Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1
Qchnia po prostuDzisiaj mam dla Was bigos inny od wszystkich na moim blogu. Bigos, który bardzo przypadł nam do gustu i po Świętach był już robiony po raz
Gosia gotujeSkładniki: na kotlety: 500 g mięsa mielonego wołowo- wieprzowego 1 cukinia 1 cebula 1 czerstwa bułka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku na
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na sos: 40 dag szynki wieprzowej, 40 dag pieczarek
JejKuchniaOrzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorkami to sycące i konkretne danie. Orzo to makaron z pszenicy durum (bez jajek), wyglądający jak ziarenka ryżu, który
Moja DelicjaTradycyjne kotlety mielone z mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej
https:KKuchniaMniamTen gulasz z soczewicy to pochwała prostoty – do jego zrobienia potrzeba tylko kilku podstawowych i niedrogich składników. Sam przepis jest banalny – nie wymaga użycia wielu technik
Karo in the KitchenSzynkę przygotowałam według przepisu z Wielkiej Ilustrowanej Książki Kucharskiej , Heleny Mołochowiec, w tłumaczeniu Wandy Kalinowskiej z 1929 roku. Książka zawiera przepisy trzech kuchni polskiej, litewskiej i
królestwo garówKotlety Twardowskiego ze schabu – to pyszna propozycja na obiad w postaci soczystych kotletów z nadzieniem maślano-serowym i chrupiącą panierką. Inspiracja: Kuchenne Cuda Joanny oraz
Kulinarne PrzebojeDziś szybki przepis na duszoną karkówkę w cebuli. Mięso wyszło soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Karkówkę podałam z moją ulubioną ciapkapustą
magiczna kuchnia KasiTradycyjne kotlety mielone z mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej
https:KKuchniaMniamKotlety schabowe według Magdy Gessler są rzeczywiście wyśmienite! Kruche, delikatne, chrupiące. W zasadzie nie ma w ich przygotowaniu wielkiej sztuki, potrzeba tylko kilku godzin na moczenie
Kuchnia BazyliiAlternatywa dla bigosu. Szybka w wykonaniu i lekko pikantna kapusta, która stanowi idealną ciepłą przystawkę na przyjęcie. Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami świetnie pasuje zarówno do
PatiGotujePyszne krokiety z orzechową nutą. Pikantnie doprawione i wypełnione po brzegi pysznym farszem. Składniki: Składniki na farsz: średnia cebula 500g łopatki 1l wywaru warzywnego 100g
Pyry na GazPyszne połączenie smaków 🙂 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 25 dkg grzybów leśnych, u mnie mrożone odgotowane borowiki, ale mogą być kurki lub inne 1 cebula 3/4 szklanki
czarrna od kuchni