cytrynowym Delecta 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki wiórek kokosowych 2 budynie śmietankowe 5 plastrów ananasa z puszki Krem: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru maczek tutti frutti od Delecty 2 plastry ananasa listki mięty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy w malakserze i mieszamy
Na Ciasteczkowych Papierachsprawdzoną puszkę tego owocu, nawet jeżeli jest ciut droższa od pozostałych koleżanek na półce. Składniki: 0,5 kg marchwi puszka ananasa w syropie - 400/500 ml kopiasta łyżka serka mascarpone (lub jogurtu naturalnego) ewentualnie łyżka miodu do dosłodzenia Wykonanie: Marchew wyszorować, jeżeli zajdzie potrzeba to ją obrać. Jednak najlepiej pozostawić ją ze skórką - najwięcej przeciwutleniaczy znajduje się właśnie w niej
Poezja Smaków - blog kulinarnymalakserze na grubsze okruszki i były idealne, można też ją zetrzeć na tarce. Trafiłam na ciasto Jamajka na tym blogu, troszkę je zmieniłam m.in. nie dodawałam serka mascarpone, bo go akurat nie miałam ale mimo jego braku wyszło rewelacyjne. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskołatane nerwy oraz koi rozedrganą duszę. Polecam. Składniki: Spód: • 2 opakowania ciastek digestive, mogą być z czekoladą • 150 g masła Masa: • 500 g białego sera trzykrotnie mielonego • 500 g mascarpone • 400 g twarożku homogenizowanego naturalnego • 1,5 galaretki cytrynowej • 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) • 400 g truskawek Wierzch: • 400 g truskawek • 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania
W mojej kuchniSKŁADNIKI Muffinki: 1 szkl. mąki, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna kawa, kakao gorzkie WYKONANIE Ciasto: Mokre składniki mieszamy w 1 misce, do 2 miski przekładamy suche
słodki bratekochota na ciasto ucierane z owocami, czy owoce pod kruszonką; olej P - proszek do pieczenia; płatki kukurydziane i owsiane R - rodzynki S - soda (przyjaciółka proszku do pieczenia); serek mascarpone lub ricotta (ostatnio gości u mnie coraz częściej) T - tarta bułka - nie tylko do wysypania formy, ale także jako dodatek do ciast U - uuuuuuzupełnić może pomożecie? W - woda zazwyczaj po prostu
Mania Wypiekaniapomarańczy skórka otarta z wyparzonej pomarańczy Opakowanie budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g serka śmietankowego - użyłam Delikate (można zastąpić mascarpone ) łyżka cukru pudru. Wykonanie : Na początek gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Suche składniki mieszamy w jednej misce , w drugiej jajka , kefir, olej
Malinowa Kawiarenkapomarańczowy. Dlatego wpadłam na pomysł, żeby połączyć go z czymś słodkim i tak powstał pomysł na zielony krem do muffinek. Krem postanowiłam dodatkowo odchudzić. Nie użyłam do niego mascarpone, jak to robię zazwyczaj, kiedy ozdabiam babeczki. Krem powstał z połączenia jogurtu naturalnego i mielonego siemienia lnianego - czyż to nie genialne? Otrzymana konsystencja pozwala na ozdabianie za pomocą rękawa cukierniczego
two broke sistersRozpuszczamy masło z czekoladą i mlekiem, a gdy już się ładnie połączą mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy równomiernie na dno tortownicy (średnica 20 cm). Pianka: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy
Cynamonowe szczęściegram mąki pszennej tortowej + odrobina do podsypania (ja nie potrzebowałam) szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1/3 szklanki cukru pudru Krem z masła orzechowego 150 gram mascarpone 3 czubate łyżki masła orzechowego 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: 1/2 szklanki konfitury malinowej, najlepiej domowej z niewielką ilością cukru płatki migdałów do dekoracji pestki granata do dekoracji ewentualnie
Mango Papajabiały – serek kanapkowy, smarowny, pełnotłusty i delikatny, serek Philadelphia, czy serek z wiaderka, klasycznie używany do sernika. Ricotta też się sprawdzi, ale musi być kremowa, nie ziarnista. Serek mascarpone będzie za tłusty. Proporcje podane są na malutką blaszkę, o średnicy zaledwie 18cm. Na tortownicę powyżej 20cm użyjcie podwójnej ilości składników (6 jajek M, 250g czekolady, 250g kremowego serka, 4 łyżeczek
Karo in the Kitchenpuszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone, ale tradycyjny biały ser. Zapraszam po przepis. Składniki 1 kg sera białego (zmielony trzykrotnie) szklanka cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 30 % 1/4 szklanki wody 4 łyżeczki żelatyny biszkopty 1 gorzka czekolada
Mój Smak na Życiewidoczne, ale smak jest ten sam :) ). Składniki: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Warstwy: 500 g sera mascarpone 500 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny łyżka kakao cukier waniliowy galaretka malinowa brzoskwinie w puszce galaretka poziomkowa 1. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy
NA MOIM TALERZUwspółczesne gospodynie stoją przed nie lada trudnością: czy upiec babę kakaową czy kawową? A może zdecydować się na makową, cytrynową lub cynamonową? Albo wybrać babkę majonezową albo z serkiem mascarpone? Babka białkowa z kokosem i makiem Babka cytrynowa Babka cytrynowa II Babka drożdżowa pomarańczowa z kruszonką Babka grecka (mocno waniliowa) Babka kajmakowa Babka mocno
Ciastka - domowe słodkościidealnie pasują lody :) Śliwka w czekoladzie Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 32 sztuki Porcje 32 sztuki Składniki 150 g kasza jaglana 3 szt jajka 60 g mascarpone 5 łyżek kakao 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1/2 szklanki erytrol lub inne słodziwo 32 szt śliwki suszone bez siarki Sposób przygotowania Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku, aż poczujemy
Kucharzyca