włoska - 3159 przepisów (strona:135/211)

Spaghetti bolognese 254

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Spaghetti bolognese to popularne włoskie danie makaronowe. Złożone z makaronu, sosu i sera jest szybkie w wykonaniu, a zarazem sycące i bardzo smaczne. Post Spaghetti bolognese pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Mus z Malin 244

bardziej tak jakby płynna, ale o to mi chodziło. Mus ma spływać z deseru przecież :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - Wok linii Granitium i linii Salento Whitestone włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Miodownik tradycyjny 191

łyżki śmietany ·        szklanka cukru pudru Orzechy: ·        paczka orzechów włoskich (300 g) ·        2 łyżki masła ·        2 łyżki miodu ·        2 łyżki cukru brązowego Krem

Mania Gotowania
Sernik miodowy z karmelizowanymi orzechami 172

mąki 100 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody ½ opakowania cukru waniliowego lub migdałowego 1 łyżka śmietany Polewa orzechowa: paczka orzechów włoskich ( 200 G ) 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1,5 łyżki cukru brązowego Dodatkowo: powidła śliwkowe   rum Składniki na masę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam Presidente) 250 g serka mascarpone

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe z bezą orzechową 183

mleka ·          2 jajka Beza: 5 białek 200 g drobno posiekanych orzechów włoskich ½   szklanki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: ·          Powidła śliwkowe lub dżem wiśniowy Przygotowanie: W naczyniu wymieszać   składniki suche: mąkę, proszek

Mania Gotowania
Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym 286

  Jestem miłośniczka wszelakich zapiekanek makaronowych. Więc wszelkie nowości  w tym zakresie zawsze przykłuwają moją uwagę. Już od jakiegoś czasu zabierałam się za zrobienie zapiekanki

Mania Gotowania
Tagliatelle Carbonara 140

Carbonarę ugotowałam pierwszy raz jakieś 3 miesiące temu. Nad zrobieniem go zastanawiałam się dość długo, gdyż miałam obiekcje co do sosu śmietanowego. Wydawało mi się, że

Mania Gotowania
Cinnabon rolls 191

cukru pudru 1,5   łyżki roztopionego masła Skórka z połowy pomarańczy ½ łyżeczki aromatu waniliowego Syrop karmelowy: 100 g masła 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 150g orzechów włoskich Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru. Mleko podgrzewamy. Dodajemy połowę do drożdży i odstawiam w ciepłe miejsce na 15 minut, aby podrosły. Następnie w dużej misce mieszam suche składniki: mąkę

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z czekoladą, orzechami i wiśniami 135

płatków owsianych ·        100g czekolady (użyłam Milki z Daim) ·        50g orzechów włoskich ·        50g suszonych wiśni Przygotowanie : Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i płatkami owsianymi. Suche składniki dodać do masy, zmiksować wszystko dokładnie. Czekoladę

Mania Gotowania
Makaron z boczkiem w sosie z sera pleśniowego 167

Dziś zapraszam na penne z boczkiem i brokułami w sosie z sera pleśniowego. Bardzo pyszne danie na szybki obiad. Jak dla mnie makaron idealny. Połączenie sera

Mania Gotowania
Stefanka 166

100g rodzynek ·        2 kieliszki rumu ·        ½ łyżeczki aromatu rumowego ·        100 g orzechów włoskich   Przygotowanie: Rodzynki włożyć do miseczki, zalać lekko podgrzanym rumem i aromatem rumowym. Pozostawić je na około 30 minut aby zmiękły. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Wysypać na stolnicę

Mania Gotowania
Moja ulubiona Pizza dwa smaki 215

Zapraszam do wypróbowania przepisu na moją ulubioną pizzę. Ciasto według tego przepisu robię już od jakiegoś czasu i zawsze się udaję. W zależności od tego jak

Mania Gotowania
Ciasto marchewkowe light 237

łyżka miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 5 plastrów odsączonych ananasów z puszki lub świeżych 1 szklanka startej marchewki (około 3-4 marchewki) Krem: 200 g serka Philadelphia light lub serka śmietankowego Twój Smak w wersji light

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami bez mąki i tłuszczu 171

użyć żurawiny) ½   łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku po pieczenia 3 łyżki skrobi kukurydzianej lub ewentualnie ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 1 jajko 3 łyżki jogurtu greckiego light garść posiekanych orzechów włoskich lub laskowych garść rodzynek 2 łyżki konfitur z czarnej porzeczki 3-4 łyżki słodziku lub cukru trzcinowego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie bakalie i suche składniki mieszamy razem

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania