Przepis znalazłam u Ani [ klik ] i tak jak Ona, tak i ja rodowita łodzianka z przepisem wcześniej się nie spotkałam. Śledzie tak przygotowane są bardziej aromatyczne
Moje Małe CzarowanieŚwięta nie mogą się obejść bez maku...To fakt. Dobry makowiec to ciasto nie tylko świąteczne, chętnie sięgamy po nie przez cały rok. Tak jest
Z Majeczką w kuchniPrzepis na ciasto makowe, w którym wykorzystaliśmy biały mak od Skworcu, a zamiast rodzynek suszone daktyle oraz orzechy pekan. http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 250
R'n'G KitchenTak podane śledzie królowały tym razem na naszym wigilijnym stole. To była nowość ale jakże pyszna. Dziś z czystym sumieniem mogę rzec że warte są skosztowania
Moje Małe CzarowaniePiekąc świąteczne ciasta a przede wszystkim sernik chciałam nadać mu inny smak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix
Ewa w kuchniProsty przepis a niebanalny efekt. Drożdżowe obwarzanki z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty. Doskonała przekąska wigilijna i sylwestrowa. Składniki ciasto 4 szkl mąki 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyStrucla makowa to kolejne danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto z makiem smakuje wyśmienicie. Tradycja głosi też, że zapewnia pomyślność na cały rok
w mojej kuchniPrzepis na ciasto makowe, w którym wykorzystaliśmy biały mak od Skworcu, a zamiast rodzynek suszone daktyle oraz orzechy pekan. http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 250
R'n'G KitchenŚledzików na blogu u mnie sporo a teraz kolejny przepis.Tym razem zapraszam na pyszną sałatkę śledziową z dodatkiem cieciorki. Sałatka pyszna i prosta, idealna na świąteczny
Monia miesza i gotujeNa święta obowiązkowo musiał być makowiec...u mnie tym razem nie był tradycyjny tylko w innej formie. 75 dkg mąki 300 ml mleka 90 g
Moje domowe kucharzenieZupa grzybowa u mnie na wigilijnym stole gości na zmianę z barszczem czerwonym. Tym razem dodałam do niej zakwasu żytniego i efekt był znakomity, popróbujcie sami
Moje Małe CzarowanieTym razem na moim wigilijnym stole zagościł amur, pyszna, delikatna, biała ryba. Zrobiłam go najprościej jak było można a efekt był zaskakujący. Ryba wyszła delikatna, soczysta
Moje Małe CzarowaniePrzepis na nie dostałam wiele lat temu. I to była moja pierwsza przygoda z dojrzewającym ciastem. Warto je przygotować pod koniec listopada lub w okolicach mikołajek
Weekendy w domu i ogrodziePrzepyszny keks! Świąteczny aromat, puszysta konsystencja, pysznie słodki, a bez cukru. 100% smak Świąt :) Ciasto jest wilgotne i lekkie, bogactwo bakalii sprawia, że ma sporo składników
pyszne zdrowościNa świątecznym stole musi pojawić się keks. Tym razem w pięknym i smakowitym wydaniu. Bogate wnętrze zdobi jeszcze bogatsza polewa. Musicie przyznać, że nie można mu
Pasja Smaku