Makaron z kapustą i mięsem mielonym to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad. Przepis jest banalnie łatwy i szybki do zrobienia, a
magiczna kuchnia KasiTureckie pide to potrawa, którą można porówna z pizzą na grubym cieście o charakterystycznym kształcie. Moja wersja jest z mięsem mielony
KuchniaWeDwoje.plWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 30-40 dag łopatki wieprzowej, 35
JejKuchniaPolędwiczki w kremowym sosie własnym podałam razem z plackami marchewkowo-ziemniaczanymi. To połączenie doskonale sprawdzi się w roli niedzielnego obiadu – wspaniała alternatywa dla polędwiczek smażonych
Kuchnia BazyliiKuchnia w kolorach jesieni to dania w rozgrzewających pomarańczowych, czerwonych, bordowych barwach. Kuchnię jesienną, żeby była zdrowa urozmaicam jak największą ilością warzyw, dlatego dzisiaj zaproponuję Wam
Bon appetit mon amieSkładniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka) 1 kg kapusty kiszonej 3 cebule 3 marchewki 2 pietruszki nieduży kawałek selera 2 łyżki oleju 1 łyżeczka ziela
Qchnia po prostuTaką zupką przywitała mnie moja synowa. Smak pomidorowy, mięsko warzywa. Pycha. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku
Kuchnia PokoleńPyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz
Kuchnia PokoleńDe likatne, rozpływające się w ustach bitki wieprzowe w aksamitnym sosie śmietanowo -kurkowym to niezwykłe danie , które idealnie sprawdzi się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale
Słodka StronaKlopsiki z mięsa mielonego marynowane w delikatnej zalewie octowej to pyszna przekąska na każdą imprezę. Przepis na klopsiki jest genialnie prosty i
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 250 g makaronu spaghetti 400 g zmielonej łopatki wieprzowej 500 g dyni 1 cebula sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie sos chili Przygotowanie: Cebulę obrać
czarrna od kuchni1 kg karkówki wieprzowej, sól, pieprz, mąka do obtaczania mięsa. Sos: 0,6 litra wody, 1 kostka rosołowa, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kopiasta łyżka kwaśnej
Świat Domowej KuchniGdybyście mieli zdecydować jaki smak kojarzy Wam się z jesienią to co by to było? Ja zdecydowanie w tym okresie stawiam na dynię, na grzyby i
Mango PapajaGulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski w połączeniu z kluskami śląskimi smakuje wyśmienicie tworząc smakowite danie, które
Słodka StronaChyba każdy z nas lubi szybkie i proste w wykonaniu nietypowe obiady. Dlatego dzisiaj, chciałabym zaproponować Wam rewelacyjny przepis na zapiekankę mięsno-makaronową z patelni! Bez
Be Fit Be Strong