Biała kiełbasa najczęściej kojarzy nam się z żurkiem lub klasycznie parzona z cebulką a ja postanowiłam przełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną
Życie zaczyna się w kuchniFasolka to świetne źródło białka i błonnika – w takim wydaniu to pyszna i lekka potrawa ze śródziemnomorskim sznytem. Możecie sami ugotować fasolkę albo jeszcze szybciej – wykorzystać
Karo in the KitchenKotleta schabowego można przyrządzić na wiele sposobów. Dziś zapraszam na takiego w panierce z płatków owsianych. Składniki ( na 2 porcje): 2 rozbite kotlety 2 łyżki mąki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKlasyczny strogonow robi się z wołowiny a w internecie można znaleźć różne przepisy dotyczące tego dania. Ja stworzyłam własną jego wersję. Strogonow podałam w garnku Frico
Kolorowa kuchnia ElkiKotlety mielone dla wygodnych ... albo dla zapracowanych 😉 Nie wymagają od nas stania przy kuchence, nudnego pilnowania, aby nam nie przywarły do patelni. Czas który zyskamy
Walijskie PichcenieRoladki z kurczaka z marchewką i mięsnym nadzieniem to moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa drobiowego. Tym razem, jak już wspomniałam, w połączeniu z mielonym mięsem
Smaki Na TalerzuUwielbiam mięso mielone bo można z niego wyczarować przeróżne pyszności. Dziś naszło mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste.
magiczna kuchnia KasiOstatnimi czasy w sklepie, w którym codziennie robię zakupy pojawiły się żeberka z taką dużą naroślą mięsa, które bardziej przypominają chudy boczek niż żeberka właśnie. Odcięłam
Gosia gotujeKOTLECIKI SCHABOWE W SOSIE Z ZIELONYM PIEPRZEM Idealnie kruche mięso duszone lub pieczone z ziarenkami zielonego pieprzu. Potrawę można przygotować w piekarniku. Obsmażone kotleciki schabowe
Moja Książka KucharskaDziś proponuję danie obiadowe, z rodzaju tych, które robią się praktycznie same. Schabowe pieczone w pysznym sosie na bazie pomidorów z cukinią z pewnością sprawdzą się
karmelowyWitajcie. Dziś zachęcam Was do wypróbowania nieco innej wersji kotleta. Na przepis natknęłam się zupełnie przypadkowo przeglądając u mojej mamy gazety. Zrobiłam w weekend na obiad
Kuchnia domowa AniSkładniki: 6 plastrów schabu 2 kabanosy 6 plasterków sera kawałek papryki konserwowej ajwar ostry Podravka do panierowania: jajko sól, słodka papryka, zioła prowansalskie bułka tarta Przygotowanie
czarrna od kuchniEh, jak to Włosi. każdy uważa, że najlepsze danie pochodzi z jego regionu. Jedna hipoteza głosi,że Carbonara powstała w kuchni neapolitańskiej, w której często łączyło
Kopystką po garachSchabowe roladki przypominają mi zawsze wizytę u rodziców. Szczególnie jak widzę jako główny dodatek tłuczone ziemniaki. Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak
Niezły MłynekZima trwa, więc na stole dania raczej konkretne, sycące, rozgrzewające i dodatków łatwe do przygotowania, takie są gulasze. Tu nie trzeba wielkiej filozofii, wystarczy kawałek mięsa
Bernika - moj kulinarny pamietnik