wrzucić go na patelnię. Dodać na patelnię połowę natki pietruszki oraz czosnek. Całość wymieszać. Podawać gorące. Ewentualnie posypać startym parmezanem lub grana padano. ----------- Podobne: Zapiekanka z dynią i kurczakiem Świderki z cukinią Kokardki z dynią i warzywami
Weekendy w domu i ogrodziejest z własnych, ale niestety ostatnich w tym roku zbiorów. Intensywna w smaku, bardzo aromatyczna, lekko zaprawiona śmietanką. Pycha :) Składniki: 1,5 kg dojrzałych pomidorów 3-4 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka korzeń kawałek selera 1 mały por 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru
Symfonia smakowastopniach do wyraźnego zrumienienia wierzchu. Uwagi: Można odłożyć kilka kawałków piersi z indyka i papryki oraz pomidorka do dekoracji. Pierś z indyka można zastąpić, np. piersią z kurczaka. Zamiast suszonego majeranku możemy użyć świeżego. Świeży jest też świetną i aromatyczną dekoracją
Kolorowy Przepisownikziemniaki umyłam i podgotowałam w całości. Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny. Dzisiaj proponuję: Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko, kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych
potrawyregionalnemacie pomysłu na wybór mięsa do obiadu polecam udziec z indyka. Ja kupiłam dwie nogi i udziec. Posypałam je solą,pieprzem,czosnkiem i przyprawą staropolską do kurczaka. Można również dodać pastę curry Dodałam trochę masła i podlałam wodą. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powyższe zdjęcie jest już z innego obiadku,gdzie dodałam również oprócz moreli pokrojone suszone śliwki. Naczynie
potrawyregionalneSkładniki: słoiczek selera konserwowanego niteczki, puszka ananasa, puszka kukurydzy, jeden zielony ogórek, cztery ugotowane jajka, kawałek żółtego sera. Można jeszcze dodać wedle uznania pokrojoną wędlinę np.piersi wędzone z kurczaka. Ananasa i selera odsączyłam z zalew, żeby nie puściły w sałatce zbyt dużo soku. Dodałam kukurydzę konserwową. Odsączonego ananasa pokroiłam. Jajka powędrowały do reszty składników. Obranego ogórka przekroiłam wzdłuż, odkroiłam środki
potrawyregionalnemrugają w naszą stronę. Dziś proponuję kolorowe szaszłyki , które w sezonie grillowym idealnie pasują na spotkania w gronie znajomych. Składniki: pół kilo piersi z indyka (można również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka
potrawyregionalnekupiony pasztet nie zastąpi własnoręcznie przyrządzonego i domowego pasztetu;) Fakt trochę to pracochłonne ale...ten smak;) Składniki: 2 kg. mięsa: ( wątróbka,kawałek wołowego, podgardle, łopatka wieprzowa, kawałek mięsa z kurczaka bądź indyka) 2 szt.cebuli 2 szt. jajek 2 szt. marchewki 1 szt. pietruszki 0,5 szt. selera kawałek pora 1 szt. cebuli parę suszonych grzybków liście laurowe ziele angielski imbir
potrawyregionalneangielskie. Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy. Po około 30 minutach wyjęłam pora, selera i kurczaka i dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie zacierki. Przyprawiłam solą,pieprzem i majerankiem. Podsmażyłam na patelni pokrojony, wędzony boczek i pod koniec gotowania dodałam go do zupy. I zupka zacierkowa
potrawyregionalneminut ( zależy od miękkości podgotowanych ziemniaków ) i piekłam w temperaturze 220 stopni. SMACZNEGO! Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI
potrawyregionalnesolą i pieprzem do smaku. Można dodać do kapusty pokrojoną kiełbasę. Podawałam z młodymi ziemniaczkami,surówką z młodej kapusty ( przepis na surówkę znajdziecie TU ) i grillowaną piersią z kurczaka. Smacznego
potrawyregionalnewspaniała na obiad jak również i na kolację. Ja dodałam oprócz warzyw, parę plasterków wędzonego boczku. Oczywiście można go nie dodawać. Polecam również inne zapiekanki: ZAPIEKANKA Z MAKARONEM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ZAPIEKANKA Z MAKARONEM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Składniki: 1kg ziemniaków (najlepiej jesiennych) parę różyczek brokuł bakłażan cukinia cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów (można oczywiście użyć świeżych
potrawyregionalnepapierze kuchennym, aby odciekł z nich tłuszcz. Polałam je sosem. Posypałam plasterkami wędzonego boczku. Smacznego! Polecam inne propozycje na faszerowane ziemniaki: FASZEROWANE SZPINAKIEM Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI
potrawyregionalnepoziom cholesterolu. Dziś surówka zdrowa, chrupiąca i soczysta. Niedoceniany przez nas koper włoski zwany fenkułem, dostarcza wielu składników mineralnych i witamin. Z koprem włoskim przyrządzałam już: KURCZAK Z FENKUŁEM I KAPARAMI MAKARON Z FENKUŁEM Składniki: bulwa kopru włoskiego połowa świeżej czerwonej papryki 2-3 garście roszponki dymka szczypiorek 2 łyżki pestek słonecznika/dyni sól pieprz odrobina ostrej
potrawyregionalnesię przede wszystkim ludziom starszym, dzieciom i osobom cierpiącym na skazę białkową. Sos na bazie śmietany jest naprawdę przepyszny. Polecam! Według mnie królik jest o wiele smaczniejszy niż kurczak czy indyk. Składniki: 1 tusza z królika 200 ml 18% śmietany sok z 1 cytryny 1 szt.cebuli 3 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 3-4 łyżki oliwy
potrawyregionalne