wołowina - 6514 przepisów (strona:369/435)

Boeuf bourguignon 170

72 544x376 Normal 0 21 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tableau Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0

Przysmaki Karolki
Chilli con carne inaczej 308

Modyfikujecie czasem dobrze wszystkim znane przepisy? Ponieważ ja lubię w kuchni eksperymentować to też chętnie coś zmieniam i dodaje od siebie. Tym razem przygotowałam ulubione chilli

Przysmaki Karolki
Skarby lasu czyli roladki wołowe z borowikami 178

Sezon grzybowy się zakończył, u nas w tym roku to był praktycznie pierwszy sezon bo zmiana miejsca zamieszkania na sąsiedztwo lasu spowodowała ze maż w końcu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa pho 225

Ta zupa chodziła za mną od dawna, odkąd jadłam j ą pierwszy raz w Warszawie. Postanowiłam ze czas najwyższy przygotować ja w domu. Poszperałam po blogach

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z fasolką na winie 214

dobry gulasz można zrobić z wszystkiego co się nam nawinie. Tym razem użyłam resztki fasolki, która zalegała w lodowce, marchewki, świeżych ziół i wytrawnego, czerwonego wina. Pewnie gdybym miała wołowinę zamiast wieprzowej łopatki byłby to istny cymes, ale i tak wyszło pysznie. Wierzcie na słowo. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gotuj z Julia- podstawowy sos winegret oraz salatka na zimno 365

sałatki. Zapraszam do śledzenia całej akcji i jej przepisów tutaj . Drugi element wpisu to moja wersja jej sałatki z mięsem na zimno. Wg Julii wystarczy jakikolwiek kawałek mięsa duszonej wołowiny, cielęciny, wieprzowiny lub drobiu zamarynować w sosie winegret, dodać kilka warzyw, korniszonów, oliwek, kaparów i pyszna przekąska gotowa. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Steki z rostbefu z grilla 147

Sezon grillowy praktycznie zakończony, ale jeśli się ma grilla elektrycznego to można grillować przecież cały rok. Tym razem na ruszt wrzuciliśmy steki z rostbefu, w marynacie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tatar z gęsi z granatem 167

gęsi na części, dodałam do typowego znanego mi połączenia także owoce granatu, które świetnie podkreśliły jego smak. Myślę ze warto do czasu do czasu zrobić tatar nie tylko z wołowiny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz wołowy w piwie i pierniku 234

zobaczyłam ten odcinek "Pascal po polsku", w którym przygotowywał te wołowinę postanowiłam przygotować to danie żeby sprawdzić jak naprawdę smakuje połączenie mięsa, ciemnego piwa i piernika. Danie okazało się niezwykle interesujące, głębokie w smaku, z lekka goryczką piwa, dla smakoszy na święta idealne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetti bolognese 225

Jaki jest wasz ulubiony sos do makaronu? Założę się, że to sos boloński i jak większość Polaków uwielbiacie go jeść ze spaghetti. Klasyka... tak by się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krokiety z mięsem 390

Krokiety - chyba nie ma osoby, która by ich nie lubiła z aromatycznym, gorącym barszczem. To także świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu jaki nam pozostaje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placek po Wegiersku 257

Gulasz: Ok 0.5 kg  wieprzowiny lub wolowiny 1 cebula 2 papryki- czerwona I zielona 200 gr pieczarek 3 trojkaciki sera topionego Sol, pieprz i papryka

Smaki Edyty
Lasagne: 303

Dzisiaj obiad przygotowywal moj maz- a specjalnoscia jest lasagne a la moj maz Farsz: ok 600-800 gr miesa mielonego 2-3 marchewki pokrojone w kostki

Smaki Edyty
chilli con carne 206

Dzisiaj zapraszam na dietetyczne chilli con carne (  porcja ok 250 kal ) Skladniki 1 duza cebula 1 zielona paprika 300 gr mielonego miesa z wolowiny

Smaki Edyty
Pulpety z pieczonymi ziemniakami 203

Zapraszam na pulpety z pieczonymi ziemniakami. Ziemniaki Pulpety w sosie pieczarkowym Pulpety: 600 gr mielonej wolowiny 1 cebula bulka tarta ok pol szkl zalana mlekiem

Smaki Edyty