wieprzowina - 8831 przepisów (strona:300/589)

Polędwiczki wieprzowe w boczku 160

Polędwiczki wieprzowe w boczku, glazurowane chutney’em figowym i musztardą francuską to moja propozycja na niedzielny obiad. Uwielbiam mięso na słodko, to już chyba wiecie

Pieguskowa Kuchnia
Pieczona polędwiczka wieprzowa 205

Lubię połączenia mięs i owoców i dziś przedstawiam Ci mój autorski przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową w szynce parmeńskiej z musem z mandarynek. Składniki (2-3

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Przepyszna zupa gołąbkowa! 240

Przepyszna zupa gołąbkowa! Rozgrzewająca, gęsta i bardzo pożywna zupka, która idealnie sprawdza się w chłodne dni. Do tego jest naprawdę przepyszna! Zupę tą odkryłam już jakiś

Blog z Apetytem
Schab w sosie chrzanowym 301

Schab w sosie chrzanowym smakuje bardzo dobrze w towarzystwie buraczków z octem balsamicznym i miodem oraz kaszą gryczaną. Możecie oczywiście podac go także z ziemniakami lub

Kuchnia Bazylii
Karkówka pieczona w cebuli i kapuście pekińskiej 224

Składniki: 1,2 kg karkówki 1/2 główki kapusty pekińskiej 4 cebule Marynata: 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżeczki musztardy (francuskiej) 2 łyżki majeranku

Qchnia po prostu
Aromatyczny schab z cebulą 219

Proste do przygotowania, kruche i wyjątkowo aromatyczne plastry schabu z usmażoną cebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad

Oryginalny smak
Soczysty schab gotowany 10 minut 283

 Domowy s chab  dla wiekszości kojarzy się z suchym kawałkiem mięsa,  który nie każdemu smakuje,  a ja mam dla Was propozycję na

Malinowo w kuchni
Spaghetti Carbonara-oryginalny przepis 190

Eh, jak to Włosi. każdy uważa, że najlepsze danie pochodzi z jego regionu. Jedna hipoteza głosi,że Carbonara powstała w kuchni neapolitańskiej, w której często łączyło

Kopystką po garach
Makaron z suszonymi pomidorami, marchewką ,cukinią i szynką parmeńską -w sosie maślanym 174

Zastanawialiście się może kiedyś jak i gdzie powstał makaron? Oczywiście to tylko hipoteza ale jeżeli jesteście ciekawi, to zapraszam do poczytania. Niektórzy twierdzą,że wymyślili go

Kopystką po garach
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 167

Przepis troszkę czasochłonny i mało dietetyczny ale warto go w wypróbować choć raz. Soczysty schab a nadzieniem szpinakowym, podany na pomidorowej kołderce-pycha! SKŁADNIKI: 4 porcje

Kopystką po garach
Zrazy z czerwoną fasolą 279

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Shoarma wieprzowa 191

Shoarma to kultowa potrawa kuchni bliskowschodniej. Pierwszy raz spróbowałam jej w restauracji Sphinx specjalizującej się w bliskowschodniej kuchni i się zakochałam. Cały sekret tej potrawy kryje

PatiGotuje
ZUPA FASOLOWO-GROCHOWA, BEZ MOCZENIA 201

   Kiedyś oglądając Dzień Dobry TVN, gdzie gościem Mikołaja Reja była pani (nazwiska niestety nie pamiętam), ekspertka od dań z fasoli, dowiedziałam się bardzo ciekawej

Smaczne Zdrowe
Strogonow wg Elki 186

Klasyczny strogonow robi się z wołowiny a w internecie można znaleźć różne przepisy dotyczące tego dania. Ja stworzyłam własną jego wersję. Strogonow podałam w garnku Frico

Kolorowa kuchnia Elki
Chrzanowa tarta wytrawna z białą kiełbasą i suszonymi pomidorami 222

Biała kiełbasa najczęściej kojarzy nam się z żurkiem lub klasycznie parzona z cebulką a ja postanowiłam przełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną

Życie zaczyna się w kuchni