Świąt pełnych magii i uroku życzymy wszystkim czytelnikom bloga to c o kocham. com Niech ten świąteczny czas odmieni wszystkich nas. Niech pokój i
To co kochamAniołowie w niebie głoszą wieść radosną: Bożego Narodzenia nadszedł czas! To czas ludzkiej miłości i życzliwości, niech Wam nie zabraknie także tej radości
To co kochamSernik dla świątecznych sernikożerców, czyli między innymi dla mnie, bo jak wiecie… uwielbiam serniki w każdym możliwym smaku. Pierniczkowe gwiazdki dodają mu świątecznego charakteru
To co kochamNa czas karnawału i różne imprezy z nim związane polecam śledziową sałatkę warstwową. Każda warstwa jest doskonale widoczna, co wprowadza ład w salaterce
To co kochamNa weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast
Ewa w kuchniSmaczne ciasto, ale dopiero na drugi dzień jak placki miodowe nasiąkną i zmiękną od masy budyniowej. Placki miodowe 3 szkl.mąki 1 szkl.miodu 125 g margaryny
Moje domowe kucharzenieCo prawda do Świąt jeszcze trochę czasu ale u mnie już dziś pyszny wpis na słodkie i pyszne babeczki. Do ciasta dodałam chałwę waniliową a babeczki
Ewa w kuchniNa świątecznym stole będą u nas różne dania z ryb, nie tylko smażony karp czy śledzik w oleju. Zwykle robię karpia tak tradycyjnie panierowanego , ale tym
Smaczna PyzaZbliża się czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuje ? Składniki 4 filety z karpia sól pieprz 250 g cebuli 2 małe marchewki 50 g masła
R'n'G KitchenSandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżnych strefach Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i
królestwo garówIdealna rybka na Świąteczny stół, smakowała super. Przeważnie pstrąga smażę w całości, ale tym razem kupiłam filety z pstrąga. Postanowiłam je przygotować inaczej. Jeśli są jeszcze
Kuchnia PokoleńCzy popularne są u Was grzyby na zimno? Takie jakby oddzielne danie, podawane np do gorących ugotowanych ziemniaków? Ja pamiętam to danie, które jeszcze kiedyś
Z Majeczką w kuchniWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszną pieczeń rzymską z mięsa indyczego. Danie jest soczyste, aromatyczne, idealne zarówno na ciepło jak
Rozpustne gotowaniePołowa i koniec listopada to czas kiedy trzeba pomyśleć o pierniku na Boże Narodzenie. U mnie ciasto piernikowe dojrzewające już leżakuje , ale już teraz można upiec
Smaczna PyzaPrzepyszna, słodka tarta z karmelizowaną w syropie cukrowym pigwą oraz karmelizowanymi, chrypiącymi orzechami włoskimi i migdałami na perfekcyjnym, cynamonowym kruchym spodzie z mąki orkiszowej
Mango Papaja