Jedna z propozycji obiadowych to pulpety w sosie slodko - kwasnym. Polaczenie kuchni tradycyjnej polskiej ze smakami azjatyckimi. Robimy tradycyjne pulpety- moje to mieso mielone, pokrojona
Smaki EdytyJajka po szkocku Jest to potrawa szkocka, I mozna podawac ja jako danie obiadowe, lub jako przekaske- na imprezie. Danie to pamietam jeszcze z baaardzo
Smaki EdytyDzisiaj pozno, ale I tak bywa. :) Zapraszam na nastepna wariacje nt miesa mielonego: Turecka Kofta 600 gr miesa mielonego 0.5 lyzeczki kminku 0.5 lyzeczki kolendry
Smaki EdytySzybka kolacja Skroilam; pomidora, salate pekinska, kawalek ogorka, papryke, szczypior. Zgrilowalam hamburgery przygotowalam sos: jogurt grecki, ketchup, czosnek , pieprz. Podalam w pitta bread Wersja bez pitta
Smaki EdytyZapraszam na smaki meksykanskie- Michoacán beef- czyli meksykanski gulasz z Michoacán Okolo 1 kg wolowiny kroimy w kostke. Doprawiamy sola, pieprzem I opruszamy maka. Smazymy na
Smaki EdytyWitam Was, po krotkiej przerwie. Weekend spedzilismy w Rzymie, I na obiad zabieram Was do Wloch. Orginalnie, powinno byc ze spaghetti, ja chcialam mojemu maluchowi ulatwic
Smaki EdytyZapraszam na kotlety mielone z serem. Skladniki: Ok 600 gr miesa mielonego 1 cebula 100 gr sera startego- ja uzylam mozzarella sol, pieprz, papryka, 3
Smaki EdytyZapraszam na mielone troche inaczej :) czyli - Marokanskie mielone- Maroccan meat balls Skladniki 500 gr mielonego wolowego lub jagnieciny 200 gr ryzu 1 lyzeczka cynamonu 1
Smaki EdytyZapiekanka pasterza-jest daniem pochodzącym z kuchni angielskiej- z jagnięciny lub mięsa baraniego. Amerykanie robia zapiekankę z wolowiny. Zapiekanka pasterza jest też nazywana wiejską zapiekanką
Smaki EdytyZatęskniliśmy za polskim obiadem z leśnymi grzybami I zrodził się pomysł na bitki wołowe. Zapraszam serdecznie. Składniki: ok 700 gr wołowiny, pokrojonej I ubitej 2 cebule pokrojone na ćwierć talarki dwie garści suszonych grzybów ok 500 ml bulionu wołowego olej, przyprawy Wykonanie: Mięso smażymy na oleju w garnku- do zarumienienia. W międzyczasie obgotowujemy grzyby. Do mięsa dodajemy grzyby
Smaki EdytyHamburger na obiad? czemu nie :) Dzisiaj zaserwowałam amerykański przysmak całego niemalże świata. Poczytałam troche o hamburgerach I : Mięso do hamburgerów powinno być z wołowiny, ale powinno zawierać troche tłuszczyku -dlaczego? by hamburger był soczysty, po zgrillowaniu. Znawcy amerykańskich hamburgerów twierdzą, że amerykańskie mięso jest tak smaczne, że należy przyprawić tylko solą I pieprzem :) Mój hamburger - dodatkowo zaliczył cebulkę :) Składniki
Smaki EdytyObiad w 15 min :)...tak , tak dzisiaj smakoszy bolognese - zapraszam na thajskie mielone na ostro . Rewelacyjny smak I obiad "na wczoraj" . No to do pracy
Smaki EdytyU nas w sklepie zrobił się sezon na szparagami. Chyba cerpiałabym :) gdybym tego nie wykorzystała. W ten sposób zrodził się w mojej głowie pomysł na obiad
Smaki EdytyAmatorów czerwonej fasoli I ostrych przypraw- zapraszam na meksykańską kuchnię- czyli chilli con carne. Mieszanka mięsa mielonego , fasoli , pomidorów I ostrych przypraw zadowoli każdego
Smaki EdytyDzisiaj na obiad polecam spaghetti Bolognese. Klasyka kuchni włoskiej, ciepły sos mięsny , historią sięgającą czasów średniowiecza, pochodzący z Boloni. Włosi uważają że sekretem
Smaki Edyty