z kurczaka - 7000 przepisów (strona:371/467)

Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 545

małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego (np. z kurczaka, wieprzowe lub wołowe) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1/2 łyżeczki płatków chilli 400 ml sosu marinara lub passaty 1 łyżka koncentratu pomidorowego

karmelowy
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc PAŹDZIERNIK 2014 147

listopad . . . Październik w statystykach wyglądał tak :376 polubień na FB   138 obserwujących   23 posty 47 ,463 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Roladki z kurczaka w szynce wędzonej  Makaron z sosem warzywno-śmietanowym   Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy.Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 209

duszone w czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jakobollito misto. Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi. Bażant, kuropatwa, zając i sarna to ulubione gatunki dziczyzny i ptactwa. Z różnych rodzajów mięs, a także wielu innych dodatków, sporządza się chyba najbardziej ambitne spośród piemonckich

Z Kuchni Do Kuchni
Rosół z trzech mięs (przepis babciny) 199

książkę, i o ile przepisów z niej raczej nie dam rady stosować (zwłaszcza na ciasta z 80 jaj), o tyle rady są ponadczasowe :)  Składniki: - 6 skrzydełek z kurczaka - 250 g szpondra albo łaty wołowej - 200 g schabu - duża marchew - niewielki kawałek selera - takiż kawałek pora - dwie małe pietruszki (korzeń plus natka) - ćwiartka papryki czerwonej - 2 ząbki czosnku - 1 cebula

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa szpinakowa z lanym ciastem 190

wiele potraw ze szkolnej stołówki. Do dziś nie udało mi się odtworzyć białego krupniku i marchewki z cukrem, jednakże szpinakowa z ajlaufem wyszła prawie idealnie :)Składniki:- 3 skrzydełka z kurczaka- plaster selera- 1 duża marchewka- 1 pietruszka- dwie kostki warzywne (można zastąpić solą)- kawałek pora- opakowanie mrożonego szpinaku- 6 ząbków czosnku- 4 jajka- 4 kopiaste łyżki mąki - 1 łyżka gałki

Kulinarne zapędy Kokosa
brzoskwinie z puszki w kruszonkowym cieście... 198

wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!! wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

W Mojej Kuchni Lubię
podudzia w sosie z natki pietruszki... 181

Składniki: 4 sztuki podudzia z kurczaka, 5 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku maggi, 2 pęczki natka pietruszki, 3 łyżki śmietana, 3 szklanki woda, 1 łyżeczka pieprz czarny mielonypodudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
cukiniowa pychota na obiad z garam masala... 223

mieszankę przypraw garam masala Royal Brand i dusić z 2 minuty wsypać pozostałe składniki: cukinię, czosnek, paprykę, pomidory dusić wszystko z 5 minut na koniec wlać chochelkę rosołu z kurczaka dusić wszystko z 15 minut na średnim ogniu na koniec wsypać koperek i wymieszać pyszne z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!!przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal

W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowy kotlet z piersi w jajku i mące na obiad... 276

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki, - jaką lubisz surówka, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka koperek siekany pierś podzielić na porcje kotletowe opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem

W Mojej Kuchni Lubię
piersi duszone w cebuli... 187

Składniki: 2 sztuki piersi kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 4 sztuki cebula biała 2 podwójne piersi przeciąć na 4 porcje, opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć natrzeć piersi pieprzem, vegetą na maśle klarowanym zrumienić na złocisto z każdej strony do piersi wsypać cebulę pokrojoną w kostkę grubszą pod przykryciem dusić do miękkości

W Mojej Kuchni Lubię
wątróbka z cebulą i pietruszką... 178

Składniki: 1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, - do obsypania mąka pszenna, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek natka pietruszki, - do smaku sól, 1 szklanka woda wątróbkę dobrze oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym obsypaną mąką wątróbkę zrumienić na maśle klarowanym dodać pokrojoną cebulę, szklankę wody i pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
na ostro piersi w kukurydzianej panierce... 203

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka vegeta, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka olej rzepakowy, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia, 1 szklanka płatki kukurydziane umyte i osuszone porcje piersi lekko rozbić i na kilka godzin moczyć w roztrzepanym jajku z vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli z pestkami i łyżeczką oleju - lepiej się trzyma panierka

W Mojej Kuchni Lubię
piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri... 220

Składniki: 1 podwójna piersi z kurczaka, 3 łyżki przyprawy chimichurri Royal Brand, 1 sztuka ogórek kiszony, 1 sztuka cebula biała, 4 plastry boczek wędzony, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 szklanki olej rzepakowy, - do smaku maggi, 1 szklanka woda przyprawy chimichurri + 1/2 szklanki oleju rzepakowego dobrze wymieszać - piersi umyte w całości natrzeć przyprawą wymieszaną z olejem i schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
pikantne roladki z piersi z pieczarkami i serem... 260

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 mniejsze pieczarki, 1 sztuka cebula czerwona, 3 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta, 3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone, 2 łyżki tarta bułka,- ile potrzeba ser żółty gouda, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżka mąka pszenna do obsypania, 5 szklanek woda, 1 kubek śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki na oleju

W Mojej Kuchni Lubię
flaczki wołowe... 191

pieprz ziołowy, 1 łyżeczka chili suszona mielona, 2 łyżki majeranek, - do smaku maggi flaki wołowe zagotować w wodzie z 5 minut i wylać na sito, opłukaćdo wywaru rosołowego z kurczaka i wołowiny włożyć opłukane flaki, pokrojona drobno marchewkę z rosołu i gotować z 40 minut na mniejszym ogniu zamiast gotowej przyprawy do flaków zrobiłam swoje smaki: kolendrę, gorczycę, kurkumę, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię