Początkowo miał powstać mascarpone, wyszedł bardzo kremowy serek idealny do smarowania. Może to wina śmietany, bo serek gotowałam o wiele dłużej niż podają przepisy w internecie i dodałam dużo więcej soku z cytryny. Były w nim wyczuwalne bardzo delikatne grudki. Tak czy inaczej taki domowy serek jest bardzo smaczny i z pewnością zrobię go jeszcze wiele razy. Z 400g śmietanki
Wrzosowa Polanagładkiej konsystencji. Masę wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej przez całą noc). Śmietankę z chałwą przełożyć do miski. Dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać w mikserze na delikatny gęsty krem. Na jeden krążek bezowy nakładamy cały krem chałwowy, dekorujemy świeżymi owocami i przykrywamy drugim krążkiem, delikatnie dociskamy. Górny krążek bezowy
Niezły Młyneksłodzenia. Dla kogo: dla dzieci dla tych, którzy trzymają korpusy od babeczek na czarną godzinę dla fanów owocowych mas Składniki: mieszanka owocowa (mrożona) 450g lub świeże owoce 375g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) kandyzowane czereśnie (opcjonalnie) Wykonanie: Owoce rozmrozić i odsączyć z soku. Zmiksować blenderem dodając serek. Owoce można zmiksować na gładką masę lub pozostawić kawałki owoców. Spróbować
Mania Wypiekaniabezę w domu, a tym sprawdzić czy byłam uważną uczennicą... ? Nasze bezy prezentowały się rewelacyjnie, były pełne kolorowych owoców i pysznego kremu chałwowego, przygotowanego na bazie mascarpone. W smaku były idealne, nie za słodkie, a krem chałwowy był dla mnie prawdziwym odkryciem. Bardzo dziękuję organizatorom warsztatów za zaproszenie. Było bardzo sympatycznie, wesoło, twórczo, smacznie
Kulinarne przygody Gatitycukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone, który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy cienką warstwę kremu. Powtarzamy nakładanie ponczu i kremu z resztą spodów. Cały tort pokrywamy cienką
Ciastkozercyczekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady. Prosty
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPostanowiłam zrobić sama. Warto! Żródło mojewypieki.com Składniki 500 g mąki 250 g masła 250 g śmietany Krem 600 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Mąkę przesiać na stolnicę dodać zimne masło, które najlepiej zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek i schłodzić w lodówce około
O kuchni z uczuciemzagęszczone, takie z tubki, sprawdziło się tutaj znakomicie. Zapraszam do zabawy przy pieczeniu tego sernika. Aha, zapomniałam dodać że jest tu mnóstwo pysznej czekolady. No to zaparaszam serdecznie. Sernik mascarpone z polewą i toffi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki masła Dodatki - 4 jajka - świeże liście szpinaku - szynka parmeńska Sos - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany 18% do zup - 2 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy mąkę i resztę składników. Wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Pan i Pani Smith w kuchniKrucha tarta w połączeniu z kremem mascarpone z dodatkiem białej czekolady i owoców tworzy idealne trio
Ugotujmy Cośjagodzianka" Smaczna, kolorowa zupa łącząca kilka smaków i tekstur. Kremowa podstawa z wyczuwalnymi kawałkami pomidora, chrupiącymi grzankami, okraszona świeżym pesto – … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa pomidorowa z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerzamówienie na tort z lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim
6niebobędą idealne na wieczór dla dwojga jak i spotkanie przy kawie. W końcu każdy skusi się na małą, czekoladową kulkę :) Składniki: 2 tabliczki mlecznej czekolady (200 g) 100 g mascarpone 200 g ciasteczek (użyłam owsianych z dodatkiem żurawiny) 1 łyżeczka cukru z wanilią kolorowe posypki Ciasteczka bardzo drobno pokruszyć. Jedną tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. W miseczce
UgotowaćPodobno są jeszcze lepsze niż świeże. Niestety niedane mi się było przekonać, bo zostały zjedzone. Makaroniki można przekładać różnymi kremami. Samą Nutellą, kremem waniliowym, serkiem. U mnie to było mascarpone z wanilią. Post Makaroniki francuskie pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenPrzelać ciasto. Piec przez ok 45 minut, do tzw. suchego patyczka, w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu wyjąć z formy. Potrzebujemy 2 takich biszkoptów. Krem: 500 g serka mascarpone 900 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii Do miski przekładamy serek, śmietankę i ziarnka z laski wanilii. Miksujemy na największych obrotach do powstania gęstego kremu
kulinarnyswiatdomi