Idą idą! Zbliżają się wielkimi krokami! T ak – o Świętach mówię! Jeszcze tylko kilka dni i usiądziemy z bliskimi przy wigilijnym stole, a potem spędzimy
Ostra na SłodkoOstatnio czas tak mi się skurczył, że obiady robiłam prawie z zegarkiem w ręku. Ten zajął mi dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu, czyli 12 minut
Karo in the KitchenGdyby nie to, że jestem kieleckim scyzorykiem na dzikim zachodzie, na pewno byłabym poznańską pyrą. Zjem ze smakiem dosłownie wszystko co naszykowane z ziemniaków. Niejednokrotnie to
Karo in the KitchenKapuśniak na żeberkach fot. Moja Książka Kucharska Pyszna zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach, dawniej zwany zarzucajką. Przepis na najlepszy kapuśniak z kiszonej kapusty, suszonymi
Moja Książka KucharskaMięciutkie, delikatne klopsiki w mocno warzywnym sosie. Do sosu możemy dorzucić wszystkie nasze ulubione warzywa. Im warzyw więcej, tym sos będzie treściwszy, smaczniejszy i bardziej
Walijskie PichcenieRoladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami – to pomysł na obiad, który będzie smakować chyba każdemu :) Pyszny schab wypełniony kapuścianym farszem z grzybkami, a do
Kulinarne PrzebojePasztet wieprzowy fot. Moja Książka Kucharska Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i
Moja Książka KucharskaProsty przepis na obiad z wykorzystaniem schabu. Coś innego zamiast klasycznego schabowego. Schab duszony jest z dodatkiem cebuli, która potem zagęszcza sos. Takie duszone mięsko można
Monia miesza i gotujeChoć za oknem jeszcze śniegu nie ma, to wszędzie czuć zbliżającą się wielkimi krokami świąteczną atmosferę. Sklepy wypełnione są ozdobami, na krakowskim rynku z drewnianych budek
Ostra na SłodkoDomowa wędlina zawsze smakuje znakomicie, a zbliżające się święta są najlepsza okazją, aby zagościła na naszych stołach. Dzisiaj propozycja przedświąteczna na polędwicę z sosem pieczeniowym z
Bon appetit mon amieMięso z pieczarkami nigdy mi się nie nudzi. Nie ważne czy pieczarki są w środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam
Smaki Na TalerzuDomowy pasztet to idealna przystawka i dodatek na odświętny stół. Ta klasyczna przekąska idealnie sprawdzi się niemal na każdą okazję, ale szczególnie w okresie świątecznym warto
Słodka StronaPolędwica wieprzowa , to smaczne mięso i mozna przygotować ją na wiele sposobów. Dziś przygotowałam ją w boczku i sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa boczek surowy
Kuchnia BeatyDzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już
Kuchnia BeatyGołąbki to klasyk i polska tradycja. Ale nie tylko polska – gołąbki są znane i lubiane m.in w Niemczech, Szwecji, Ukrainie, Rosji, Słowacji, Białorusi czy Finlandii
Poezja smaku