Beza to deser, ktorego ciągle się uczę. Minęło trochę czasu, zanim pojęłam, że dobry przepis na bezę nie wystarczy. Trzeba samodzielnie kombinować, ponieważ każdy z nas
Wiszniówkaszklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku- białe, czarne i czerwone porzeczki, białe
les mirabellesszklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Poncz Podwójne espresso 50-100ml wódki kokosowej 1 łyżeczka esencji waniliowej Krem 250 g serka mascarpone 150 g masy kajmakowej 2-3 łyżki ubitej śmietany kremówki 36% Wykończenie około 250 ml śmietany kremówki 36% kilka łyżeczek cukru pudru do smaku kakao(opcjonalnie) Sposób wykonania: Biszkopt: Oddzielamy
Smaki Nataliiłopatki. Omlet przekładamy owocami i składamy na pół, jemy póki ciepłe. Porcja: 293 kcal ;-) W wersji dla tych co nie na diecie: - omlet możesz poddać z serkiem wiejskim, serkiem mascarpone, twarożkiem lub bitą śmietaną - w wersji na drugie śniadanie omlet możesz zaserwować z gałką lodów np. jagodowych lub pistacjowych, możesz też go polać obficie gęstym sosem np. czekoladowym - zamiast mąki
SMYKWKUCHNIbrzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę to śmietanfixy nie są potrzebne, jednak ich dodanie będzie powodowało, że masa nie będzie chłonęła zbyt dużo wilgoci
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 200 ml mleka pół laski wanilii 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny na mus owocowy garść truskawek garść białych porzeczek do dekoracji wiśnie Mleko z wanilią i cukrem zagotować, dodać żelatynę i mieszać aż żelatyna się rozpuści. Serek ze śmietanką zmiksować za pomocą blendera, Dodać mleko z wanilią, cukrem i żelatyną, i wymieszać. Wylać
Gotowanie jest łatwezimną wodą by zachował kolor. Nastawiamy też wodę na makaron, gotujemy go al dente. Suszone pomidory i szynkę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy na patelnię. Po chwili dodajemy opakowanie mascarpone. Czekamy, aż ser się rozpuści. Dorzucamy ugotowany i obrany bób. Mieszamy przez minutę, aż składniki się połączą. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i podajemy. Smacznego
Kolizje Smakówklasycznej kuchni a w głowie pomysłów brak. Nada się również na spotkanie z przyjaciółmi czy z ukochaną osobą. Polecam- banał, który ucieszy Twoje podniebienie. Makaron z brokułami, boczkiem i mascarpone Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsię z ciastem. Sam sernik zaś zachwycił nas swoją delikatnością i aromatem owoców leśnych, dlatego polecam go Wam :) Składniki: 300 ml śmietany 30% 220 g. serka twarogowego 100 g. mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych słomka ptysiowa Brześć jagody i poziomki Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Cynamonowe szczęściejestem ogromną fanką sushi, ale dotąd najczęściej wybierałam knajpki z naleśnikami. To było widać w moich późniejszych poczynaniach w kuchni - naleśniki na słodko, zapiekane pod beszamelem, z owocami, z mascarpone, z dżemem. Każda kolejna wizyta w restauracji kończyła się kolejnym eksperymentem w kuchni. Pomyśl, co Ty lubisz jadać na mieście i spraw, by przyrządzenie tego w domu nie było już
Cooking Monsterpaście lub w żelu ( na końcu łyżeczki). Idealnym wykończeniem ciasta okazał się limonkowy lukier i posypka z posiekanych pistacj. Myślę, że równie dobrze pasowałby też lukier z serka mascarpone . SKŁADNIKI CIASTO wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 1 dojrzałe awokado (250 g) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki soku z limonki
cool and mintyoraz serkiem. Przygotowana w ten sposób pasta będzie mniej gładka i puszysta, ale równie smaczna. SKŁADNIKI/ 2 porcje 1 puszka (160 g) tuńczyka z puszki 2 łyżki serka kremowego (mascarpone, Almette, Philadelphia) 1 ząbek czosnku 3 suszone pomidory sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz DODATKOWO : chili w proszku ub w płatkach, rukola, kromki chleba - posmarowane oliwą i opieczone
cool and mintylatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Jajka – 4 szt Serek mascarpone – 20 dag Herbata owocowa ostudzona – 1 szkl Alkohol – 3 łyżki Biszkopty Cukier waniliowy Truskawki -40 dag Żółtka oddzielić od białek. Żółtka urzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę
Camilla w kuchniprosto. Każde dziecko go zrobi ;) Sernik na zimno z porzeczkami 2 opakowania herbatników ( 200 gram ) 60 gram masła 1 jogurt grecki 500 ml 1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony 1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody szklanka porzeczek czerwonych Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia. Herbatniki
Kuchnia na wzgórzupiekarniku nagrzanym do 170 st. przez 35-40 minut.W ostatnich minutach pieczenia włączamy tylko dolną grzałkę. Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy z gałką lodów waniliowych lub z łyżką serka mascarpone. Smacznego
bistro mama