z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:81/134)

Młoda kapusta zasmażana z karkówką 123

smacznie. Składniki: 500 gram karkówki ( plastry ) 150 gram boczku wędzonego 1 główka młodej, sporej kapusty 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora ( około 15 cm ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Ocet jabłkowy Czerwony delikat 2 łyżki mąki Olej woda Wykonanie: Plastry karkówki przyprawiamy czerwonym delikatem ( nie rozbijamy ), pozostawiamy do zamarynowania przez około 30 minut. Warzywa obieramy i razem(...)porem kroimy na cienkie plasterki. Kapustę szatkujemy. Karkówkę podsmażamy na patelni z olejem, po chwili wlewamy około 200 ml wody i dusimy około 10 minut. Odstawiamy. Boczek kroimy w drobną kostkę. W garnku ( z możliwością podsmażania ), podsmażamy boczek, po chwili dodajemy kapustę i warzywa. Całość solimy i przesmażamy razem z boczkiem ( mieszamy ). Dodajemy również pieprz. Po około 10 minutach dodajemy

Smaki Ewy
Sałatka z buraczków i białej kapusty 154

przygotowywać przez dłuższy czas, ponieważ wszystkie warzywa są dostępne przez cały czas, więc nie musimy się ograniczać do sezonu letniego. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 kg białej kapusty 8 szklanek wody 5 łyżek cukru 1,5 łyżki soli 6 listków laurowych 10 kulek ziela angielskiego 1 szklanka octu 10% Buraczki i marchewkę

talerz przyjemności
Ryba parowana pod kołderką z warzyw 208

filety ryby ( u mnie była to flądra) 1 duża papryka czerwona 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 3 duże liścia kapusty pekińskiej 1/2 pęczka natki pietruszki sok z cytryny, sól, płatki czili, 1-2 łyżki oliwy z oliwek kasza pęczak folia aluminiowa Wstawić w garnku osoloną wodę na kaszę. Kaszy gotujemy tyle ile mamy zamiar zjeść ( ja odmierzam kubek

Lubię to gotuję
Kapuśniaczki 194

czasu robię w domu na święta do czerwonego barszczu Kapuśniaczki ponieważ te kupowane w sklepie nie bardzo nam smakują a mam w domu smakosza czerwonego barszczu haha. Te pomimo tego, że mają w sobie kapustę kiszoną są moim zdaniem dużo lżejsze i smaczniejsze. Jest z nimi troszkę roboty ale robi się je w miarę szybko. Zakupy: - 2 szt. ciasta francuskiego

Tanio smacznie i prosto
Szybka WŁOSKA surówka 440

drobiem i wegetariańskich. Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Kilkanaście świeżych listków bazylii Garść świeżej rukoli Poszatkowana połowa średniej wielkości kapusty pekińskiej Garść kukurydzy konserwowej Drobno posiekana 1/2 małej papryki czerwonej 30-40ml oleju rzepakowego nierafinowanego Odrobina soli, cukru, pieprzu oraz soku z cytryny Przygotowanie: 1/ Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie a następnie odstawiamy

Kuchnia PROzdrowotna
Naleśniki ze szczypiorkiem 270

rozprowadzałam po całej powierzchni patelni. Jako farsz posłużyły mi tzw. " resztki", bo po co miałoby się zmarnować. Pokroiłam w kostkę szynkę, pół papryki czerwonej i pół żółtej, kukurydzę z puszki ( około 4 łyżki), kapustę pekińską ( pokrojoną w paski). Do tego sos czosnkowy u nas niestety gotowy, ale można zrobić tzatziki oraz ketchup. Danie gotowe było w niecałą godzinę

apetytnapieczenie
Warzywa w soli- włoszczyzna- solanka warzywna na zimę 438

mieszamy dowolne warzywa, które zasypujemy solą- w ten sposób je konserwując. Składniki: 1 kg pietruszki 25 dag selera 25 dag kalafiora 25 dag kapusty włoskiej 25 dag marchewki 25 dag kalarepki 5 papryk czerwonych 5 papryk zielonych 1/2 kg soli Wykonanie: Warzywa dokładnie myjemy, mielimy i mieszamy z ½ kg soli. Następnie przekładamy do wyparzonych słoików, dobrze ubijamy i przenosimy

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka gyros 122

Składniki: Pierś z kurczaka Kukurydza 2 małe cebule czerwone lub 1 duża 4-5 ogórki kiszone 1 mała kapusta pekińska Majonez Ketchup Przyprawa do grosa Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i obsypać przyprawą do gyrosa. Odstawić na ok. 30 minut.  Następnie usmażyć. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Do osobnego naczynia wsypać poszatkowaną

The Sweet Damsel
Flaczki w rosole, czyli zupa z odzysku 111

porcja rosołowa (najlepiej taka z kością, to doda dodatkowego smaku i aromatu naszej zupie) świeża młodziutka włoszczyzna: seler, marchew, pietruszka, por, cebula, czosnek i kapusta włoska przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek, czerwona słodka i ostra papryka, odrobina suszonego imbiru, sól, pieprz dodatkowo dodałam jeszcze kilka składników, skoro oczyszczamy lodówkę to poleciałam na całego: pieczarki, czerwona

ClauditteMissCooking
Wegańska Wielkanoc - MENU 158

tego przepisu - buraczki pieczone w folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą  żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane na zagrychę - tort czekoladowo-wiśniowy - powtórka z moich urodzin - bossski

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Dietetyczna zupa z kiszoną kapustą 254

menu aromatyczna, pożywna a jednocześnie dietetyczna zupa, której smak wzbogaciła mieszanka Ziół Ojca Mateusza ze sklepu internetowego Rafex. Spróbujcie:) Składniki: 250 g kapusty kiszonej  1 duża cebula  1 marchewka 1 pietruszka 1 czerwona papryka 5 - 6 ziemniaków  3 łyżki przecieru pomidorowego  przyprawy (u mnie mieszanka ziół - skład : majeranek czosnek cebula papryka słodka bazylia kolendra pieprz

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
SAŁATKA JARZYNOWA 319

się "przejadła".INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWY7. SAŁATKA FASOLOWAAby

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA FASOLOWA 998

przepyszna! INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWYAby

Wypisz Wymaluj
Domowy bigos 148

wędzonej kiełbasy300 g wędzonego boczku4 cebule150 g śliwki suszonej4 sztuki liścia laurowego8 ziarenek ziela angielskiego3 łyżki majeranku2 łyżeczki pieprz ziołowyok. 500 ml wina czerwonego wytrawnego100 ml oliwy z oliwek3 łyżki koncentratu pomidorowegosól/pieprzWykonanie:Kapustę siekamy nożem, a następnie wrzucamy do garnka. Zalewamy 2 l wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 30 minut.Mięsko kroimy w kostkę, mieszamy

Moje pyszne gotowanie
Warzywno-mięsne danie z patelni 212

troszkę mięska i dużo warzyw. Dodatkiem może być ryż lub makaron.Składniki:-ok. 25 dkg karkówki-1 marchewka-1 cebula-2 ząbki czosnku-pół czerwonej papryki-5 pieczarek-kilka różyczek kalafiora-garść kapusty włoskiej-przyprawy ( barbecue, sól, pieprz)-olej do smażenia   Mięso i czosnek kroimy w kostkę.Posypujemy przyprawami i solą.Skrapiamy olejem i pozostawiamy

Maminek kulinarny