z kurczaka - 7000 przepisów (strona:308/467)

Pieczone udka z kurczaka w ziołach z czosnkiem i gruszkami 189

dodatkiem ziół, czosnku i gruszek. Aromatyczne i mięciutkie. Doskonałe na obiad, u nas z ziemniakami, ale świetnie też smakują z ryżem czy kuskusem z warzywami. 4 udka z kurczaka kilka ząbków czosnku 2 gruszki sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra tymianek bazylia rozmaryn (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą. Udka umyć, osuszyć, natrzeć mieszanką przypraw

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczone skrzydełka - najprostsze 177

Składniki: 12 sztuk skrzydełek drobiowych 3 łyżki mielonej papryki ostrej 3 łyżki mielonej papryki słodkiej 2 łyżki curry 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól olej

Qchnia po prostu
Żółte curry z kurczakiem 91

prostu "sos". Dania nazywane dziś curry to gęste sosy z dodatkiem warzyw, mięsa lub ryb, no i oczywiście przypraw charakterystycznych dla kuchni Indii. Dziś wersja z kurczakiem. Aromatyczna i sycąca o intensywnym żółtym kolorze

Milion Smaków
Marynowany kurczak z grilla 105

udka i skrzydełka z kurczaka (ok 3 udka i  skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie

Gotowanie jest łatwe
Pierś w trawie cytrynowej i ziemniaczki z wooka 106

piersi z kurczaka sól pieprz 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 szczypty tymianku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu winnego szczypta imbiru pół szkl rosołu 1 łyżeczka mąki tłuszcz do smażenia 4-5 ziemniaków szczypta bazylii szczypta czosnku granulowanego Ziemniaki obrać pokroić w plasterki lub przy pomocy nożyka do frytek plasterki falowane, opłukać, przełożyć na durszlak i osączyć. Piersi

Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami 122

filety z piersi kurczaka 250 g mięsa mielonego garść suszonych śliwek kilka suszonych grzybków szczypta suszonej chili w płatkach pieprz ziołowy staropolski 1 łyżeczka soli pieprz czarny ok 4-5 łyżek wody Filety umyć osuszyć , następnie przy pomocy ostrego noża wykonać otwór , ostrożnie by nie przeciąć za daleko. Mięso mielone wymieszać z przyprawami, śliwki nieco posiekać, grzybki rozkruszyć. Do nadzienia

Gotowanie jest łatwe
Jadło gospodarskie z piekarnika 134

sposób na podanie warzyw podpatrzyłam w programie Karola Okrasy do czego się przyznaję i chwalę jednocześnie :)  1-2 cukinie 2 patisony 5-6 kwiatów cukinii podwójna pierś z kurczaka sól pieprz ziołowy szczypta oregano 50 g żółtego sera oliwa Cukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki

Gotowanie jest łatwe
Złota zupa kukurydziana 111

kolba kukurydzy 1 -2 skrzydełka z kurczaka pół cebuli 1 marchewka sól pieprz pieprz ziołowy imbir 4 łyżki śmietany 1 łyżeczka mąki kukurydzianej szczypta kurkumy Skrzydełka umyć, zalać wodą dodać marchewkę i cebulę, Wstawić na ogień i gotować. W tym czasie oderwać wszystkie ziarna kukurydzy z kolby, dodać do zupy i gotować ż do miękkości. Skrzydełka wyjąć, oddzielić od kości

Gotowanie jest łatwe
Makaronowa patelnia z kurczakiem 125

ugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej oregano majeranek tłuszcz do smażenia pół kulki mozzarelli świeże zioła Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną w kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również

Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka faszerowany grzybami papryką i serem 102

piersi z kurczaka  1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 60 g żółtego sera mieszanka ziaren (dynia, słonecznik, siemię lniane, sezam) oliwa brązowy cukier Mięso oczyścić i przy pomocy ostrego noża naciąć tak by powstały dwa jak największe płaty.  Cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę

Gotowanie jest łatwe
Zupa krem z kapusty 102

rosołu z kurczaka świerć główki kapusty ok 600 g 2 marchewki 1 cebula 4 ziemniaki kawałek pora listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego pieprz pieprz ziołowy sól selerowa   2 łyżeczki czosnek niedźwiedzi   duża szczypta 4 łyżki śmietany prażony na patelni kminek Rosół wlać do garnka, włożyć wszystkie warzywa i i przyprawy, gotować do miękkości. Przed zmiksowaniem wyłowić

Gotowanie jest łatwe
Risotto z kurczakiem i dynią 214

udka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni  1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka

Gotowanie jest łatwe
Udka Pav Bhaji Masala 131

pałeczek z kurczaka 1 cukinia 1 cebula 1 pomidor 1/4 papryczki chili garść borówek przyprawa Pav Bhaji Masala Skworcu (w składzie- kolendra, chili, czosnek, sól, kminek, suszone mango, imbir, koper, liść laurowy, kasja, pieprz czarny, goździk, kadamon) szczypta bazylii sól oliwa ryż 1 szkl ryżu 2 szkl wody 1 łyżeczka sproszkowanych suszonych grzybów 1/4 papryczki chili szczypta kurkumy sól

Gotowanie jest łatwe
Pasztet ardeński z mięsa mieszanego 144

udka z kurczaka 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2  marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU 3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół. Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać

Gotowanie jest łatwe
Risotto z dynią piżmową 118

pół dyni piżmowej 200 g kurczaka pieczonego garść żurawiny 1 cebula 2 ząbki czosnku zielone liście pora usiekane ok 4 łyżki oregano szczypta lubczyku chili w płatkach sól pieprz przyprawa Biryani masala Skworcu 1 łyżeczka 2 łyżki oliwy 1 szkl ryżu Dynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki. W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę

Gotowanie jest łatwe