Zupa pomidorowa jest zawsze dobrym pomysłem, nie znam osoby, która wzgardziłaby jej smakiem. A z dodatkiem tortellini i parmezanu to już bajka! Co więcej, jest bardzo
karmelowyGulasz po węgiersku jest znakomitym daniem na jesienne, zimne dni. Jedna porcja potrafi zaspokoić głód i przy okazji nas porządnie rozgrzeje. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieIdealne danie dla osób na diecie bez laktozy, bez glutenu oraz FODMAP ( czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje
My Culinary ArtGolonka po bawarsku Golonka po bawarsku dzisiaj gości na moim stole Znana chyba każdemu potrawa, która chociaż bardzo smaczna to niestety do dań fit nie należy
WSZYSTKO SMACZNEHalloween już tuż tuż! Uwielbiam to święto, bo jest takie na luzie z dystansem do świata pozaziemskiego. Planujcie przyjęcie w czarno – czerwonym stylu? Polecam ugotować
codojedzeniaPieczeń ze sporą ilością kolorowych dodatków, a wszystko to otulone wędzonym boczkiem. Mięso jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Idealnie sprawdza się na wielkanocnym stole, wnosząc
https:KKuchniaMniamJakiś czas temu zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a dzisiaj podrzucam Wam obiecany przepis na hamburgery. Soczyste mięso o wyrazistym smaku, który
Mała w garnku mieszaBiałą kiełbasę można podawać na wiele sposobów. Dzisiejsza moja propozycja to kiełbasa pieczona. Pyszna, aromatyczna z dodatkiem dużej ilości cebuli i
magiczna kuchnia KasiBoloński garnek Wykonanie tej potrawy zajmuje około 25 minut, więc jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu, a chcemy
Blog z ApetytemNiemądrzy są Ci, którzy uważają, że gotuje się dłońmi a je ustami. Niewątpliwie najpiękniej kiedy gotujesz sercem a jesz oczami. Moje dłonie w kuchni szaleją, serce
Mango PapajaNic nie zapowiadało,że w tym roku będa grzyby. Gorące i suche lato i taka sama jesień. Tym bardziej z dziką rozkoszą rzuciałam się na pachnące
Kopystką po garachSpolszczony „Gyros” w bułce Gyros to doskonała potrawa na weekend , jeśli chcemy ciut poleniuchować . Prosty w wykonaniu , smaczny a do tego nie ma w
Ogrodnik w podróżyKiedyś piekło się schab wstawiając mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Później preferowano pieczenie mięsa w temperaturze 160 czy 140 stopni. Proponuję upiec chociaz raz
królestwo garówSzkockie rolady z szynki wieprzowej Smakowite szkockie roladki z mięsa tak wdzięcznego jak szynka wieprzowa . Oczywiście wdzięcznego, jeśli jest dobrze traktowana , jeśli nie .. cóż niczym zaniedbana
Ogrodnik w podróżyPikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami to rewelacyjne danie dla tych, którzy lubią mięso i bardzo ostre/pikantne potrawy
WSZYSTKO SMACZNE