Przepis na te klopsiki wypatrzyłam w jednym z czasopism kulinarnych. Nieco go dostosowałam pod swoje upodobania – zwiększyłam ilość mięsa i sposób jego obróbki, a zmniejszyłam
Smaki Na TalerzuPulpeciki w sosie koperkowym 2018-05-09 13:46:59 Porcje 5 Pulpeciki w sosie koperkowym Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To
Wędrówki po kuchnikotlet schabowy fot. Moja Książka Kucharska Kotlet schabowy Przepis na kotlety schabowe Magdy Gessler Kotlety schabowe panierowane i smażone na smalcu to już klasyka kuchni polskiej
Moja Książka KucharskaSkładniki: 1 kg karkówki marynata: skórka z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy sok z 1 pomarańczy sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oleju z chili 1
czarrna od kuchniSumak to przyprawa, którą w gruncie rzeczy odkryłam niedawno. Zamówiłam przez internet z zapasem innych, mniej lub bardziej popularnych przypraw. Jednak, jako, że nie znałam go
PichceniomaniaDania z ryżem nie muszą być nudne i obciekające sosem. Polecamy ryż z mięsem mielonym i warzywami, który nam bardzo posmakował. Dodatek kukurydzy nadaje daniu chrupkości
Kuchenne WariacjeSkładniki: Gołąbki: - ok. 800g mięsa mielonego - 1 nieduża główka kapusty białej - ok. 150g ugotowanego al dente ryżu białego - pół cebuli - przyprawy: 2 ząbki czosnku, pieprz, sól
Kulinarne blogowanieTaka moja wariacja obiadowa z mięskiem mielonym w roli głównej. Zrobiłam roladki a w środek włożyłam kawałek fety. Całą roladkę owinęłam paskiem ciasta francuskiego. Wyszło mi
Monia miesza i gotujeGrillowanie od wielu jest jest jedną z ulubionych form spędzania czasu z bliskimi. Na półkach sklepowych znajdziemy wiele gotowych potraw na grilla, które nie zawsze są
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: 1 ok 500 g polędwiczka wieprzowa 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 0,5 pora 2 ziela angielskie 3 liście laurowe masło i mąka do
Oka w rosole czyli KaFka gotujeJeśli przygotowywaliście “ Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce ” i zostały Wam porcje szparagów owinięte szynką, możecie je wykorzystać do nowego dania, jakim jest
Moja DelicjaSkładniki: 4 plastry schabu (o grubości 1 cm) 4 grube plastry żółtego sera (gouda) 2 jajka 50 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 8 łyżek bułki
Qchnia po prostuWreszcie, nie tylko słonecznie ale i ciepło! Piękna pogoda na grilla! U nas dzisiaj były grillowane polędwiczki, kukurydza, pieczone ziemniaki, pomidory, sosy….I jeszcze chlebek
codojedzeniaCudowne, mięsiste szparagi, to jest to, co teraz najczęściej gości na moim stole. Kiedyś wydawało mi się, że szparagi to szparagi, i że nie ma znaczenia
Pichceniomania