z jagodami - 7023 przepisów (strona:73/469)

Jagielnik z masłem orzechowym - bez pieczenia, wegański :) 177

osłodził masę jaglaną. Ciacho przygotowałam w mniej więcej 30 minut. Wyszło smaczne, kremowe, z dość mocno kleistą masą, za sprawą kaszy. Jest bezglutenowe i wegańskie .  Spód: 50 g jagód goji (Inna Bajka) 50 g suszonej morwy (Inna Bajka) 50 g masła orzechowego  20 g tahini  1 łyżka kakao surowego (Inna Bajka) 1 łyżeczka proszku maca (Inna Bajka(...)Przygotowanie: Kaszę jaglaną opłucz pod bieżącą wodą, przełóż do rondelka, zalej mlekiem i gotuj do momentu wchłonięcia całego płynu przez kaszę.  W międzyczasie przygotuj spód. Zalej wrzątkiem jagody goji i morwę i pozostaw na ok. 10 minut, aby zmiękły.  Kolejno dokładnie je odcedź z wody i zmiksuj w malakserze z pozostałymi składnikami. Gotową masą wyłóż spód wybranej

Zdrowie na języku :P
Ryżowy sernik kokosowy z jagodami - ciasto z ryżu 186

smakuje obłędnie, niczym najlepszy sernik kokosowy z jagodami. Pracy niewiele, smak obłędny, polecam zróbcie sobie takie cudne ciasto. Sernik znalazłam u Olgi Smile. Ryżowy sernik kokosowy z jagodami - ciasto z ryżu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe babeczki owsiane z jagodami i różą 127

wysokości natłuszczonych foremek. Pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce. Jagody miksujemy z konfiturą różaną. Musem dekorujemy babeczki. Przed podaniem możemy posypać pudrem buraczanym. Smacznego :) Artykuł Bezglutenowe babeczki owsiane z jagodami i różą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Czy Wielkanoc musi być perfekcyjna? 146

pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego (16 g) szczypta soli 200 ml mleka 80 ml oleju roślinnego (ok. 73 g) 2 jajka około pół szklanki świeżych lub mrożonych jagód (można też zastąpić jagody kawałkami orzechów lub pokrojoną czekoladą) Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni. Przygotowujemy 2 miski, w jednej misce mieszamy przesianą przez sitko mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek(...)mieszamy ciasto, tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Formę na muffinki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto do foremek, na wierzch każdej muffinki wrzucamy po kilka jagód (jagody wrzucamy na wierzch, nie wklepujemy ich do środka ciasta. Pieczemy przez ok. 20 minut (na czas pieczenia babeczek, wkładamy na dno piekarnika, niewielkie naczynie z wodą). Przepis

KulinarneImpresje.pl
Mój tort urodzinowy (orzechowo-jagodowy). 181

płatków żelatyny 125 g drobno zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki rumu 2 łyżki domowej przyprawy "karmel wanilia" 275 g śmietanki 36% IV. Konfitura jagodowa: 400 g mrożonych jagód cukier do smaku V. Krem maślany pod lukier plastyczny: 50 g białka 100 g cukru 200 g masła VI. Dekoracja: Tort obłożyłam lukrem plastycznym w kolorze kremowym. Podkładkę wyłożyłam lukrem w kolorze(...)żelatynę, mieszamy. Dorzucamy orzechy, ponownie mieszamy i odstawiamy do CAŁKOWITEGO ostygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietankę. Nie ma być zupełnie sztywna. Dodajemy ją do ostudzonej masy orzechowej. Mieszamy.  Jagody podsmażamy na wolnym ogniu, aż odparuje z nich woda. Doprawiamy cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Ostudzony biszkopt wyciągamy z obręczy, usuwamy skórkę i przekrawamy na 4 blaty. Przechodzimy do składania

DominikaDolci
Jagodzianki 108

szklanki ciepłego mleka 15 dag masła szczypta soli i gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszajcie ze sobą dokładnie (oprócz jagód, cukru pudru i białka do smarowania), odstawcie na około godzinę w ciepłe miejsce, by potroiło swoją objętość. Jagody umyjcie, wysuszcie. Po czasie, w którym ciasto urosło wałkujcie po kawałku ciasta (w razie potrzeby dodawajcie mąki, ciasto ma być elastyczne(...)miękkie), krójcie na kwadraty tak by po zlepieniu utworzyły klasyczną wielkością jagodziankę. Na każdy kwadrat układajcie jagody, posypcie łyżką cukru pudru, zlepcie boki, uformujcie na kształt zaokrąglonej po bokach jagodzianki, posmarujcie roztrzepanym białkiem – będą się ładnie błyszczały. A i jeśli chcecie je czymś posypać, np. kruszonką to wtedy lepiej się do nich przyklei. Ułóżcie je na blasze wyłożonej

Zasmakuj Kuchni
Kasza jaglana z dynią, batatem i łososiem 106

czosnku  250 gram dyni  250 gram batata  garść jagód goji lub żurawiny lub rodzynek  czarny sezam lub pestki dyni lub migdały w płatkach łyżka oliwy z oliwek  1 gruszka  świeży rozmaryn kiełki jarmużu  przyprawy: kurkuma, sól, pieprz, mielona kolendra  Jagody goji namocz w wodzie. Łososia dopraw solą i pieprzem, grilluj(...)całość minutę a następnie wrzuć pokrojone bataty i dynię. Wlej pół szklanki wody i duś warzywa do miękkości. Dodaj gruszkę i smaż danie kilka minut. Dodaj ugotowaną kaszę, namoczone jagody goji i dopraw ponownie całość do smaku. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę filet z łososia. Podaj porcję dania na talerzu posypaną czarnym sezamem lub innymi pestkami razem

Mango Papaja
Koktajl z truskawkami i jagodami goji 149

Koktajl z mrożonymi truskawkami Koktajl polecam na lekkie śniadanie wszystkim, którzy uwielbiają truskawki, ale też śniadania na słodko. Koktajl z mrożonymi truskawkami, daktylami i jagodami goji świetnie nadaje(...)się jako posiłek po treningu. Składniki: - 150g mrożonych truskawek; - 150ml mleka ryżowego; - 3 daktyle; - 1 łyżka płatków owsianych; - 1 łyżka jagód goji. Sposób przygotowania: Daktyle zamocz w gorącej wodzie , kiedy zmiękną zmiksuj. Wszystkie składniki łącznie z daktylami i jagodami goji zmiksuj blenderem.  SMACZNEGO

MintTaste
Tarta jagodowa z budyniem 103

minut Składniki: - 200g masła; - 2 szklanki mąki żytniej; - 1 łyżka mąki kokosowej; - 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie); - 1/4 szklanki cukru pudru lub ksylitolu; - szczypta soli; - 1 jajo; - 3 szklanki jagód; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - budyń 80g waniliowy. Sposób przygotowania: - mąkę żytnią wsypać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą, następnie dodać zimne masło pokrojone w kostkę(...)części - jedną włożyć do zamrażarki, a drugą pokroić na plastry i wyłożyć spód formy do tarty ugniatając palcami; - włożyć na chwilę spód do piekarnika i w tym czasie jagody wymieszać z mąką kokosową oraz wiórkami (można bez wiórek) i łyżką ksylitolu/cukru pudru; - ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu - na mleku lub na wodzie lub na napoju ryżowym; - wyjąć

MintTaste
Pierogi z musem jabłkowo – gruszkowym 136

ciasto jest najlepsze. Oczywiście muszę zaznaczyć że jest od babuni. Mojej synowej babci Patrz tu Pierogi z jagodami przepis od babuni Thermomix ciato patrz tu Pierogi z jagodami przepis od babuni Można faszerować pierogi musem ze słoika lub ugotować świeży. Jabłka i gruszki obrać, pokroić na małe kawałki. Do garnka wrzucić jabłka i gruszki i cukier(...)zostawić tak jak jest, żeby kawałki owoców były wyczuwalne. Formowanie pierogów – Na stolnicy posypać mąkę, rozwałkować część ciasta , cienko. Wycinać okrągłe krążki. Na każdym krążku położyć porcję jagód. Złożyć na pół i dobrze skleić. W dużym garnku zagotować wodę, osolić. Pierożki wrzucać do wrzątku, jak pierożki wypłyną na powierzchnię, gotować jeszcze 2 minutki. Wyjmować delikatnie . Sos do polania

Kuchnia Pokoleń
Muffinki z jagodami 98

jagodami, czy muffinki z cynamonem. Prawie 70% głosujących wybrało muffinki jagodowe – a więc zapraszam na przepis na muffiny z jagodami! Podczas pieczenia muffinek – i dotyczy to nie tylko tych jagodowych – należy przestrzegać

Vegan Taste
Orkiszowe pierogi z jagodami 162

farsz: 300 g jagód 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo: brązowy cukier śmietana 12 % (gęsta) Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać żółtko i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając wodę. Kiedy składniki się połączą dodać miękkie masło i urabiać jeszcze 10 minut, do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odłożyć na 10 minut, aby odpoczęło. Farsz: Jagody opłukać i osuszyć. Wymieszać(...)mąką. Całość: W dużym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka, dodać jagody, zlepić palcami lub widelcem i gotować we wrzącej wodzie do wypłynięcia. Podawać ze śmietaną i brązowym cukrem. Smacznego

Trufelkowo
Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 194

ubiegłą niedzielę, a koniec końcem zjadłam tylko kawałek i oddałam w dobre ręce Teściów ;)  Wróciła do mnie sama blaszka i to już na następny dzień, więc musiało smakować! Jagody w tym roku tylko raz udało mi się kupić. Część zamroziłam, bo fajnie jest sobie w zimie przygotować coś z nimi i poczuć się jak w lecie, a pozostałą(...)cukru pudru 1 żółtko 1lyżeczka kwaśnej 18% śmietany Szczypta soli Krem: 200g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 80g jagód leśnych Ponadto: Kilka małych bez 5 kostek czekolady deserowej 20g jagód leśnych Cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto- Mąkę przesiewamy i siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy, owijamy w folię i chowamy na 45min do zamrażarki

Kuchnia w czekoladzie
Jagodowy sernik na zimno 216

bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa: 1 kg sera z wiaderka 350 g jagód 4 łyżki cukru pudru ( jeśli lubicie bardzo słodkie , to polecam użyć więcej cukru )  cukier waniliowy  16 g 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl(...)gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml  gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć ze sobą. Tak przygotowaną masę ciasteczkową, rozkładamy w tortownicy o średnicy 23 cm tak aby pokryła cały spód foremki. Wkładamy

Różne smaki w kuchni
Jagodzianki 106

wymieszałam je z własnoręcznie zrobionym zeszłorocznym dżemem, oczywiście z jagód leśnych. Zapraszam więc na jagodzianki jeszcze przed sezonem jagodowym:) Jagodzianki 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 250 ml słodkiej śmietanki 3 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g masła skórka otarta z cytryny szczypta soli jagody dżem jagodowy 1 jajko płatki migdałowe Drożdże rozrobić(...)ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone letnie masło. Gotowe ciasto zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkować je na prostokąt i podzielić je na 12 części. Zamrożone jagody wymieszać z dżemem i nałożyć po czubatej łyżce na środek każdego kawałka ciasta. Szybko uformować szczelne bułeczki. Ułożyć je na blaszce z papierem do pieczenia w dość dużej odległości

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania