jednak zdać sobie sprawę z tego, że zachowuje się on zupełnie inaczej niż serek Philadephia. Ten prawdziwy zawiera bowiem ok. 20% tłuszczu w swojej masie. To podobnie jak z mascarpone przy robieniu tiramisu. Wysokotłuszczowy ser sprawia, że masa podczas ubijania emulguje i staje się gęsta. Ser o niskiej zawartości tłuszczu zrobi się… płynny. Dlatego więc, jeśli do sernika nowojorskiego
Jacob Tastesniesamowite przeżycie zarówno kulinarne jak i towarzyskie. W menu znalazło się: Peperonata i caponata, suszone pomidory i medaliony z polędwicy wołowej Saltimbocca z łososia i risotto milanese z mascarpone. Serdecznie zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów! I pamiętajcie! W sklepach Lidl przez najbliższe 2 tygodnie można kupić oryginalne włoskie produkty
Kuchnia Bon Appetitporze jem figi do wszystkiego, to sajgonki, które wcześniej jadłam z borówkami , również skończyły nadziane figami. Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 4 łyżki jogurtu greckiego lub serka mascarpone garstka orzechów włoskich 2 świeże figi Przygotowanie: Jedną figę pokroić w plasterki i odłożyć na późnej. Drugą pokroić na małe kawałki i wymieszać z posiekanymi orzechami i jogurtem. Arkusz papieru
Ugotowane pozamiataneSkładniki; Biszkopt jajka - 4 szt mąka - 4 łyżki cukier - 4 łyżki proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki tłuszcz do formy sól Krem śmietana kremówka - 200 ml serek mascarpone - 250 ml cukier puder - 3 łyżki puree przetarte z malin - 3 łyżki śmietan - fix - 1 opak Poncz herbata cukier sok z cytryny Obłożenie tortu masło 75 g cukier puder - 3 łyżki
Kuchnia DanusiKLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuIdealnie się sprawdzą do niedzielnej , popołudniowej kawy .Rozpływają się w ustach ,są szybkie w przygotowaniu i mega czekoladowe .Nie zwlekaj !. Składniki: 200 g mascarpone 200 g sera kremowego typu Philadelphia 200 g gorzkiej czekolady ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka ,oddzielić żółtka od białek 0,5 szklanki cukru łyżka gorzkiego kakao Sery mieszamy z cukrem i żółtkami .Dodajemy rozpuszczoną czekoladę ,kakao
Ladylaura.przepisie sody! Podane z cukrem pudrem, lukrem, albo np. mleczną czekoladą smakuje obłędnie! Można śmiało upiec je w mniejszej tortownicy i rozkroić na 2 blaty a środek wypełnić kremem mascarpone – fajny torcik w błyskawicznym tempie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) * mąka pszenna – 1 czubata szkl * puree z dyni – 3/4 szkl szkl * cukier – 0,5 szkl * olej roślinny
Ostra na Słodkospecjalne zamówienie dla pewnej bardzo ważnej, pięcioletniej jubilatki wykonałam tort w kształcie bajkowej księżniczki Elsy. W środku kryje się biszkopt przekładany malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (identyczny, jak ten, z tego przepisu). Kiedy robię torty z lalą biszkopt piekę w ... metalowej misce na sałatę:D Jubilatka - ogromna fanka Frozen, wypożyczyła na ten dzień lalę, którą wsadziłam
6niebomasła 1 jako 1 żółtko 1 cukier wanilinowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 250 g sera białego (typu klinek lub z kostki) 250 g mascarpone 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 cukier wanilinowy Jabłka: 8 antonówek 6 łyżek cukru cynamon (ilość wg uznania) 1/4 szklanki wody Suche składniki mieszamy razem
Czary - gary w kuchnikokosowego aromatu. Do tego ostatni serek kremowy, który musiałam zużyć przed urlopem. Na wierzch - krem maślany z przyczyn praktycznych. Gdybym serwowała je u siebie, zwieńczyłabym je kremem na bazie mascarpone. Choć muszę przyznać, że maślany z dodatkiem malin smakował całkiem nieźle. Soczyste dzięki owocom, wcale nie ciężkie, jak można by się obawiać, podbiły serca gości i zniknęły niemal wszystkie
Pożeraczka, czyli raz adobrzekubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu. Krem 350 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru sok z 1/3 cytryny 1 śmietan fix - ostateczność przy upałach maliny Śmietanę ubijamy na sztywną masę (nie za długo by nie powstało masło). Dodajemy po łyżce serka
Emskie Smakidrewnianym patyczkiem najlepiej sprawdzić czy muffinki są upieczone. Po ostudzeniu nadają się do jedzenia, jeżeli mamy ochotę możemy je również udekorować. Dekoracja: Składniki: - 150 g serka mascarpone lub naturalnego serka homogenizowanego - 3 łyżki cukru pudru - 100 ml śmietany kremówki 30 % - śmietan fix (opcjonalnie) - kokos Muffinki Śmietanę ubić na sztywno (można dodać śmietan
Aromatyczne PodróżeUpiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut. Masa: 1/2 l śmietany kremówki 2 fixy do śmietany kremówki 2 serki bieluch lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin 2 galaretki malinowe Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać 1/2 kg świeżych
Aromatyczne Podróżekrem i tyle. Ja zazwyczaj rolady robię z bitą śmietaną, bo lubię gdy są delikatne niczym chmurka, ale możecie zastosować kremy jakie lubicie najbardziej czy to na bazie serka mascarpone, czy masła. Moim zdaniem w lato nic nie sprawdzi się lepiej jak bita puszysta śmietana i słodkie dojrzałe owoce. Rolada z malinami to jedno z moich ulubionych ciast, które
SMYKWKUCHNInich jest tiramisu, co w dosłownym znaczeniu oznacza "poderwij mnie". Gwarantuję Wam, że mój uproszczony przepis na ten specjał poderwie Was do gotowania. :) Nie używam surowych jajek i mascarpone, a jedynie śmietanki i jogurtu, dzięki czemu masa jest bardziej lekka i nie trzeba martwić się salmonellą. Dodatek owoców, w tym przypadku jagód, przełamuje słodycz i świetnie komponuje się z biszkoptami
Cooking Monster