SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

Czyli skaczące do ust kotleciki cielęce. Proste do zrobienia i przepyszne. Składniki: 8 sznycelków cielęcych (np. udziec) 8 plastrów szynki parmeńskiej 8 listków szałwii 50 g masła 200 ml białego wina sól, pieprz Kotleciki przykrywamy folia lub pergaminem i lekko tłuczemy. Układamy na każdym z nich plaster szynki parmeńskiej, lekko go przyciskając, żeby dobrze przyległ. Na środku przypinamy wykałaczką listek szałwii.  Smażymy na maśle zaczynając od strony bez szynki, na dosyć dużym ogniu, aż obydwie st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.