Kolejny typowo jesienny przepis na blogu. Tym razem polecam sprawdzić gulasz z dynią i łopatką wieprzową, do którego przygotowania wykorzystamy także mleko kokosowe, dzięki czemu danie
Programista w kuchniW internecie możemy znaleźć wiele przepisów na tak zwane "oszukane gołąbki". Przygotowuje się je na bazie mięsa, kapusty i ryżu z przyprawami i smaży panierowane w
Czerwień i błękitPoranek. Najlepiej z kubkiem kawy w dłoni. Idealna pora na wypad do lasu. Ubrana w pięć kilogramów ubrań, z zakatarzonym nosem i nienajlepszym stanem zdrowia, w
Mango PapajaWkrótce zasypię Was potrawami z grzybów. Prawdziwki uzbierałam z moją rodzinką. Sporą część ususzyłam, część zjedliśmy na świeżo i jeszcze udało mi się trochę zamrozić. Dziś
Czerwień i błękitEintopf czyli danie jednogarnkowe z przepyszną cukinią w roli głównej. Lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Doskonałe z ryżem lub kaszą. Składniki: 2 cebule 2-4 ząbki
Pyry na GazPropozycja na jesienny obiad - risotto z bakłażanem i indyczym mięsem obsypanym przyprawą do gyrosa.
Przepisy KulinarneWspaniałe danie, którym mogłabym się zajadać… no może nie codziennie, ale co drugi dzień;) Wiem, pisałam to już tyle razy, ale nie zaszkodzi gdy napiszę
Smaki Na TalerzuSkładniki: 9 płatów makaronu lasagne 500 g łopatki wieprzowej 2 cebule 200 g mrożonego zielonego groszku 250 g mrożonego szpinaku w brykiecie 3 ząbki czosnku 1/2
czarrna od kuchniSkładniki: 1 kg karkówki 1,5 kg kapusty kiszonej 30 dag boczku wędzonego (surowego) pikantna przyprawa do grilla Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości
Qchnia po prostuNa pomysł zrobienia mielonych w tej wersji wpadłam trochę przypadkiem, robiąc farsz do schabowych pierożków. Została mi odrobina farszu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić z
Bon appetit mon amieNamieliłam ostatnio mięsa. Zrobiłam kotlety i zaczęłam swoją przygodę z szynkowarem o czym niebawem napiszę. Zostało mi trochę zmielonej łopatki i szynki więc trzeba było to
Monia miesza i gotujeZa oknami zimno, szaro i ponuro. Jesień w tym roku przywitała nas potężnymi ulewami i beznadziejną aurą, która wprowadza w stan przygnębienia. Nietrudno o przeziębienie, bo
Kuchnia od dwojgaPyszne mięsne klopsiki w sosie śmietankowym z dodatkiem koperku.Do sosu użyłam bazy do sosu jasnego marki ŁOWICZ.Sosik wyszedł gęsty,kremowy i bardzo smaczny. SKŁADNIKI 600
Mała w garnku mieszaDzisiejszy przepis „najprawdopodobniej” przywędrował do nas od naszych wschodnich sąsiadów, mianowicie Ukrainy. „Najprawdopodobniej” ponieważ niektóre źródła podają, że jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej
PatiGotujeJesień to niewątpliwie sezon na grzybowy, więc rozpoczynam tę porę roku od przepisy na polędwiczkę z kurkami. Bardzo prosty i
KuchniaWeDwoje.pl