połączyć z sosem. Dusić 15 minut ,przyprawić solą i pieprzem. Chayote albo chow chow - to warzywo lubiane w całym Meksyku. Z wyglądu przypomina dużą zieloną gruszkę. Miąższ jest konsystencją i smakiem podobny do naszego kabaczka czy cukinii. Pestka w środku jest uważana w Meksyku za wielki przysmak
Kulinarny karnet ChristopheraPate with fruit and chicken Składniki. 40 dag piersi kurczaka 2 jabłka 2 gruszki 2 brzoskwinie 6 śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 3 goździki 1 kawałek cynamonu 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 cytryny sól, pieprz 600 ml wody 3-4 łyżki cukru 6 łyżeczek żelatyny Wykonanie. Owoce obrać i pokroić w cząstki. W rondlu zagotować wodę z cukrem
Kulinarny karnet Christopheraserek wiejski i masło orzechowe. To jest moja tradycyjna "baza"- resztę dodaję zależnie od tego co akurat mam pod ręką. W moim przypadku świetnie sprawdzają się maliny, truskawki, jagody, gruszki czy też mrożone borówki amerykańskie. Po takim śniadaniu mam spokój minimum na 3 godziny i nie myślę non stop o jedzeniu. Poniżej kilka moich owsiankowych wariacji
peanutbuttermonsternabiałem lub z czymkolwiek, na co mamy ochotę- wszystko świetnie się sprawdzi. Poniżej kilka pomysłów: Twaróg zmiksowany z malinami, twaróg zmiksowany z jagodami, jagody, maliny, jagody goji Masło orzechowe, gruszka, truskawki, twaróg, sezam, cynamon
peanutbuttermonsterciężko tu mówić o nudzie, skoro możemy przebierać w dodatkach na tyle, że-teoretycznie- codziennie jemy "zupełnie coś innego". W moim przypadku najlepiej sprawdzają się owoce jagodowe i ewentualnie gruszki, jednak dzisiaj zdecydowałam się na nowe urozmaicenie- dżem! Nie byle jaki, ale dżem porzeczkowy 100% owoców firmy Łowicz. Od dłuższego czasu planowałam jego zakup, ale zazwyczaj rezygnowałam w ostatniej
peanutbuttermonsterDziś kolejny pyszny, domowy jabłecznik. Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Połączenie owoców i budyniu w cieście jest bardzo udane co sprawdziłam już wiele razy m.in
Smaczna Pyzadzikiego czarnego bzu odznacza się intensywną fioletową barwą i stosuje się go często jako dodatek do przetworów z innych owoców, o barwie mniej intensywnej, na przykład z jabłek i gruszek. Przy zbiorze dzikiego bzu należy odcinać całe parasole, ponieważ dojrzałe, pojedyncze owoce łatwo gniotą się i puszczają sok. Zbierać można tylko dojrzałe, granatowe owoce dzikiego bzu, gdyż niedojrzałe nie nadają
Proste Potrawywynosi 28 zł, można go kupić tutaj . Figa to jedna z pierwszych jadalnych roślin uprawianych przez człowieka. Przez wieki jeden z najpopularniejszych owoców. Dojrzałe owoce przypominają kształtem dzwon lub gruszkę. Posiadają unikalny bardzo słodki smak i gęstą teksturę. 100% organiczny sok z fig to doskonały naturalny detox oraz źródło witamin i minerałów. Zawiera więcej wapnia niż mleko oraz więcej witaminy
Aga w kuchnicytrynową daje smak pełen orzeźwienia i wspaniale łagodzi skołatane nerwy. Napar ma połyskliwą, złocistą barwę i świetnie nadaje się jako zwieńczenie wieczoru. 3. Spicy Cinnamon Korzenna kompozycja na bazie gruszki i Rooibos z silnym akcentem cynamonowym. Mieszanka ma niezwykle oryginalny smak z soczystą owocową nutą, a płatki róży dodają jej delikatności. 4. Rooibos Sunrise Ta herbata to subtelny smak ostrokrzewu
Aga w kuchnibazie czerwonokrzewu afrykańskiego o niezwykłym aromacie opuncji. Daje połyskliwe złocistopomarańczowe napary o soczystym, brzoskwiniowym smaku i intensywnym aromacie owoców południowych. Herbata Biała - Niezwykłe połączenie eksluzywnej białej herbaty z aromatyczną gruszką Williams. Srebrzystosłomkowy napar ma jedwabiście delikatny aromat kwiatowy połączony z soczystą słodyczą owoców. Wszystkie herbatki są bardzo dobre, nie ma takiej która by mi nie smakowała ;) Wielkim plusem jest
Aga w kuchniSałatki Caprese z oliwkami i bazylią Mini sałatki Mini caprese Sałatka grecka Sałatka wiosenna Sałatka z burakami Sałatka z burakami i płatkami migdałowymi Sałatka z figami Sałatka z gruszkami i figami Sałatka z gyrosem Sałatka z kukurydzą Sałatka z kuleczkami mięsnymi Sałatka z makaronem ryżowym Sałatka z kalafiorem Sałatka z kurczakiem Sałatka z makaronem ryżowym w szklankach Sałatka z pomidorem
Aga w kuchnisposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Risotto po mediolańsku (risotto alla milanese) - Josia z bloga Podróże kulinarne świata Risotto z gruszką i gorgonzolą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pizza: Mini pizze na spodzie z mąki orkiszowej pełnoziarnistej - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pizza boscaiola - pizza z grzybami leśnymi i boczkiem - Karola
Chilli Czosnek i OliwaPokażę Wam jak oswoić bakłażana i jak zrobić z niego rewelacyjną przekąskę. Bakłażan ma różne nazwy - gruszka miłosna, oberżyna, jajko krzewiaste. I jest go kilka rodzajów od takiego fioletowegojak wyżejpo tego znanego powszechnie ciemnego jajowatego. Taki marynowany bakłażan smakuje trochę jak nasz grzyb marynowany. Ale mimo wszystko, nie tak samo. Jadają go Włosi do swoich panini, lub do mięsiwa
Z Kuchni Do KuchniSzybkie ciasto kruche ze śliwkami. Jesień to taki okres, gdzie kruche robię bardzo, bardzo często, bo można je łączyć i ze śliwkami, jabłkami czy gruszkami. warto też zrobić z dżemem dyniowym lub z żurawiną. Można je połączyć z każdym owocem. Zawsze się udaje i każdy je lubi! Dzisiaj klasyk, kruche ze śliwkami! Mnniami! SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE
SMYKWKUCHNIDynia nadal króluje na moich talerzach! Tym razem puszyste racuchy z dyni i jesiennych jabłek, podane z własnej roboty dżemem z dyni, imbiru i gruszek, świeżym mango i płatkami migdałów. Wszytko oblane miodem eukaliptusowym! O tak rozpieszczam mojego K. ;-) Buziak! Składniki: - 1 szkl. startej dyni - 1 szkl. startych jabłek - 2 białka - 1 żółtko - 6 łyżek mąki - 1,5 łyżeczki
SMYKWKUCHNI