masła łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru brązowego Ciasto zagniatamy bardzo szybko. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ponadto: - brzoskwinie polskie (9-7 sztuk) - 1/2 serka mascarpone - laska wanilii - 2 białka - 3 łyżki mleka - cukier brązowy max. 2-3 łyżki Brzoskwinie obierz ze skórki. Usuń pestki. Podziel na ósemki. Serek wymieszaj trzepaczką- rózgą z białkami, mlekiem, ziarenkami z laski
SMYKWKUCHNInowy, jesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie. Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżkę mąki . Kłaść na rozgrzany tłuszcz male placuszki i smażyć aż będą mialy ciemno brązowy kolor. Można podawać ze śmietaną , serkiem homogenizowanym , na zdjęciu są z serkiem mascarpone. Można jeść bez dodatków . Jabłka nadają im kwaskową słodycz
Eli Gotowaniedokładnie wymieszać, wlać śmietanę, a kiedy się połączą na gładką masę, dosypać resztę mąki. Wlać do papilotek w foremkach, do ok. 3/4 wysokości. Piec 18-20 minut. Frosting 150g mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżeczki cukru pudru 1/2 łyżeczki zapachu waniliowego Wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać lub zmiksować na gładko. Pralinki z masłem orzechowym 100g mlecznej czekolady
Przepysznik - BLW i nie tylkozimno, przygotowany z trzykrotnie zmielonego twarogu. Muszę przyznać, że sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach, myślę że najlepiej
Przepysznik - BLW i nie tylkodość łamliwy i kruchy, więc nie przekładajcie go zbyt wiele razy, żeby się nie uszkodziło. Masa: 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 250 g mascarpone Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na dobrze ostudzone ciasto i wyrównać. Polewa i ozdoby: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
Przepysznik - BLW i nie tylkowłóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek mascarpone - 4 czubate łyżki cukru Z w/w składników, za pomocą trzepaczki, robimy płynną masę. Wyciągamy ciasto z lodówki, wylepiamy nim dużą tortownicę, układamy połówki śliwek dość ciasto. Zalewamy masą, wstawiamy
SMYKWKUCHNImoich przepisów. Jest mi bardzo miło, że próbujecie przepisów, które zamieszczam na swoim blogu. Dajecie mi ogromnego "kopa" do działania. Dziękuję i czekam na więcej. Tarta z mascarpone w wykonaniu Justyny Ciasto z truskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny Kawa mrożona w wykonaniu
Passion of Cookingnaprawdę sporo. Część osób dodaje kawę albo miód albo wino albo chili... niektórzy dodają więcej masła a jeszcze inni zastępują część śmietanki serkiem mascarpone. Myślę, że następnym razem poeksperymentuję i ja jednak tym razem zrobiłam wszystko zgodnie z zaleceniami autorki. Słuszną uwagą jest ta zawarta w książce żeby składniki, były dobrej jakości. Zachęcam
cucinaredomu kandyzowaną skórkę pomarańczową, naprawdę polecam bo jest o niebo lepsza od tej kupionej w sklepie:) Składniki na 4 porcje po 250 ml : 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki śmietanki 30% 200 g pokruszonych ciastek pełnoziarnistych - użyłam bonitek zbożowych z biedronki kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki miód lub syrop pomarańczowy (uzyskany podczas kandyzowania
cucinareciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę
cucinareziemniaczaną i doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem malinowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. składniki na krem malinowy: frużelina malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek słodkiej śmietanki wykonanie
Domowy Smak Jedzeniakokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1łyżka wody Dodatkowo: cynamon lub kakao do posypania 1. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2. Formę
Mała Cukierenkakażdym dodaniu np. szpatułką. Krem podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Do większej dodać brzoskwinie. Wymieszać. Krem do dekoracji tortu: 1 litr śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować do uzyskani gęstego kremu. Na paterze układamy pierwszy biszkopt, nasączmy połową ponczu, wykładamy całość kremu z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem
kulinarnyswiatdomi