Tarta z malinami i borówkami 182Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g schłodzonego masła, pokrojonego w kostkę 3 łyżki cukru szczypta soli 1 żółtko Krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego Owoce: owoce leśne - maliny i borówki w dowolnej ilości ;) Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kawałki masło, sól oraz cukier. Połączyć składniki
Atlas Smaków
ciasto porzeczkowiec 497miękkiego masła wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy na gładką masę składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Serek rozmiksujemy w osobnym naczyniu, następnie doda jemy śmietankę i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 1 słoiczek dżemu
Domowy Smak Jedzenia
Śmietankowy sernik dietetyczny z domowymi lodami 229Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ z 1 marakuji garśc mrozonych owoców lesnych PRZYGOTOWANIE: Składniki zmiksować i zamrozić
ClauditteMissCooking
Rolada bezowa z truskawkami 235białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne ulubione owoce Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie stopniowo wsypujemy cukier nie przerywając miksowania. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną
charlotte gotuje
Tort śmietanowy 234wystygnie kroimy go na 3 placki. Wszystkie składniki ponczu mieszamy. Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i cukrem pudrem, gdy będzie już gęstnieć, ale wciąż będzie jeszcze półpłynna dodajemy stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach, aż masa zgęstnieje. 1/3 masy odkładamy i dodajemy do niego odrobinę barwinka, mieszamy. Pierwszy placek nasączamy ponchem, smarujemy białą masą, i tak na przemian. Wierzch
na moim stole...
Rurki z bitą śmietaną 175cukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10-15 minut, do zrumienienia. Krem: 250 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę z serkiem umieścić w misce. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nadziewać wystudzone rurki. Rurki bez nadzienia możemy przechowywać
kulinarnyswiatdomi
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 230upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 słoiczek dżemy brzoskwiniowego z kawałkami owoców 1 galaretka brzoskwiniowa 10 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy
Domowy Smak Jedzenia
Babeczkowe cieple lody 176Dzisiaj weekendowe szaleństwo babeczkowe :) Wymagają troszkę pracy i zaangażowania ale są boskie ! To nie tak jak zwykle smak mascarpone czy bitej śmietany towarzyszy naszym babeczkom, dziś to smak dzieciństwa w zimowe wieczory - smak ciepłych lodów. SKŁADNIIKI NA BABECZKOWE SPODY: 90 gram dobrej gorzkiej czekolady 1 szkl. mąki pszennej pół łyżeczki sody pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
dlaSmaQ
Kokardki w sosie ze świeżych ziół z cukinią i nutką chili 190natki pietruszki 1/4 łyżeczki płatków chili sól morska 2-3 łyżki świeżo startego parmezanu lub innego sera tego typu 1 opakowanie makaronu (u mnie kokardki) Wykonanie: W miseczce mieszamy mascarpone, śmietanę, zioła i odrobinę soli. Odstawiamy na czas gotowania się makaronu i smażenia warzyw. Czosnek obieramy ze skórki drobno siekamy. Cukinie płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy w cienkie paseczki przy
Kulinarne przygody Gatity
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 416podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu
Domowy Smak Jedzenia
Deser tiramisu 198prostu uwielbiany przez nas deser. Ten smak kawy i likieru amaretto...mmm. Nic dodać ,nic ująć. Polecamy :D R'n'G Kitchen Składniki 500 g serka mascarpone opakowanie biszkoptów Lady Fingers 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 70 ml likieru amaretto Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żółtka ucieramy z cukrem
R'n'G Kitchen
Biszkopt z owocami 224Studzimy. Konfitura jagodowa lub borówkowa (jak kto woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki cukru trzcinowego Lekko przesmażamy do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Można cukier pominąć. Masa serowa: dwa opakowania mascarpone szklanka serka na sernik (mielonego) łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch lasek wanilii łyżka miodu trzy łyżki jogurtu naturalnego Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki na godzinę
ladykitchen
Kilka pomysłów na... 194już tam gdzieś się kurzyły, tak więc mała odskocznia od reszty i kilka propozycji trafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką mrożone smoothie banan-ananas-mleczko
More food, love and dreams
Makaron z truskawkami 222porcje: 200 g makaronu (u mnie serduszka, ale doskonale nadają się świderki lub rurki) 350 g truskawek 2 łyżeczki cukru waniliowego lub więcej 2 łyżki ubitej śmietany lub twarożku, mascarpone - opcjonalnie do podania, my ostatnio pomijamy Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (mniej niż zwykle) al dente według przepisu na opakowaniu. Truskawki opłukać w chłodnej wodzie, osączyć i odszypułkować
Pełny talerz
Proste i szybkie naleśniki na słodko 189Wlewam na środek i rozprowadzam po tafli patelni. Gdy spód się przyrumieni przewracam na drugą stronę – ja podważam łopatką, bo tak mi wygodniej. Przepis na krem : 125 g. serka mascarpone 100 ml. śmietany kremówki opcjonalnie można dodać łyżeczkę cukru pudru Składniki miksuję do uzyskania gęstej masy. Trzeba uważać by nie ubijać za długo, gdyż z kremówki zrobi się masło
apetytnapieczenie