pieprzu szczypta soli 2 łyżki majonezu 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cebuli czosnkowej Przygotowanie: Wszystkie składniki razem miksujemy. Ja taka kanapkową pastellę postanowiłam zapiec z piekarniku w cieście francuskim :) Smacznego
ClauditteMissCookingwędzona - sałatka warzywna z majonezem na bazie słonecznika z z tego przepisu - buraczki pieczone w folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmakaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach
Ala piecze i gotujemoja wariacja na temat zupy cebulowej. Jak widać przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Taką zupę można podawać z grzankami z serem lub zapiec z czapeczką zrobioną z ciasta francuskiego. Może taką opcję też kiedyś zrobię i zamieszczę zdjęcia jak to wygląda. Ponadto można posypać wierzch zupy świeżym tymiankiem. Składniki: 1-1,5 l rosołu z kury 6 dużych cebul
IMPRESJA SMAKUdodaj, czy to kapustę, czy pieczarki, czy też więcej przypraw tak przygotowanym farszem wypełniaj krążki ciasta i formuj uszka, nadmiar wykorzystaj jako farsz do rolad, krokietów, pasztecików z ciasta francuskiego lub w dowolnym innym celu
Szybko Szybkowartotalnie zaskoczona smakiem. Nie wiedziałam, co skrywa w sobie nadzienie. Ba! Nie wiedziałam o istnieniu białego maku. I choć dla niektórych nadzienie jest za słodkie, dla mnie połączenie drożdżowo-francuskiego ciasta z nadzieniem maku, marcepana i bakalii jest idealne.Czytaj więcej
bistro mamaCiężko było mi znaleźć biały mak w sklepie, może dlatego, że zbliża się 11 listopada? Niestety musiałam zastosować zamiennik w postaci niebieskiego maku. Tradycyjne Rogale Marcińskie
Ana Mari's worldpieprzem do smaku. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego
Mix smakuMUCHOMORKI Z POMIDORÓW GNIAZDKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO
W kuchennym oknie Ewysiebie: dla dużych i małych, dla tych na dietach bez mleka i tych bezglutenowych.Ciastka:sodziakibiszkoptyWypieki drożdżowe:babeczkipączki w czekoladziepączki z alkoholem Chrupiące: kokosankisezamkiorzeszki i żurawinaSzybkie ciastka z ciasta francuskiego:z dżememz bananamiz jabłkamiz czekoladą
prawdziwe jedzenieSałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli 5. Sakiewki ze szpinakiem 6. Parówki w cieście francuskim Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej
Czerwona PorzeczkaBałczykuOgród botaniczny królowej RumuniiOgród w BałczykuPółwysep Kaliakrawschód SłońcaCerkiew Katedralna Zaśnięcia Bogurodzicyogród botaniczny w Bałczykuogród botaniczny w Bałczykuogród botaniczny w Bałczykusałatka szopska koniecznie z rakiją suto zastawione stołykulki ziemniaczane oraz ciasto francuskie z białym seremtradycyjny bułgarski obiad: kurczak z ziemniakami i koperkiemmoje bułgarskie zakupy: wino, koniak, feta, pasta z papryki, miód z róży, dżem z figi, czarne oliwki oraz suszona paprykagarncarz
Bon Appetit Małgorzatyodpowiadają. Na patelni karmelizujemy cukier i dodajemy go do zupy. Zupę gotujemy, aż cebula będzie miękka. Podajemy wraz z grzankami z żółtym serem lub zapiekamy z czapą z ciasta francuskiego. Możliwości jest wiele. Myślę, że każdy kto lubi cebulę, zakocha się w tej zupie :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaCukier puder przesiać, wymieszać z likierem i wodą na gładki lukier. Polać ciasto.Smacznego!Mi to ciasto przypomina ciasta z wystaw w duńskich cukierniach - tyle, że tamte najczęściej są na cieście francuskim, z cynamonem, poza tym aż wykręcają język od nadmiaru słodyczy. To jest słodkie - ale nie za słodkie, cudownie owocowe, po prostu pyszne. Koniecznie musicie spróbować
Pożeraczka, czyli raz adobrze