: 250 g serka mascarpone 100 g chałwy, najlepiej waniliowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy instant czekoladowe jajka, ciasteczka Mąkę przesiać do miski z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko, jajko

Czerwień i błękit
Red velvet cake 122

jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia wypuszczonym poza obręcz tortownicy. Papier

CookYourself
Czosnkowe ravioli 211

przygotowania naszych ravioli będziemy potrzebowali : 1 jajko 20 dag mąki pszennej woda ( aby makaron miał lepszą konsystencję ) Do zrobienia nadzienia będziemy potrzebowali aż trzy produkty :  20 dag serka mascarpone  czosnek (Do smaku ja dodałem pół główki) Ciasto makaronowe wyrabiamy i cięko wałkujemy kroimy na kwadraciki. Bierzemy dwa kawałki ciasta na jeden kładziemy nadzienie i przykrywamy go drugim. Całosc

Full Smaku
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 292

Składniki: Spód: 200 g krakersów (np. Lajkonik) 100 g masła orzechowego 50 g rozpuszczonego masła 40 g brązowego cukru (opcjonalnie) Krem: 250 g serka kremowego np. Philadelphia lub mascarpone 75 g masła orzechowego 5-6 łyżek masy krówkowej Czekoladowy krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g mlecznej czekolady, posiekanej 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej Dodatkowo: 1 duży banan

Mania Gotowania
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 232

obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone 180 g drobnego cukru 2 żółtka 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 375 g puree z dyni 2-3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (najlepiej

Pełny talerz
Miniserniczki z gruszką 204

naprawdę smaczny. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, dlatego powstrzymajcie się z degustacją jeszcze z godzinkę lub dwie po upieczeniu. Jeśli nie macie dostępu do ricotty, to możecie użyć mascarpone czy zwykłego zmielonego sera do serników, ale ricotta nadaje babeczkom nietypowy smak. Składniki: 500 g sera ricotty 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 3 łyżki cukru

upichcic
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 329

Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, kremem mascarpone i prażonymi migdałami :) Gdy wszyscy pieką wielkanocne baby, ja jak zwykle muszę się wyłamać :) Wymyśliłam sobie, że upiekę pyszne, aromatyczne ciasto marchewkowe. Kiedyś zapragnęłam marchewkowych muffinek i wyszło mi dwanaście spektakularnych mini-zakalców :) Od tamtej pory dłuuugo się zbierałam, żeby upiec takie ciacho, choć wiedziałam, że może być fenomenalne, jeśli zrobi się

Kraina Tysiąca Smaków
Pizza na cieście pszenno-żytnim z sosem śmietanowym, kurczakiem i słodką papryką 132

mięso z udka kurczaka- ugotowane, bądź usmażone-wedle preferencji-pokrojone w paseczki 1 papryka słodka pokrojona w kosteczkę 150 g żółtego sera posiekana świeża natka pietruszki sos:  serek mascarpone do dekoracji: odrobina parmezanu Przygotowanie: ciasto: Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10-15 minut. W misce wymieszać: mąkę pszenną oraz żytnią, sól oraz cukier, wymieszać. Wlać

KreatywnePiny
Bardzo proste i szybkie ciasteczka francuskie: serduszka z truskawkami 133

wykrawać brzegi by ciasto się połączyło  5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone. Smacznego

KreatywnePiny
Babeczki marchewkowo-bananowe z kremem czekoladowym 151

wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 50 g maślanki Krem: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać je z jajkami roztrzepanymi oraz maślankę. Marchew obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Obrane banany rozgnieść widelcem. Dodać do jajek

Czerwień i błękit
Krem kokosowy 210

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe

Ciastkozercy
Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym 172

plasterki, usuwamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny składniki na ciasto mieszamy, słodzimy syropem lawendowym smażymy na oleju rzepakowym:) podajemy gorące z cukrem pudrem lub na zimno z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną, bądź zielonym sosem na bazie skórek z jabłek: skórki z jabłek do ciasta karmelizujemy, dolewamy kubeczek wody, i syrop lawendowy, blendujemy:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
BABKA CZEKOLADOWA 143

słodkość. nie może jej zabraknąć i na Waszym stole świątecznym.   Składniki:   kostka masła  18 dag cukru pudru  25 dag mąki  25 dag mascarpone  5 jajek  duża szczypta soli  1 łyżeczka sody 15 dag mlecznej czekolady . Wykonanie: Ucieramy masło z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy po żółtku. Następnie dodajemy ser, potem mąkę

Z Majeczką w kuchni
Ciasto z maronów, czyli kasztany jadalne na talerzu 132

kasztanów jadalnych 3 jajka 250 g mąki 120 g cukru 80 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 1/2 kg kasztanów jadalnych 200 g sera mascarpone 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Kasztany (cały kilogram: na ciasto i krem) nacinamy, robiąc krzyżyk na powierzchni każdego kasztana, gotujemy około 20-30 minut

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sos z grzybow lesnych 147

FILIŻANKOWĄ :) Sos z grzybów leśnych 50 g suszonych grzybów (u mnie mieszane podgrzybki, borowiki i maślaki) 1 ząbek czosnku 1 cebula łyżeczka listków tymianku czubata łyżka serka mascarpone 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz łyżka masła cytryna Grzyby zalewamy w garnuszku wrzątkiem tak by były całkiem zakryte. Moczymy 15 minut pod przykryciem a następnie gotujemy kolejne 10 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania