W naszej lodówce jeszcze można znaleźć okruszki po wczorajszym torciku żurawinowym, a już w dniu dzisiejszym został zdjęciem dnia na portalu
To co kochamStaropolski, zapomniany przepis. Sos piernikowy dla niektórych może wydawać się dziwny, ale do ryby pasuje idealnie. Zamiast suma można użyć karpia i mamy nowe
To co kochamSernik bardzo pachnący Świętami, z pierniczkami i cynamonem… Jeszcze zdążycie go dodać do świątecznego menu i upiec. Naprawdę warto! Składniki: • 1
To co kochamCiekawa propozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z
To co kochamTe ciastka zawsze kojarzą mi się ze Świętami Bożego Narodzenia i dlatego nie mogło ich zabraknąć również w tym roku. Składniki: • 1 jajko
To co kochamProste danie wigilijne, które smakuje dorosłym i dzieciom. Ten przepis jest w mojej rodzinie od 50 lat. Składniki: • 1 kg ziemniaków • 20 dkg
To co kochamBlask wigilijnej nocy zatrzymuje na chwilę rozpędzony czas, kiedy to dzielimy się opłatkiem i naszą radością z najbliższymi. Wszystkim Sympatykom naszego bloga
To co kochamJak Wam mijają święta? Spełnieni i przejedzeni? A kawa z pierniczkiem jeszcze się zmieści? Składniki: • 1 kg mąki • 120 g masła • 500 g
To co kochamŚroda Popielcowa w kalendarzu chrześcijańskim rozpoczyna 40-dniowy okres Wielkiego Postu. Po szaleństwie kalorycznych potraw karnawałowych z przyjemnością zjemy coś lżejszego. Moja propozycja to
To co kochamMoja rodzina nie przepada za śledziami, ale pod pierzynką wszystkim smakują. Sama nie jadam innych sałatek ze śledziem, bo z reguły wyglądają bardzo
To co kochamJak na piątek przystało w kuchni króluje rybka, a konkretnie smażony mintaj zamarynowany w sosie paprykowo-cebulowym. Sos ten już wcześniej wykorzystałam
To co kochamRybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna jest więc na imprezy
To co kochamW dobie wszechobecnych konserwantów idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie przez siebie w domu pysznych wędlin. Ja często robię schab pieczony. Mój przepis jest prosty
To co kochamTa rybka jest bardzo delikatna w smaku, a dodatkowo migdały podkreślają jej smak. Przepis ten dostałam od Mamy Sławka i od razu
To co kochamNie mam pojęcia dlaczego ten tort nazywa się rumuński, ale taka nazwa widnieje w moim starym zeszycie z przepisami. Uwielbiam ten tort nie
To co kocham