Prosty przepis na obiad z wykorzystaniem schabu. Coś innego zamiast klasycznego schabowego. Schab duszony jest z dodatkiem cebuli, która potem zagęszcza sos. Takie duszone mięsko można
Monia miesza i gotujeChoć za oknem jeszcze śniegu nie ma, to wszędzie czuć zbliżającą się wielkimi krokami świąteczną atmosferę. Sklepy wypełnione są ozdobami, na krakowskim rynku z drewnianych budek
Ostra na SłodkoDomowa wędlina zawsze smakuje znakomicie, a zbliżające się święta są najlepsza okazją, aby zagościła na naszych stołach. Dzisiaj propozycja przedświąteczna na polędwicę z sosem pieczeniowym z
Bon appetit mon amieMięso z pieczarkami nigdy mi się nie nudzi. Nie ważne czy pieczarki są w środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam
Smaki Na TalerzuDomowy pasztet to idealna przystawka i dodatek na odświętny stół. Ta klasyczna przekąska idealnie sprawdzi się niemal na każdą okazję, ale szczególnie w okresie świątecznym warto
Słodka StronaPolędwica wieprzowa , to smaczne mięso i mozna przygotować ją na wiele sposobów. Dziś przygotowałam ją w boczku i sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa boczek surowy
Kuchnia BeatyDzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już
Kuchnia BeatyGołąbki to klasyk i polska tradycja. Ale nie tylko polska – gołąbki są znane i lubiane m.in w Niemczech, Szwecji, Ukrainie, Rosji, Słowacji, Białorusi czy Finlandii
Poezja smakuSkładniki: 3 nóżki wieprzowe 2 golonki wieprzowe 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka
Qchnia po prostuZapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, na pewno przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom spaghetti bolognese czy zapiekanki ziemniaczanej z mięsem mielonym . Sprawdzi się ona
Kuchnia BazyliiBigos na golonce fot. Moja Książka Kucharska Bigos na golonce. Przepis na staropolski bigos na golonce z kiszonej kapusty i grzybami. Smakowity bigos z kiszonej kapusty
Moja Książka KucharskaJesień to taki okres, kiedy zdecydowanie częściej sięgamy po dania rozgrzewające i jednogarnkowe. Sycące gulasze, aromatyczne leczo, ukochana fasolka po bretońsku czy też różnego rodzaju zapiekanki
Ostra na SłodkoPolędwiczki najczęściej jadamy w najbardziej tradycyjnej formie – obsmażone i doprawione jedynie sola i pieprzem, bo takie najbardziej lubi nasze dziecko. Czasem jednak decyduję się na
Smaki Na TalerzuPierogi z mięsem najlepsze robi moja Mama 😉 specjalnie z myślą o nich gotuje mięso (zazwyczaj mieszane). Potem na bulionie po nim
Kolorowy PrzepisownikSezon na domowe wędliny wciąć trwa. Zawsze przed świętami testuje różne przepisy. Myślę ze tym razem będzie podobnie. Schab wyszedł bardzo soczysty, delikatny rozpływa się w
Kulinarne pyszności Molki