z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:14/67)

Mini eklerki 193

domu. Ja, jak to ja na deser przyszykowałam parę smakołyków. Jedną z moich propozycji były mini eklerki - takie na jeden gryz. Bardzo smaczne, przygotowane z ciasta parzonego i kremu budyniowego, wszystko polane czekolada deserową. Pycha!"Składniki:320 g mąki150 g margaryny1,5 szklanki wody5 jaj400 ml mleka1 op. budyniu waniliowego 100 g masła w temp. pokojowej2-3 łyżki cukru

Słodkie Przyjemności
Ciasto Czarna porzeczka wg. Siostry Anastazji. 19440

kakao gorzkiego Składniki na ciasto jasne : 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Krem budyniowy : 600 ml mleka  2 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki  1 cukier waniliowy 100 g masła 2 żółtka 1,5 słoiczka Dżemu z czarnej porzeczki Orzech Polewa(...)dodawać po jednym żółtku, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem i mąką ziemniaczaną. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Wykonanie kremu budyniowego : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować, w drugiej połowie rozpuścić żółtka, budynie,mąkę,cukier i cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje.    Zimny budyń

Sama słodycz i szczypta chili
Snikers 606

jajka 100 g miękkiego masła 2 łyżki miodu łyżeczka sody niecała szklanka cukru warstwa orzechowa 100 g masła 2 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 300 g posiekanych orzechów ziemnych krem budyniowy 2 budynie waniliowe na 0,5 l mleka 800 ml mleka 3-4 łyżki cukru 200 g miękkiego masła Do miski przełożyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Potem ciasto(...)zrobił się kożuch. Następnie utrzeć masło i porcjami dodawać wystudzony budyń.  Do tortownicy w której piekło się ciasto przełożyć upieczony blat ciasta bez masy orzechowej. Wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem z masą orzechową, orzechami do góry. Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na ok 2 dni aby blaty ciasta zmiękły.  W międzyczasie orzechowy wierzch

Monia miesza i gotuje
Pączki 171

drożdży świeżych - pół łyżeczki soli - 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru - 3/4 szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać(...)głębokim tłuszczu rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najlepsza temperatura to 175 stopni, ale ja nie posiadam specjalnego termometru. Po usmażeniu odkładać na papierowe ręczniki do odsączenia. Nadziewać marmoladą lub kremem budyniowym przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków, jeśli nie nadzialiście ich podczas formowania. Można do ciasta dodać łyżkę spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu. Jeszcze ciepłe polukrować. Wystudzone

dom-agi.pl
Rabarbarowy pudding w cieście migdałowym. 147

zmielonych migdałów   Nadzienie rabarbarowe; 100 ml chłodnej wody 5 dag cukru łyłeczka cukru waniliowego  łyzka likieru kawowego 50 dag rabarbaru pokrojonego na małe kawałki (ze skóra)   Krem budyniowy; 250 ml mleka laska wanili 2 żółtka 5 dag cukru 2 łyzki mąki kukurydzianej     Przygotowanie; Ciasto najlepiej przygotować około 2 godziny przed przygotowaniem.Ja zrobiłam je wieczorem wcześniejszego(...)momentu az będzie wyglądac jak gesty budyn.   Foremki ceramiczne smarujemy masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy i wykładamy nim dno foremek. Nastepnie wykładamy nadzienie rabarbarowe a na nie krem budyniowy. Całosc przykrywamy płatem rozwałkowanego ciasta w którym należy zrobić kilka nakłuć widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C. i pieczemy około 35 min do czasu az ciasto się

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto makowe z kremem 792

Pyszne klasyczne ciasto z makiem i kremem budyniowym. Krem zrobiłam ze swojego sprawdzonego przepisu. Polecam nie tylko na Święta!Składniki:Ciasto:200 g margaryny5 jajek (białka i żółtka osobno)300 g cukru1 szklanka mleka250 g suchego maku250 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaolejek arakowy lub rumowy Krem:2,5 szklanki mleka2 budynie waniliowe / śmietankowe3 łyżki cukru1 kostka masłaSposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 225

minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Puszysty biszkopt, delikatny budyniowy krem, maliny i kopuła z bitej śmietany. Całość otula cienka warstwa marcepanu, której szczyt wieńczy urocza marcepanowa różyczka. Prinsesstårta występuje najczęściej w dwóch kolorach:  zielonym i różowym choć pojawiają(...)prostu przetrzeć przez sitko. Wykonanie tortu: Śmietanę ubić na sztywno. Schować do lodówki. Biszkopt przekroić na 3 części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Posmarować biszkopt kremem waniliowym. Na masę budyniową nałożyć warstwę dżemu nie rozsmarowując go jednak do końca - dżem nie może dotykać do krawędzi ciasta. Powinien pozostać 1 cm odstęp. Następnie na dżemie ułożyć gęsto maliny. Zmieszać dwie

maniapieczenia
Karpatka 398

ciasto. Karpatka. Składniki na blachę 24 x 35 cm: Ciasto parzone: 1 szkl. wody; 150 g margaryny; 1 szkl. mąki; 5 jaj; szczypta proszku do pieczenia; szczypta soli. Krem budyniowy: 200 g miękkiego masła; 3 szkl. mleka; 3/4 szkl. mleka; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 80 g mąki pszennej; 80 g mąki ziemniaczanej; 2 żółtka, Ciasto: Margarynę i wodę zagotowujemy. Ściągamy(...)sól. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą przekładamy do wyłożonej papierem formy. I pieczemy przez 30 min. w temp. 180 stopni. Następnie identycznie postępujemy z drugą połową ciasta.  Krem: 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Mieszamy bardzo dokładnie i dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy

Miksturownik
Ciasto kawowe (kawowiec) 1461

Delikatne ciasto biszkoptowe przełożone kremem budyniowym o smaku kawy i wanilii. Proste ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Przepis polecam nie tylko kawoszom, może ktoś skorzysta i upiecze na majówkę? Przepis znaleziony na forum cin cin. Ciasto kawowe (Kawowiec) Temperatura pieczenia: 180oC   | Czas pieczenia: 30-40 min. | Blacha: 20 x 30 cm. Ciasto 6 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru(...)łyżki wody 2 niepełne szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy mielonej Krem 1/2 litra mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru kostka masła 3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie Ciasto. Białka ubić, miksując dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec dodać mąkę, proszek i kawę i już tylko delikatnie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pijak 247

ciasto to taki smak dzieciństwa. Mocno pijany biszkopt, delikatny, słodki krem budyniowy przełamane kwaskowatym dżemem i zwieńczone biszkoptami oblanymi czekoladą. Po prostu pyszne i pięknie wyglądające ciasto. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy.   Biszkopt: 4 jaja 1 szkl cukru 4 łyżki oleju 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, a gdy się(...)użyłam z czerwonej porzeczki) tabliczka czekolady (u mnie tradycyjnie gorzka, ale może byc też mleczna) kilka łyżek mleka Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem i wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i wykładamy resztę kremu. Na wierzchu układamy nasączone w ponczu biszkopty i polewamy roztpioną w kąpieli wodnej czekoladą. Całośc najlepiej schłodzic przez całą noc przed podaniem

Cynamonowe szczęście
Rurki z kremem 2253

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Delikatne, kruche ciastka wypełnione kremem budyniowym. To pyszne rurki, które rozpływają się w ustach. Smakują wyśmienicie Ich zrobienie zajmuje nam trochę czasu ale smak wynagradza nam poświęcony im czas Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście takich rurek to gorąco was zachęcam do wypróbowania przepisu Post Rurki z kremem pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 311

Macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi: tak- to mam dla Was coś naprawdę szałowego. Lekkie biszkoptowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem i dodatek ulubionej galaretki, czyż nie brzmi pysznie? Ciasto jest proste i bardzo szybkie do zrobienia. Najwięcej czasu trzeba " poświęcić" na galaretkę, jednak gdy bardzo nam się spieszy to możemy ją pominąć. Fajna propozycja(...)kontury były na dole) zwinąć ściśle i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.  Galaretka: 1 opakowanie galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i pozostawić do całkowitego stężenia. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 2.0 % budyń śmietankowy  3 łyżki mąki pszennej  6 łyżek cukru pudru  kostka masła- 200 gramów Wykonanie: W szklance mleka rozpuścić budyń śmietankowy i mąkę

Krakowskie smaki Ani
"Pychotka, czyli pyszne ciasto siostry Anastazji 649

powidłami (lub konfiturami, lub dowolnym dżemem) i rozłożyć równomiernie ubitą pianę. Na pianę rozsypać posiekane nożem orzechy.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Składniki kremu budyniowego:20 dkg masła,1/2 litra mleka,5 żółtek,niecała szklanka cukru pudru,3 łyżki mąki pszennej,3 łyżki mąki ziemniaczanej.W 1/2 szklanki mleka rozprowadzamy dokładnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 246

poszperałam w internetach, poczytałam i stworzyłam swoją własną wersję. Podczas przyrządzania przeżyłam chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl

Cynamonowe szczęście
Porzeczkowa Marysieńka 200

orzechów włoskich 5 białek 1 niepełna szklanka drobnego cukru 1 i 1/2 łyżki miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowo - budyniowy 400 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka masa porzeczkowa: 1 galaretka o smaku porzeczkowy (polecam Delecte - jest przepyszna(...)ciasta orzechowe zostanie nam 5 żółtek, następnym razem spróbuję zrobić ciasto orzechowe z 3 całych jajek, aby nie marnować ewentualnie żółtek. Jeżeli zdecydujecie się zrobić to ciasto z kremem budyniowym to do budyniu należy wrzucić żółtka

Jadło i czytadło