kostkę, obsmażyć, dodać przygotowany pokrojony koper włoski, dokładnie wymieszać, oprószyć przyprawami, obsmażyć, podlać wodą około 500 ml (przykryć warzywa) i gotować na małym ogniu 15 minut. Kiedy warzywa będą już miękkie zmiksować całość na aksamitny krem. Ponownie wstawić na mały ogień, skropić sokiem z cytryny oraz dorzucić garść startego parmezanu. Udekorować danie orzeszkami piniowymi. Podawać z bagietką. Smacznego
Wino Francja KuchniaSkładniki na naleśniki : • 250g mąki pszennej • 2 jajka • 250 ml mleka • 250 ml wody • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 łyżeczki cukru • olej do smażenia Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować i usmażyć cieńkie naleśniki. Składniki na farsz : • 4 jabłka • 4 łyżki cukru • sok wyciśnięty z 1 cytryny • szczypta cynamonu • cukier puder do posypania Przygotowanie : Jabłka umyć osuszyć i obrać. Pokroic na ćwiartki
KUCHNIA POLSKAszklanka listków bazylii 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka mozzarelli 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól, pieprz do smaku Przygotowanie sosu bazyliowego: Zmiksować składniki na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowanie: Mięso opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać równomiernie solą, a następnie curry, papryką i pieprzem
Codziennik Kuchennysuchej ciecierzycy 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini sok z 1/2 połówki cytryny oliwa, około 100 ml sól, pieprz kolorowy Kurczak i grzanki: 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej chleb tostowy 1. Przygotowujemy hummus: ciecierzycę zalewamy wodą 10 cm ponad jej poziom w misce. Zostawiamy na noc. Rano gotujemy przez
Szefowa kuchniopcjonalnie łyżka syropu z agawy, syropu klonowego, konfitury, innego miodu) + łyżka soku z cytryny – razem dobrze wymieszać do dekoracji: ulubione bakalie Przygotowanie: Jeśli używamy kaszy jaglanej : kaszę jaglaną ułożyć w drobnym sitku lub małym garnku i dobrze wypłukać kilka razy w ciepłej, lekko gorącej wodzie. Można także uprzednio namoczyć kaszę przez kilka godzin, wylać wodę, przepłukać. Gdy mamy oczyszczoną
Zasmakuj Kuchniłyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 2 łyżki soku cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru sól Przygotowanie: 1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem
Fitsweet.meolejem, solą i pieprzem. Przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E , zalej wodą i jeszcze raz zamieszaj. Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny. Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN" . Czas ustaw na 45 minut. Gotuj do momentu
Zdrowie na języku :Płyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 2 łyżki soku cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru sól Przygotowanie: 1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem
Fitsweet.meekstrakt drożdżowy, warzywa suszone 5% (marchew, pasternak, por, lubczyk, NATKA SELERA), suszony koncentrat cytryny, pieprz czarny Pęczek koperku posiekany 2-3 łyżki śmietany gęstej 18% sól pieprz dwa jajka ugotowane na twardo (najlepiej te "wsiowe":)) Wykonanie: Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła i gotować mieszając od czasu do czasu
Trufelkowoburo... Składniki; ok. 1/3 szklanki kaszy jaglanej Skworcu 120 ml mleka kokosowego lub wody kokosowej 1 łyżka wiórków kokosowych Skworcu 1 jajko 10 dag truskawek 10 dag jagód lub borówek amerykańskich szczypta soli szczypta kardamonu i gałki muszkatołowej Skworcu 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny masło do foremek 1 łyżka cukru Przygotowanie; Kaszę wysypać na patelnię, podgrzać, po czym
Radość kipiąca uśmiechem.push({}); Teraz przygotuję sos: Do jogurtu dodaję serek, pokrojony drobno czosnek, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam. Sałatkę najlepiej podawać nie długo po przygotowaniu, ponieważ po jakimś czasie podchodzi wodą. Sałatka z kapustą pekińską, serem feta i awokado jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego
Uwaga Babcia GotujeSkładniki płatki róży ilość dowolna sok z cytryny cukier jedna łyżka na garść płatkow Wykonanie oczyszczone z robaczków i nasion płatki róży przepuścić przez wyciskarkę.Gotowy sok doprawić cukrem i sokiem z cytryny.trzymać w lodówce.....można rozcienczyć wodą i pasteryzować.Ja wolę naturalny.... Smacznego
w mojej kuchniprzykryciem około 10 minut (co jakiś czas mieszam). Pod koniec dodaję sok z cytryny. Boczek kroję w kostkę, podsmażam na średnim ogniu około 5 minut. Często mieszam. Dodaję łyżkę masła, czekam aż się rozpuści, następnie dodaję mąkę, mieszam i smażę około minuty. Stopniowo wlewam wodę z kapusty mieszając, aż mąka się rozpuści. Przekładam do garnka z kapustą, mieszam i zagotowuję
JejKuchniaawokado kilka rzodkiewek kawałek sera feta dressing: łyżka soku z cytryny, łyżka oleju z orzechów włoskich, łyżeczka musztardy francuskiej, odrobina syropu klonowego, szczypta soli i pieprzu Szparagom odrywam zdrewniałe końce, dokładnie myję i gotuję we wrzątku 3 minuty, następnie przelewam zimną wodą i kroją wzdłuż na pół lub na ćwiartki. W niewielkim garnku rozgrzewam wodę. Jajko wbijam
Mango Papajajajka 2 łyżki manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki skórki otartej z cytryny 4 łyżki soku -//- cukier do smaku Ciasto: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao jajko 2 łyżki masła 2 łyżki cukru szczypta soli zimna woda Oraz: łyżeczka masła wiórki kokosowe tortownica 26 cm Twaróg, pamiętamy aby wybrać ten dobrej
Dieta moja pasja