z mascarpone - 5500 przepisów (strona:277/367)

Goździki, rajstopy i muffiny cytrynowe 134

jednej dużej cytryny 3 łyżki maku Krem 1/3 szklanki Lemon curd * 1/3 lub 1/2 opakowania  serka quark (całe opakowanie to 250g) równie dobrze może być zmielony twaróg, mascarpone lub temu podobne  zamieszałam posmakowałam i było ok :) Wykonanie muffin Wszystkie sypkie produkty wymieszać w misce. W osobnym pojemniku roztrzepać jajko i resztę 'mokrych' składników razem z cytryna i skórka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z jeżynową galaretką. 199

piekarniku - 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć wystudzić. Masa serowa. 500 g sera quark  (lub twarogu półtłustego zmielonego co najmniej dwa razy) 250 g sera ricotta (lub mascarpone) 100 ml double cream (lub śmietany kremówki 36%) 1 szklanka castar sugar( lub drobnego cukru do wypieków) 4 duże jajka Otarta skórka dwóch cytryn Sok z jednej cytryny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tiramisu z czekoladą 171

Zapraszam na pyszny włoski deser w mojej odsłonie. Zamiast mascarpone wykorzystałam ricottę a zamiast kakao dałam czekoladę. Lubię tak czasem sobie trochę poeksperymentować i zachęcam Was do tego. Można wtedy odkryć smaki które zapamiętamy na długo. Składniki: 250 g serka ricotta 20 g czekolady deserowej 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 całe jajko+ 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Babeczki kukurydziane z kremem malinowym | bez białego cukru / glutenu / laktozy | 137

migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Krem: Garść malin mrożonych HORTEX 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki lub do metalowej formy wyłożonej papierowymi papilotkami (ciężko

Czarnawisienka
Lizaki z krainy Nudzimisiów. 150

chociaż zwykłe do lizania także można było zerwać z drzewa! Zapraszam na moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 97

jajko sól Nadzienie: 3 pory (białe i jasnozielone części) 2 łyżki masła 4-5 jajek  4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% 4 łyżki gęstego pełnotłustego jogurtu lub serka mascarpone (może też być śmietana 30%) 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 150 g koziego sera pietruszka do posypania . Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać do miski, dodać

Moja Mama Gotuje
Krem miętowy 131

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Tort leśny mech 163

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Mini torciki cappuccino 206

tort, jeszcze o tym nie pamiętałam i pomyśleliśmy, że w zasadzie nie było co świętować. Dlatego zrobiłam deser w wersji miniaturowej. Klasyczny biszkopt, przełożyłam kremem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kawy. Całość ozdobiłam gorzką czekoladą oraz wafelkami o smaku cappuccino. Kto mnie zna, ten wie, że kupowane słodycze jem niezwykle rzadko. Ani jakoś specjalnie nie przepadam

Mienta blog
Kremowy omlet z ricottą i zielonym groszkiem 141

Przepis autorski (mój). Uwielbiam serek mascarpone oraz ricottę i jak mam w lodówce - serki te jem po prostu łyżką. Tym razem odrobinę ricotty zachowałam do omletu, który zawsze robię, gdy mam tylko okazję. Jest przepyszny, taki delikatny - wprost rozpływający się w ustach. Idealnie komponuje się ze słodkawym zielonym groszkiem i ostrością szczypiorku. Zresztą sami spróbujcie! Inny, bardziej tradycyjny omlet znajdziecie

Di gotuje
Karmelowe LOVE 290

smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g herbatników (6 paczek) kakao bez cukru do posypania

Kocham Czekoladę
Brokułowy slaw czyli sałatka z brokułami 176

Potnij brokuł przy pomocy malaksera. Użyj wkładki do szatkowania. Wymieszaj majonez z miodem, sokiem z cytryny i lekko ubitą kremówką. Wybór kremówki jest opcjonalny. Można wybrać kwaśną śmietanę lub mascarpone. Dodaj do brokułów orzechy, rodzynki i pokrojoną w piórka cebulę. Wymieszaj z doprawionym majonezem na 15 minut przed podaniem. The post Brokułowy slaw czyli sałatka z brokułami appeared first

codojedzenia
Torcik marchewkowy 101

soda oczyszczona – ½ łyżeczki cynamon – 1 łyżeczka jajka – 4 szt sól – szczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane

Camilla w kuchni
Ciasto z arbuzem. przepis na przepyszny sernik arbuzowy. 119

owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego  360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody 500 g arbuza galaretka arbuzowa 500 g arbuza 3 opakowania galaretki arbuzowej 250 ml gorącej

Pani domowa
Zakochana tarta 126

śmietanki 30 %  1/4 łyżeczki soli  40 ml zimnej wody KREM:  1/2 łyżeczki barwnika w proszku  200 ml śmietanki 30 %  2 łyżki cukru pudru DODATKOWO:  200 g serka mascarpone  truskawki do dekoracji CIASTO: Do wody dodajemy barwnik, mieszamy i odstawiamy na bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania