jest chrupiąca. Całość jest pyszna i wciągająca. Można go jeść, jeść i jeść i nadal nie ma się go dość. Pycha. Składniki: kromki czerstwego pieczywa masło konfitura np. z wiśni śmietana ok. 80 ml mleko ok 350 ml 3 jajka cukier ok 10 dkg Przygotowanie: Kromki posmarować dość grubo masłem i marmoladą. tak przygotowane kromki ułożyć jedną na drugą, ostatnią
Mama Gotujeszklanki mleka 4 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki margaryny ok. 200 g bakalii ok. 1 słoik dżemu lub konfitur (w moim przypadku były to: konfitura z wiśni, powidła i konfitura ze śliwek z kakaem) 2 kieliszki spirytusu Wykonanie: Biszkopt pokruszyć. Ja część biszkopta pokruszyłam ręcznie a resztę za pomocą blendera. Do garnka o grubym dnie włożyć mleko
Mama GotujeLubię piec murzynka nie tylko dlatego, że jest smaczny, ale również dlatego, że robi się go szybko i łatwo. Polecam dodanie do ciasta wydrylowanych wiśni, świeżych lub mrożonych bo według mnie rewelacyjnie do niego pasują. Składniki: 1 margaryna ½ szklanki mleka 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy
Mama Gotujegorące maliny na wierzch z białej czekolady bezpośrednio przed podaniem. Smacznego:) Zobacz także: Błękitny Sernik Sernik z musem czekoladowym Sernik wiśniowy Sernik z wiśniami
KreatywnePinyposiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Udało się, smacznego
BaRepaskostki margaryny 4 -5 jajek 2 łyżki śmietany 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia powidła śliwkowe lub owoce sezonowe (jagody, wiśnie, jabłka) 2-3 łyżki kakao Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać margarynę, śmietanę, żółtka, 1 cukier waniliowy, ¼ szklanki cukru. Wszystkie składniki zagnieść
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaubijania dodać schłodzony serek mascarpone, ubijać aż masy się połączą Schłodzony sernik dekorować chmurkami masy śmietankowej, jagodami oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także: Sernik z wiśniami sernik z kiwi sernik wiśniowy sernik z musem czekoladowym
KreatywnePinyokoło 5 minut - owsianka nabierze jeszcze wtedy jeszcze lepszej konsystencji i na jej powierzchni powinna wytworzyć się czekoladowa 'skorupka'. Owsiankę można podać np. z jogurtem naturalnym i malinami lub wiśniami. *zmienia smak - owsianka robi się mniej czekoladowa
tost z dżememdługo, żeby nie przebić kremówki. Miksujemy tylko do uzyskania gęstej konsystencji, która umożliwi nam tworzenie wzorów :) DODATKOWO: Ganache czekoladowe <-------tu w nazwie masz przepis na ganache Kandyzowane wiśnie kolorowa posypka, u mnie to serduszka I teraz tak. Upieczone i wystudzone muffinki zaczynamy dekorować. Ja najpierw kremem śmietankowym i tylką Wilton #125 zrobiłam sobie takie białe no własnie kwiatki
Blondynka GotujeNajprostszy na świecie przepis na pyszny owocowy deser. Uwaga! Uzależnia! ;) Składniki 700 g mieszanki owoców (truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie bez pestek) - ja użyłam gotowej mrożonej mieszanki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki cukru trzcinowego Na kruszonkę szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła Owoce wrzucić do naczynia żaroodpornego. Posypać mąką ziemniaczaną i cukrem i dobrze
Kulinarne Inspiracjepęknięcia stają się niewidoczne, kiedy sernik ostygnie i opadnie:) Po ostygnięciu na środku ciasta utworzy się wgłębienie, które postanowiłam wypełnić orzeźwiającym owocowym nadzieniem. Przygotowałam sos z mrożonych wiśni (450g) cukru (3 łyżki) i odrobiny mąki ziemniaczanej (płaska łyżka), która zagęściła sos. Wszystko wymieszałam, wrzuciłam do rondelka, dodałam łyżkę wody i gotowałam na wolnym ogniu ciągle mieszając przez
Kulinarne InspiracjeBiały biszkopt przełożony kremem czekoladowym oraz wiśniami. Myszka z białej masy cukrowej ręcznie malowana. Napis lukier królewski- robione po raz pierwszy
Pudełko rozmaitościtego niby ciasto deseru jest to że błyskawicznie się go przygotowuje i można użyć do niego owoców jakie mamy pod ręką , mogą to być : śliwki, truskawki jabłka , wiśnie ,itp. W sam raz do kawki i szybko znika z talerza :) Zapraszam :) Składniki : 6 kopiastych łyżek mąki ziemniaczanej
Sama słodycz i szczypta chilimąkę pszenną. Ciasto wyrobić (powinno "odchodzić" od ręki, jak się będzie kleiło to dobrze jest dosypać trochę mąki). Z wyrobionego ciasta formować drożdżówki (ja do niektórych wkładałam do środka wiśnie), wykładć je na przygotowaną wcześniej formę do pieczenia (wyłożoną papierem pergaminowym), posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do nagrzanego do 75 o C piekarnika. Drożdżówki piec od 5 do 10 minut
In my kitchentemperaturze 200 o C. Przed wyjęciem z formy muffinki należy ostudzić. Uwagi: od siebie dodałam do ciasta oprócz batoników, około 4 dkg posiekanych orzechów włoskich i 3 łyżki wiśni ze słoika. Ciasto było zbyt gęste, więc dodałam jeszcze około 50 ml mleka. Wszystko się zgrało, a muffiny okazały się rewelacją szczególnie dla moich kumpli
In my kitchen