z mascarpone - 5500 przepisów (strona:295/367)

46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 163

zimno, przygotowany z trzykrotnie zmielonego twarogu. Muszę przyznać, że sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach, myślę że najlepiej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Mazurek chałwowy 182

dość łamliwy i kruchy, więc nie przekładajcie go zbyt wiele razy, żeby się nie uszkodziło. Masa: 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 250 g mascarpone Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na dobrze ostudzone ciasto i wyrównać. Polewa i ozdoby: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto ze śliwkami! 185

włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek mascarpone - 4 czubate łyżki cukru Z w/w składników, za pomocą trzepaczki, robimy płynną masę. Wyciągamy ciasto z lodówki, wylepiamy nim dużą tortownicę, układamy połówki śliwek dość ciasto. Zalewamy masą, wstawiamy

SMYKWKUCHNI
Zdjęcia od czytelników 110

moich przepisów. Jest mi bardzo miło, że próbujecie przepisów, które zamieszczam na swoim blogu. Dajecie mi ogromnego "kopa" do działania. Dziękuję i czekam na więcej.     Tarta z mascarpone w wykonaniu Justyny       Ciasto z truskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny       Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny       Kawa mrożona w wykonaniu

Passion of Cooking
Trufle czekoladowe 93

naprawdę sporo. Część osób dodaje kawę albo miód albo wino albo chili... niektórzy dodają więcej masła a jeszcze inni zastępują część śmietanki serkiem mascarpone. Myślę, że następnym razem poeksperymentuję i ja jednak tym razem zrobiłam wszystko zgodnie z zaleceniami autorki. Słuszną uwagą jest ta zawarta w książce żeby składniki, były dobrej jakości. Zachęcam

cucinare
Serniczki 97

domu kandyzowaną skórkę pomarańczową, naprawdę polecam bo jest o niebo lepsza od tej kupionej w sklepie:) Składniki na 4 porcje po 250 ml : 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki śmietanki 30% 200 g pokruszonych ciastek pełnoziarnistych - użyłam bonitek zbożowych z biedronki kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki miód lub syrop pomarańczowy (uzyskany podczas kandyzowania

cucinare
Leśny mech 395

ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę

cucinare
czekoladowy torcik z malinami 225

ziemniaczaną i doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem malinowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. składniki na krem malinowy: frużelina malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek słodkiej śmietanki wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 137

kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1łyżka wody Dodatkowo: cynamon lub kakao do posypania     1. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2. Formę

Mała Cukierenka
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 110

każdym dodaniu np. szpatułką. Krem podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Do większej dodać brzoskwinie. Wymieszać. Krem do dekoracji tortu: 1 litr śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować do uzyskani gęstego kremu. Na paterze układamy pierwszy biszkopt, nasączmy połową ponczu, wykładamy całość kremu z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem

kulinarnyswiatdomi
Tort Jagodowo – Cytrynowy 118

około 20 minut. Jeśli nie macie 3 jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na szytwną, gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy kolejną partię kremu

Made By Mom And Son
Ciasto żurawinowe z mascarpone 130

mielonych migdałów, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag mąki tortowej, 10 dag mąki żytniej, 10 dag suszonej żurawiny, 15 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, szklanka cukru pudru, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mleka. Do ozdoby: 5 dag żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania dodajemy jajka, imbir, mielone

Pobite gary Barbary
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 137

kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1łyżka wody Dodatkowo: cynamon lub kakao do posypania     1. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2. Formę

Mała Cukierenka
Z mchu i paproci 143

Składniki na krem duża śmietana kremówka (30 - 36%) 300-400 g  3-4 śmietan fixy lub żelatyna  cukier waniliowy lub cukier puder (3 łyżki)  opcjonalnie serek mascarpone i pestki granatu lub draże mleczne i zielony barwnik spożywczy  Przygotowanie kremu Najzwyczajniej w świecie ubić śmietanę z dodatkiem cukru smakowego lub pudru oraz fixu lub żelatyny dla uzyskania

Karczma Honorietty
Wiosenne kwiecie 173

dół i wkładamy wykrojone ciasteczka do formy cupcake's wciskając je paluchem, by faktycznie przypominały kwiat. Pieczemy ok 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Składniki na masę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek i dalej

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania